Chtěla bych darovat krev, jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
28.9.10 10:06

sandrik: důvody jsou v podstatě dva. Jednak můžeš „zblbnout“ analyzátor krve a ten by případně neodhalil problémy s tvým metabolismem. To může signalizovat nějakou nemoc, která by se mohla přenést na příjemce transfúze. Druhý důvod je zjednodušeně řečeno ten, že krev by během skladování mohla začít „želatinovatět“. Čili je tu riziko vzniku něčeho, jako je trombóza (ucpávání cév).

Teda, já píšu „krev“, ale mělo by se to asi spíš týkat krevní plazmy, díky které vlastně krev je tekutá…
Sorry, nejsem zdravotník, tak to moje neobratné vyjadřování prosím omluvte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.9.10 10:10

Juro - díky, pochopila jsem to ;) taky nejsem zdravotník, takže odbornýma termínama by mi to asi bylo naprd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.9.10 10:53

Juro, to máte nějakou přísnou transfůzku. Rohlík, zvášť suchý se může. :wink:

• Citovat
  • Upravit
20656
28.9.10 11:15
neczuz píše:
Juro, to máte nějakou přísnou transfůzku. Rohlík, zvášť suchý se může. :wink:

neczuz - ale on psal, že nesmí semínkový rohlík :) kvůli tuku v těch semínkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.9.10 16:41

Když jdeš poprvé, radši bych na danou transfúzku nejdřív zavolala - třeba u nás (Plzeň) musíš mít k úplně prvnímu odběru papír od svého prakt. doktora, že jsi zdráva (pokud tedy zrovna neprobíhá nějaká medializovaná darovací akce). Jinak s tém kojením u nás chtějí až po 6 měsících od skončení kojení. Nemyslím ale, že by byl problém jít dřív. Chápu to spíš tak, že 6 měsíců od častého kojení, když si dítko pak cuclo 1× denně, už jsem to do té doby nepočítala. Ale šla jsem až tehdy, když už jsem nekojila opravdu vůbec. A ráno se určitě trochu najez a hodně napij, ať neomdlíš. A pití vezmi i s sebou, budeš mít žízeň i na cestě domů, jak tě vykrví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
28.9.10 19:33
rhiannon píše:
Já ještě musím počkat pár týdnů, kvůli porodu - můžu až po 6 měsících, nevadí? Samozřejmě, že tě nechci zdržovat, třeba se ještě někdo ozve :wink:

Ahojky…já jsem ještě nemohla chodit na krev dokud jsem kojila…tedy pokud nekojíš žádný problém… :palec: jinak mám za sebou už 86 odběrů a na další jdu v pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.9.10 19:55

Sylvajs, vidím že mám co dohánět… Těch mých 37 odběrů teda nic moc… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
28.9.10 20:04

Takže tam prostě dojdeme a řekneme,že jdeme dát krev???Nebo potřebujeme nějaké to potvrzení???Díky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.9.10 20:12

Tak u nás je taky rohlík ok. Baštím ho před odběrem vždycky, ale je to fakt jak kde. Nejdůležitější je hodně hodně pít. Já i když mám nízkej tlak, tak pokud jsem pořádně napitá nateče mi vak klidně za 4 minuty. Takže si tím i zkrátíš dobu odběru :wink:
Jinak to co psal Jura s tím tukem, přesně tak to je.
Vážně jen příjdete, že jdete dát krev, potvrzení nepotřebujete :wink:
Ničeho se neboj. Na transfúzkách jsou většinou moc milí, protože tam přicházíš dobrovolně a bezplatně darovat krev která je potřeba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
28.9.10 20:15

Díky- tak já tam dojdu už ve čtvrtek- na Vinohrady a pak až bude moc Rhi :mavam: :hug:Tak půjdem spolu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
28.9.10 20:15

Juro -no jo…jsem to stará harcovnice :lol: …rok pauzu po tetování a dva po porodu a kojení…

enny3 -co radši zavolat a objednat se…k prvodárcům se chovají jinak…aby byli na vás připravený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.9.10 20:21

Enny3: opravdu je lepší se předem informovat telefonicky, aspoň nic nepodceníš. V Brně sice mají prvodárci v každém ohledu přednost a všechno je jim vysvětleno třeba třikrát dokola, telefonicky se objednávat nemusejí (opakovaní dárci jedině na telefonické objednání nebo na pozvání SMSkou). Ale v jiném místě to může být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
28.9.10 20:22

Na Vinohrady jsem chodívala kdysi, když jsem bydlela v Praze, je to tam super, můžeš přijít kdykoliv, když tedy vydržíš jíst jenom ty rohlíky, třeba v 1 odpol. A je to hned hotové. Pak jsem se přestěhovala na malé město, kde jsou vyhlášené termíny, musíš stát v 6 ráno ve frontě a tak v 10-11 jdeš domů. Kvůli tomu jsem ještě nezačala po porodu.
A upozorňuju, že pokud bereš antikoncepci, tak jí nebrat ráno, ale až po krvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.9.10 20:25

Sylvajs, až teď mně to docvaklo - ty už máš určitě Zlatý kříž 2.třídy! Týý brďo, to seš první „dvojkař“, kterého jsem potkal… :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
28.9.10 20:31

Atk beru večer- tak v 10 hodin budu v Praze, no tak to vydržím o rohlíkách a radši tam teda zavolám,i když teda nesnáším cokoli vyřizovat po telefonu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty