Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím o anonym, švagrová sem chodí taky.
Zeptala jsem se bratra co by potěšilo jeho manželku k Vánocům. Rekl, ale mluvil o drahé kosmetice, kterou si ani já nekupuji.
Kafe, čaj, alkoholické nápoje, slazené vody nepije, sladkosti nejí, co tak vím. Vonnou svíčku mi dala na podzim k narozeninám.
Ráda peče, tak sem ji koupila něco ohledně pečení. Jenze nevím jestli se zavděčim.
Dotaz, jak byste to řešily vy?
Drahé dárky kupovat nechci, mám limit do 300,ale to je zase na její poměry málo.
Neřešila bych, zda můj limit je málo či ne. Je to tvůj limit. Přece jí nedáš dárek na 2 tis., ale ty/tvá rodina bude celý leden o suchém chlebu? ![]()
Takže letos bych to už neřešila, máš to koupené. Pokud ti ještě něco zbylo do limitu, koupila bych nějakou maličkost - svíčku, podkovičku apod. V budoucnu bych ji klidně nějakou vonnou svíčku koupila.
Já třeba nemám ráda kosmetiku za dárky, málokdo se mi trefí do toho co používám. Také nemám ráda „něco“ do kuchyně, ale vzhledem k tomu, že ráda peču a mám to částečně jako koníček, tak mi paradoxně nevadí takové „vychytávky“ jako různé sady na marcipánové tvoření apod. Ne klasický váleček a plech.
@Anonymní píše:
To už by oba řekli,že opakuji.
To neřeš, to je jejich problém. Pokud mají takové vysoké nároky, tak bych nějaké opakování dárků či motivu dárku neřešila.
Tak bych se s tím netrápila, pořídila něco do těch 300 dle svého vkusu a neubírala si tím energii. Buď se trefíš nebo ne a pokud ne, třeba příští rok přistoupí na zrušení
Jestli to není člověk tvému srdci velmi blízký, tak já na ty dary ze slušnosti moc nejsem, no. A když, lahev vína a pěkná bomboniéra neurazí, není-li dotyčná zrovna těhotná diabetička.
@Tichošlápek píše:
@Ijen no v te první diskuzi zakladatelka psala, ze dárek ukázala bráchovi a ten s tím měl problém a pak ji radil drahé dárky. Svagrova muze byt úplně v pohodě
Muze byt. Ovsem jestli je to tataz, ktera si u ni na navsteve nikdy nic nevezme, ani pecene doma ani koupene, tak tomu moc neverim. I to jak partner zjistuje u sestry co ma pro jeho zenu, na me pusobi divne. Jako by overoval, jestli je to pro ni dost dobre.
Taky bych řekla, že se tím zbytečně trápíš. Chtěla jsi dárky mezi dospělími zrušit, oni na to nepřistoupili. Tvou finannčí situaci znají, tak to musí respektovat. Nakup dle svého uvážení a finančních možností. My si v rodině dáváme s dospělími dárky jen s rodiči a sestrami, které nemají děti. Ony teda dávají dětem, my jim. Jedna švagrová děti má, takže tam je to o dárcích pouze pro děti.
Koupila bych sprcháč a šampon v Manufaktuře. Myje se každý, je to příjemná tělova kosmetika a krásně voní. Do těch 300 se vejdeš tak akorát. Vic bych neřešila.
Doufam, ze se kvuli mne nikdo darkem netrapi, je to smutny. A jeste ze to bratr koriguje a zpusobuje Ti starosti. Dej ji tu vec na peceni a svicku a pokud je normalni, bude mit radost ![]()
Pokud mit radost nebude nebo bratr nebude spokojeny, tak pristi rok bez darku ![]()
Zkusím se tím netrapit.Ale ještě nad tím budu přemýslet.Predeslou diskuzi jsem nenasla tak jsem založila novou.
Dnesw mají v rossmanu 50% slevu na vánoční balíčky. Tak se třeba projít tam a možná tě něco cvrnkne do nosu…
Nemusíš nic a tahle situace je postavená na hlavu. Copak je povinnost dávat dárky natož drahé? Znovu bych se s nimi zkusila na další rok domluvit o zrušení mezi dospělými. Pokud by řekli ne,tak bych jim ale nic nekupovala. Je to jejich problém. Kup jí poukaz na africkou kozu,aby pochopila,že Vánoce nejsou o penězích a dárcích
@Anonymní píše:
@Králičice půjdu se tam podívat.
Hlavně žádný stres
a když nekoupíš nic pro ni, třeba najdeš něco pro sebe
Hezké vánoce
@Anonymní píše:
Zkusím se tím netrapit.Ale ještě nad tím budu přemýslet.Predeslou diskuzi jsem nenasla tak jsem založila novou.
https://www.emimino.cz/…m-se-335735/
Tady to máš ![]()
@Králičice píše:
Hlavně žádný stresa když nekoupíš nic pro ni, třeba najdeš něco pro sebe
Hezké vánoce
Právě,aby se člověk před svátky stresoval dárkem pro švagrovou? To je fakt na hlavu.
Poslouchala jsem v rádiu příběh o mamince,která nemá na dárky pro děti,tak dceři vyrobila domeček pro barbíny z lepenky. Doufám,že holčička bude mít radost. To je smutný a ne švagrová,který nebude dost dobrý dárek za 300