Darování bytu v osobním vlastnictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2996
11.8.20 22:11

@Psisuchar Jeste si zjisti, zda s bytem muzes manipulovat ve smyslu darovani jine osobe. Vim, ze kdyz dostanes nemovitost, tak je urcita lhuta, po kterou ji nesmis prodat, abys neplatila dan. Jak je to s darovanim darovaneho netusim. Treba poradi nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.8.20 23:27

Zajdi do nejbližší občanské poradny s papírama, které máš k bytu (bez matky, zajdi tam sama) a nech si poradit co dělat.

mimochodem - energie se normálně dají přepsat na jiné uživatele bytu, kvůli tomu se fakt nemusíš vzdávat svého vlastnictví. Zejména pokud máma má trable s penězi, abyste pak nesplakaly nad exekucí či pododobnou radostí…

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
11.8.20 23:36
@Ou píše:
Zajdi do nejbližší občanské poradny s papírama, které máš k bytu (bez matky, zajdi tam sama) a nech si poradit co dělat.

mimochodem - energie se normálně dají přepsat na jiné uživatele bytu, kvůli tomu se fakt nemusíš vzdávat svého vlastnictví. Zejména pokud máma má trable s penězi, abyste pak nesplakaly nad exekucí či pododobnou radostí…

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

Ne nema problémy,) určitě ne. Táta nám byt nechal, protože jsem ještě studovala na střední a věděl a že si máma nemůže jen tak podnájem dovolit. Jde spíš o gesto, vrátit jí ho zpátky. Nežije tam sama. Má ještě dceru a partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
11.8.20 23:41

Jinak děkuju za rady, mě právě furt tvrdili, že i darování stojí asi „50 tisíc“. Vím Google jede, ale chtěla jsem osobní zkušenost, tak se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí