Dárek pro 5 letou holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
7.1.21 10:13
@Svistice píše:
Jako jenga věž není špatná. Nicméně mi to nepřijde pro 5 leté dítě žádný veký odvaz a zábava. Dětem (v té době necelých 5 a 6,5) se dostala do ruky u bezdětné návštěvy (verze s vytahováním barev podle hodu na kostce). Vyzkoušely, ale nějak extra ohlas to nemělo. Raději pak ty kvádříky použily na stavění ohrádky pro kočku. Takové ty "báců věci mi prostě přijdou pro batolata. Ono i ty padající opičky byly u nás v pěti letech už těže za zenitem.
Na trhu jsou hry, které zaujmou tuhle věkovou kategorii mnohem víc.Pro pětileté dítě bych prostě volila spíš deskovku s příběhem, líbivou grafikou/komponenty.

já teda žila v představě, že u těchto her není výsledkem to shodit, ale udržet to co nejdéle a ten kdo to shodil právě prohrál, ale asi to celou dobu hrajeme blbě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.21 10:21

@bublinek No samozřejmě, že cílem je udržet věž co nejdéle po kupě. :lol: Ale tyhle motorické věci/balančky, kde je pak švanda, když se to SOUPEŘI rozprskne, prostě už děcka v pěti letech tolik nebrali. Mnohem větší požitek mají z toho, když se jim podaří oškubat maminku o nějaké herní peníze nebo alespoň suroviny, nebo mi vyfouknout před nosem kartu, co nutně potřebuju. :mrgreen:

Jengu prostě řadím někam k mikádu, dámě, šachům. Hry jsou to fajn, ale cílovou skupinou nejsou úplně předškoláci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
7.1.21 11:00
@Svistice píše:
@bublinek No samozřejmě, že cílem je udržet věž co nejdéle po kupě. :lol: Ale tyhle motorické věci/balančky, kde je pak švanda, když se to SOUPEŘI rozprskne, prostě už děcka v pěti letech tolik nebrali. Mnohem větší požitek mají z toho, když se jim podaří oškubat maminku o nějaké herní peníze nebo alespoň suroviny, nebo mi vyfouknout před nosem kartu, co nutně potřebuju. :mrgreen:Jengu prostě řadím někam k mikádu, dámě, šachům. Hry jsou to fajn, ale cílovou skupinou nejsou úplně předškoláci.

ale mluvíš o svých dětech, že?
jiné děti toto může bavit, to právě udržet co nejdýl, myslet, který ten špalík vytáhnout, tak aby to nespadlo mi, ale protihráči.

Počkej, ale dámu a šachy s pětiletkou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
7.1.21 11:25
@bublinek píše:Počkej, ale dámu a šachy s pětiletkou? 8o

Co je divného na dámě s pětiletou? Jako že je to moc brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.21 11:29

@bublinek Dáma není na pravidla složitá. :nevim: To samé šachy. Jen to dítě povětšinou jen prohrává, protože ještě nemá tak promakané myšlení (když vynechám malé šachové talenty).

A jasně, že každé dítě je jiné. Nicméně třeba smart hry měly v rodině i u kamarádů úspěch napříč všemi věkovými kategoriemi - od dětí po seniory.

Ještě mě pro zakladatelku napadly hry typu Želví závody, Ubongo, Scottlandyard Junior, Tik Tak bum nebo Aktivity pro děti (případně junior), Zvířátka na palubu, Labyrint junior.
Hezké jsou v téhle věkové kategorii i Doba Kamenná nebo Monopoyl Junior. Ale moje děti třeba na tu Dobu kammenou v 5 letech už byly moc velké a mladší ty monopoly okolo pátého roku taky spíš opouštěla.
Pak samozřejmě Dobble, grabolo.

Z klasických karetních prší a černý petr. Ale to není až tak typ na dárek.

Fakt je to hodně o tom, jak šikovné je dítě, o co ho baví (jak do témat, tak typu her).
A taky co baví rodiče, se kterými to bude hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
7.1.21 11:47

Jenga věž a mikádo baví i naši skoro desetiletou stále a nás dospělé vlastně taky :) Ne tolik jako třeba Ubongo nebo Patchwork, ale občas si zahrajem. U nás musí mít hra jednoduchá jasná pravidla, jinak se ztratí zájem, než se prokoušeme „návodem“, takže takové ty hry s x stránkovým návodem, kartičkama, žetonama, kostkama, figurkama, všemožnýma podmínkama a pravidlama a nevím čím vším ještě, ty můžou mít příběh skvělej jak chtěj, ale „neba“ :? My mezi prvními pořizovali Dobble a Jungle Speed (my tomu říkáme jen Totem), to ji bavilo hodně, ale měli jsme pak všichni lehce podrápaný ruce :oops: Ubongo super, ale pořizovali jsme když byla dcera tak v první nebo dokonce druhý třídě, začínali jsme tou lehčí verzí a chvíli jela ona tu lehčí a my těžší, aby měla šanci :) V pěti letech to u nás bylo tak na člobrdo (který mimochodem taky „jede“ i teď) a černýho Petra, ale to má samozřejmě každý dítě jinak. Ty postřehovky podle mě pětiletý zvládne už dobře a bavěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
7.1.21 11:52

Ještě jsem si vzpomněla - od Albi ta řada V kostce, máme Pohádky a taky velkej úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
7.1.21 14:33

Vsem moc dekuji za krasny typy. Vse peclive projdu a myslim, ze urcite nejakou hru z vasich typu vyberu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.1.21 17:55

@Lidus27 ahoj, mam albi tuzku. Zcela novou. Nepouzitou. Kupovana na mall.cz za 1599 Kč. Byl to nevhodny darek. Tuzka je jen nabita. Mam k tomu knihu hrava anglictina. Kdyby jste nektera chtela.. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
8.1.21 07:06

@Sara28
Dekuji za nabidku, tuzku uz mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
9.1.21 16:16
@Lidus27 píše:
Dobry vecer, maminky chtela bych vas poprosit o typ na darek pro holcicku k patym narozeninam. Nejaky hracky, nebo spolecenske hry, co mate proste vyzkousene a muzete doporucit. Ma rada zviratka, ale tech uz ma hromadu. Chtela bych koupit neco novyho, co jeste nezname. Dekuji :)

tady máš spoustu nápadů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
9.1.21 16:32

Naše 4,5 letá dostala k Vánocům tohle a je to teď její nejoblíbenější hračka https://silnemagnety.cz/…ocube-zlata/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
11.1.21 10:09
@MaJiKa píše:
Naše 4,5 letá dostala k Vánocům tohle a je to teď její nejoblíbenější hračka https://silnemagnety.cz/…ocube-zlata/

já bych to dítěti nekoupila
https://www.idnes.cz/…6_domaci_vel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
11.1.21 10:26

@Káťa19 Přesně. My to doma máme, pořízeno ještě před dítětem :) A dcerka v určitém věku si s tím taky ráda hrála (mohlo jí být tak kolem těch pěti) - ale s tím, že to není její hračka, že to má půjčenné, takže jen s naším svolením a hlavně pod dohledem. Pokaždé jsme z toho pak zpátky dělali tu kostičku, aby bylo jasné, že jsou kuličky všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.21 20:40

Puzzle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat