Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím vas co, kupujete učitelkam do školky. Dcera chodí první rok. Po tom co jsem všechno přečetla, tak fakt nevím, co koupit. Samozřejmě jsem nechtěla brát nějaký lapače prachu. Ale když jsem se dočetla, že čokoláda je blba, alkohol je blbej.
Kosmetika mi přijde úplně mimo, když nevím co používají. Asi poukaz do Kaufu nebo já fakt nevím…
Nosili jsme vzdy jen kytky. Maximalne caj, lepsi kava. Prijde mi sileny, co se jim musi sejit kramu. To plati i o kytkach teda, ale to je tak nejak tradicni.
Ja si teda nepamatuju, ze bych do MS vubec neco nosila
jako uca na ZS neocekavam nic, potesi me cokoli jedleho
Nekupuju žádné lapače prachu, když vidím jejich stůl na konci roku, tak tam toho mají do aleluja. Když dostanou 10 hrnků, 5 přívěsků na klíče, 5 záložek každý rok, tak toho musí mít doma stohy.
Dost mi v tomto pomohla švagrová, která je taky učitelka. Říkala že je sice za každý dárek vděčná, ale každý rok je rozdává, protože by se v tom doma brzo utopila.
Takže u dcery jim kupuju kafe (dcera jim ho jednu dobu likvidovala, tak náhrada škod
) a každé zvlášť kytku + něco sladkého. U syna jenom kytky + sladkou drobnost.
Nakupovat pro 4 učitelky a 2 asistentky by se mi opravdu prodražilo.
U holičky jsem slyšela, že jedna třídní od deváťáků v naší obci svým studentům rovnou řekla „piju prosecco.“ ![]()
Lidem se tady nelíbí kde co, nějaký tlak okolí mě vůbec nezajímá.
Ještě se mi líbilo „rostoucí přání“ - klasické přání, které se ale dá rozmočit ve vodě a zasadit a vyrostou z něj kytičky. Ale s mým štěstím by stejně nejspíš nevykvetla jediná ![]()
Do školky dárkovou tašku s kafem, nějaké oříšky, sušené ovoce, čokoláda. Pro dvě paní učitelky a jednu asistentku dohromady, ať si to rozdělí dle svého. No a do školy (obě děti nižší ZŠ) tašky pro dvě třídní a jednu asistentku, každá láhev Rulandského pozdní sběr a něco na zub - kvalitní čokoláda, olivy atd. Razím heslo, že kytka se vypít nedá. No a paním učitelkám vždycky svítí oči, když to předáváme. Kytek si nosí plné náruče, láhvinek se zase tolik nedává ![]()
Ked si myslis, ze urcite chces nieco kupit, tak ja by som asi kupila jeden kvietok, mozno cokoladu (bezne balenie, nic mimoriadne)… V skolke ucitelky u nas nic nedostavali, tak 2-3 roky dozadu.
To predsa nie je povinnost
Chystala jsem dětem i do školky.
Mám obvykle touhle dobou krásné levandule v předzahrádce, takže jsem vázala kytice levandulí. A k tomu něco dobrého za škraň. Nebo jsem kytky v květináči koupila u známé v květinářství. Alespoň je pravidelně podpoříme, že něco koupíme.
My dáváme i naši soukromé p. učitelce na klavír dárek.
Tento email z Ryoru som dnes dostala (tipy na darceky pre ucitelov):
https://www.ryor.sk/…pro-ucitelky?…
Příspěvek upraven 17.06.25 v 21:34
Poukázka do kavárny, krém na ruce, hezké balení oříšků…
Jedna učitelka třeba miluje Nutellu ![]()
Letos vlastní levandule nemáme. Minulý týden jsem je musela celé ostříhat, protože jakýsi grázl zvířecí je poválel, zlámal. Soused říkal, že pravděpodobně kuna nebo kočka. Stalo se to vždy v noci postupně. Ani jednu levanduli to něco nevynechalo. Něco jsem nám dala na záchod, ať tam voní. Ale na vázání kytic bylo brzo. Sušené jim dávat nechci. Jen čerstvé. Takže letos budeme kupovat u známé příští čtvrtek. A pro paní učitelku klavíru teď v pátek.
Poukázku do cukrárny. Tam si paní učitelka zajde, až bude mít čas a dá si, nač bude mít chuť.
@Vlasta gh Me prijde, ze se akorat vsichni předhání kdo přinese větší blbost. Loni jsem viděla prvňáka jak táhl pro učitelku meloun. Zůstala bych u menší květiny, nebo čokolády. My jsme jednou ve skolce dávali učitelkám víno. Taky třeba nic..
Letos jsem objednala ochucené medy, květinové bomby a balíčky od Mixit
Každý rok dáváme v podobném duchu…
Vše je individuální. Za sebe hlásím, že raději chci ten meloun, když teda něco chtějí dát. Absolutně ne víno. Jednak dětem do ruky nepatří. Ani k předání darem dospělému. Jelikož žiju v kraji vína, tak hlasitě říkám, že jsem černá ovce kraje, ale víno nemám ráda, nepiju. Celkově alkohol nevyhledávám. Trvalý stav. Říkám averzi hlasitě, aby nějaký rodič neměl nápad, že pošle svůj vzorek. Což se několikrát stalo. Ale třeba jsem dostala opakovaně poukaz na pizzu od místního pizzaře. Takový poukaz potěšil. Čokoláda je jistota.