Dárek kolegyni při odchodu na mateřskou

506
7.12.25 10:57

Darek kolegyni pri odchodu na mateřskou

Ženy, maminky, prosím o radu! Kolegyni se má za pár měsíců narodit holčička - první dítě. Byla jsem pověřena výběrem dárku - kolegyně odchází na mateřskou a bude mit v práci rozlučku. Mám již poměrně větší děti, tak nevím, co by jí mohlo udělat radost? Napadá mě přání a peníze, ale je to takové bez nápadu. Co (by) udělalo radost vám? Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
7.12.25 11:01

Peníze, nebo poukázku do drogerie, lékárny, obchodu s dětským vybavením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
7.12.25 11:10

A jaký je rozpočet na ten dárek? u nás v práci se k narození dítěte dávají větší dárky, já třeba dostala babybjorn, kolega učící věž. to mi přijdou super dárky, ale nevím, zda to není mimo rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
7.12.25 11:17

@Kousavysvetr
Dala bych poukaz do drogerie a k tomu nejaky kvalitni roztomily unisex oblecek vel. 62, at je to osobnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
7.12.25 11:30

Kytice.

Pro prvni dite se me ptali a chtela jsem nositko. Takze ozdobena krabice s nositkem a prani od vsech. U druhého ditka jsem dostala penize originalne zabalene - takový plenkovy vlacek z jednorazovych plinek a v nem ten dar. Na efekt dobry. Fotky hezky. Ale pak jsem plenky vyhodila, byly v tom spendliky ze vsech stran.

Nebo se delaji drevene krabicky, kam se da vygravirovat prani probudouci maminku a dat dovnitr vybrany obnos, a cele to treba dat do darkoveho balicku s dudlikem a ponozkami darkova krabice s pruhlednym vikem nebo darkovy kos. To se me libi nejvic. Na jedne krabicce bylo Fond pro miminko a v balicku ruzne veci pro maleho.

Taky jsem videla na akci nafukovaci balonek uvnitř s konfetami a penezi. Muselo se to propichnout (vsude bordel) a sesbirat ty srolovane bankovky. To se me moc nelibilo, ale lidem ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
7.12.25 12:33

Mi v práci dali dřevěný strom a na něm byly misto listů zarolovane penize, pak andilka a kytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
7.12.25 12:37

Ja dostala přání a peníze, že si mám za to koupit sama, co budu potřebovat. Využila jsem tedy penize na nositko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3936
7.12.25 13:02

Dostala jsem kdysi plínkovy dort, to byl super dárek. Před další mateřskou jsem dostala chrastítka, dudlíky, ponožticky a bodycka, jsme ráda, že si kolegove dali tu práci a děkuji jim za to, ale z praktického hlediska je to spíš k ničemu (dudlík dítě nechce, oblečků mám krabici a tenhle má navíc krátký rukáv a dítěteti by byl teď, v prosinci, chrastítek mám krabici z druhé ruky a tak).

Líbila by se mi merino kukla (velikost na ten věk, kolik bude dítěteti v zimě), to je super věc, lidi to spíš nemají, protože je to nenapadne a cenově je to tak akorát pro několik kolegů. Naopak bych nechtěla učící věž, máme hrozně malej byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
7.12.25 13:02

My jsme dávali poukaz do obchodu s dětským zbožím všeho druhu. Plus kytku a přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
7.12.25 13:24

Asi jsem dostala nejhorší dárek, vůbec jsem to nepochopila :nevim: bezdětná stará šéfka mi i za kolegyňky dala barevný keramický talíř a hrneček, ani to nemělo dětský motiv. Pro děti nepoužitelné do cca 3-4 let. Nedávalo to vůbec žádný smysl. Peníze žádný a navrch mi to osolila tím, že mi nedala odměnu. I když jsem jí tam pár let oddřela, se všemi jsem vycházela v pohodě. Muž dostal v práci krásný balíček s oblečkem, plus ještě velmi hezký finanční příspěvek na kočárek.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4189
7.12.25 13:35
@Dahlia0409 píše: Více

to je úplně nejlepší varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
7.12.25 13:44
@884135 píše: Více

Jelikož nikdo přece neví, co už kdo má a nemá, přijde mi jako blbost neco kupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
7.12.25 14:06

My jsme dávali poukazy do velkých e-shopů, aby si nastávající maminka mohla sama vybrat. Přeci jen nevíš, jestli už doma něco má. A jako doplnění jen něco malého. Třeba body s nápisem (řada má trapné popisky, ale dá se najít pár milých a vtipných), malou hračku na zavěšení na kočárek, album na fotky (nejsou jen na první rok, ale i na několik let, i takové, co nenutí psát každý detail). Prostě hlavní dárek poukaz a doplnit nějakou drobností na památku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
7.12.25 14:07

@Platanka Pro miminko kratky rukav nebo kratasy urcite ne, to kolegove netrefili, dlouhy rukav a dlouhe nohavice miminko unosi i v lete. Na kuklu z merina neni idealni doba, protoze pokud treba dotycna jde ke konci prosince na mateřskou, bude rodit za 6 az 8 tydnu a to bude uz ke konci února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.12.25 14:10

Já jsem od kolegů dostala bavlněný zapletený mantinel-cop do postýlky ( prodávají se různé délky) a dcera ho má ještě teď ve dvou letech. Při usínání se s ním vždycky tulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný