Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Normálně kup balíček podle svých možností, čokoládu, čaj, kávu, oříšky, med, džem… podle tvého uvážení. Neřiď se diskuzemi, samozřejmě že mezi padesáti lidmi se najde nějaký, který nemá rád čokoládu, kávu, čaj, oříšky i med. Ale to bys nemohla koupit nic ![]()
@AnastazieB píše: Více
přesně, já běžné roky nedávala nic, dcera chodila i v prázdniny, když ve školce končila, koupila jsem učitelkám Marlenku dort - vypadaly, že je to potěšilo
Učitelkám do školy i školky nosíme jen spotřební drobnost vlastní výroby. Např.: sušenky, marmeládu, med, nutelu, kytičku levandule, letos upeču chleby, největší úspěch jsme měli s kytičkou lesních jahod.
Vždy společně s dětmi vyrobíme a zabalíme. Potomci podle svých schopností vytvoří etikety nebo visačky.
Vzhledem k počtu potomků (4ks) a počtu pedagogů s nimiž se potkávají (nejsou výjimkou dva asistenti pedagoga ve třídě), jdeme cestou samodomo tvorby jedlých dárečků. Potěší, prach nechytají, a pokud se zrovna netrefíme do chuti, tak se dá snadno poslat o dům dál.
Už se mi párkát stalo že i po letech mi úča vychvalovala hezký dáreček, a jak moc se jí líbila marmeládička nebo medík s ručně malovanou etiketou. Tak si říkám že když si na to úča od dvaceti dětí vzpomene i po několika letech, tak asi fakt dárek udělal radost.
Učitelkám MŠ jsme něco dávali až poslední rok, kdy dítě dítě končilo docházku.
Zjisti co má ráda a to kup. Ne každá pije kávu nebo je na sladký. Rozhodně ne přívěsky, andílky a další volovinky. Několik let jsem učila a takových upomínkových předmětů mám doma plnou krabici
Mně třeba udělaly radost oříšky nebo liofilizované ovoce. Pokud máš doma nějaké výpěstky, tak to je většinou TOP, třeba košík třešní, nebo krabička jahod a nebo domací med ![]()
Já jsem se učitelek zeptala přímo, co by je potěšilo. Jedna chtěla sladké, druhá oříšky.
Skládáme se s více maminkami na poukaz na něco většího, co učitelky opravdu využijí. Většinou je to masáž. Učitelky jsou vždycky nadšené, moc děkují. Protože hrnků, klíčenek, čokolád, květin, … mají prostě moc (říkaly to potom samy). Jen je třeba zjistit, jestli to vůbec mají rády. My u jedné veděly, že masírování nemusí, tak dostala místo toho poukaz do obchodu se sportovním vybavením (aktivně běhá).
Děkuju vám za čas a inspiraci. U nás jsou celkem tři učitelka a asistentka.
Upřímně mne kdyby někdo přinesl víno, tak ho přidám k ostatním do skříňky. Stejně jako řezaná květina, to vnímám jako, že je to škoda vlastně 🙂.
Hezký nápad je z domácích zdrojů. Ale bydlím v paneláku mám balkon sice tam má jahody, maliny, hrášek, rajčata, okurky ale to je tak pro naše dvě děti si zobnout (klidně bych tam narvala i celou třešní, kdyby to šlo).
I je pěkny ten společný poukaz, ale mi se tak pozdravime. Některý ani neodpoví. Jedna zdraví pouze ve školce, když ji potkáme u nás v ulici (bydlí ve vedlejším vchodě) tak nepozdraví. Tak si nějak nedovedu představit se skládat. 😀
No jo obchodníci mají další žně.
@Vlasta gh píše: Více
Obchodníci nemají další žně. Je úplně na tobě, jestli něco koupíš nebo ne, určitě nebudeš jediná.
Dřív se dávala jedna květina (jako jeden stonek), a větší dárek až na konci docházky „na rozloučenou“, a přijde mi to teda akorát.
Tohle dárkování se poslední dobou docela zvrhlo, jak směrem k učitelkám, tak u dětí mezi sebou na oslavách atd.
Já jsem si loni představila, co bych chtěla dostat, kdybych učila ve školce…no a dávali jsme víno. U nás byly učitelky nadšené ![]()
Dávala jsem svazek sušené levandule (neuvadne) a pak sadu čajů. Letos teda místo čajů bude malá lahvička medoviny, protože buď v instituci končí dítě nebo paní učitelka odchází na mateřskou.
Ja mam teda syna v 1.tride, ale pro pani učitelku mam ručně malovaný hrnek. Asi je to obecně vnímané jako trapný dárek. Ale asi lepší než kytka a ten hrneček se mi fakt líbí. Tak třeba to potěší i tak. Do MS první rok jsem nenosila nic, to se tam dává až u předškoláků
@odule píše: Více
Nemyslím si, že je hrnek trapný dárek, ale když si vezmeš, že učitelka má ve třídě třeba 25 dětí a každé dítko donese něco takového…
@Scherry píše: Více
Ja vim, Ale není to lepší než kytka? Myslis ze to teda vubec nepotěší?