Chtěla bych darovat krev, jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1011
19.11.14 12:45

Vic nez 50kg..? No, ja mám 48-49kg..takze nemam šanci..? Ráda bych pomohla jiným..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
19.11.14 12:49

@BoDaViDoVe ne myslím, že nebudou chtít aby si darovala. Možná u plasmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.11.14 20:48

@Lennis94 Beru prášky na štítnou žlázu a darovat krev chodím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.11.14 20:52

@kanka80 já se šla ptát na plasmu a řekla mi že ne…že když tvořím hodně protilátek atd atd, tak nemužu, já mám hyper..možná kdybych měla hypo..nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.11.14 21:37

@Lennis94 Aha, tak já mám sníženou, beru Euthyrox. Asi to má každý jinak :nevim: Jak mi to zjistili, tak jsem se bála, že už nebudu moct darovat, ale řekli mi, že to nevadí :kytka: Příští odběr už budu mít zlatou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.11.14 21:48

Malej dotaz? Se mi to tu akorát hodí do krámku. Chtěla bych chodit darovat krev. Ale kojím. Můžu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.11.14 21:50
@veeerry píše:
Malej dotaz? Se mi to tu akorát hodí do krámku. Chtěla bych chodit darovat krev. Ale kojím. Můžu?

Ne. Až nějakou dobu po ukončení kojení, jestli si to dobře pamatuju tak půl roku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
20.11.14 21:51

Nooo tak to si dušičku ještě dlouho nepokochám, malej je kozistaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.11.14 22:20

@kanka80 beru taky Euthyrox, tak teď teda nevím…musela bych se kouknout do papírů :think: ale vím že mám chornickej zánět, a to prej taky vadí, tak já nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
27.6.15 20:20

Mohu dotaz? Jdu v út poprvé darovat krev a tak mě napadá, že bude lepčí, když mě manžel odveze, nebo mohu řídit, Co myslíte? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.6.15 20:24

@handule24 Jednak gratuluji k rozhodnutí darovat krev a z vlastní zkušenosti můžu říct, že člověk by se prvních 5-6 odběrů spíš pozorovat, co to s ním dělá a hned po odběru nepodstupovat přílišnou námahu (proto je i ten den placeného volna). Rozhodně bych jako prvodárce nesedal za volant. Při pozdějších odběrech, pokud budeš jistá dobrými reakcemi, bys to řízení po odběru mohla zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 15:26

Mám také jeden dotaz. Mohou zůstat jizvičky po vpichu při darování krve? Právě, že jsem se s tím setkala poprvé a nevím, jestli věřit dotyčnému, že to má z tohoto. Má je na obou rukách. Děkuji a prosím o zachování anonymu

• Citovat
  • Upravit
20656
14.7.15 15:47

Anonymní - pokud chodí darovat pravidelně (dříve to šlo častěji, teď muži jen 4× ročně a ženy 3×), tak ano, možné to je. Jehla na odběr krve je větší/tlustší než klasická.
Odběr se provádí střídavě z jedné a z druhé ruky, navíc vždycky se ještě bere malý kontrolní odběr z druhé ruky, než se daruje krev (takže pak odcházíš s oběma předloktími píchnutými).
u osob se špatnou hojivostí kůže se může jizvička udělat i po běžném odběru. Já sama s hojením nemám problém a stejně mám jednu jizvičku už cca 10let po nešetrném odběru krve kvůli sedimentaci (tj tenší jehlou, kdy by to mělo být ok)

já byla darovat zrovna nedávno. Naprosto bez problémů po fyzické stránce i psychické - nevadí mi se ani dívat na to, jak mi sestřička nabodne žílu, ale v čekárně byly i případy lehce „zelené“ :D

Pokud někdo nemá vysloveně zdravotní problém, proč darovat nemůže, tak prosím a přemlouvám lidi v okolí, aby taky šli darovat. Sestřička si mi postěžovala, jak jim dárců ubývá, stávající stárnou, nebo mají zdrav. komplikace, noví mladí nepřibývají :(

Příspěvek upraven 02.01.17 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.7.15 18:47

Asi tam toho moc vidět nebude, ale tady je můj „malý měsíční kráter“. Zhruba 15-20 odběrů z jednoho místa. Na druhou stranu sestry si pochvalovaly, že se jim líp orientuje - s přibývajícím (mým) věkem začaly mít trochu problémy najít u mě žílu k odběru.
A k těm jehlám - dneska mají vnější průměr myslím 1,6 milimetru. Ale v době, kdy se odebíralo do skleněných „konzerv“ (které se používaly vícekrát a sterilizovaly se před každým novým odběrem…) mívaly odběrové jehly vnitřní průměr 1,9 milimetru. Od této odběrové technologie se upustilo zhruba v době, kdy se objevila nemoc AIDS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 19:49

Přesvědčili jste mě. Děkuji moc za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty