Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych znát Váš názor. (Syn 31/2 roku)byla mu doporučené obřízka.Prej ať se rozhodneme jestli chceme částečnou, což znamená odstranění jenom špičy , nebo celkovou a to je odstranění celé kůžičky. Prosím o Vaše názory a zkušenosti.Jaké je léčení, jak dlouho.Jestli to pak hodně bolí, nebo pálí atd. Nevim jak se rozhodnout, co je do budoucna pro syna lepší.Děkuji za názory. ![]()
Ahoj a můžu se zeptat proč mu byla ta obřízka doporučená? Asi bych se přiklonila k té menší, zkušenost s tím ale nemám
.
Má úzkou špičku, nejde mu to přetáhnout i když jsme se o to snažili.Má to už od miminka. ![]()
…na to je tu diskuzí hoooodně moc a poradí ti - buď jdi nebo nechoď
Já se opakuji, že mám taky chlapečka a pokud není žádný problém(opakující se záněty)zúžená předkožka není to pro mě důvodem k obřízce u tak malého dítěte a svoje dítě to podstoupit nenechám a ani nepřetahujeme.Tak se jim to moje dítě prostě nevejde do tabulek, protože mu to nepůjde do tří let přetáhnout. Půjde mu to, až to půjde.A hotovo. ![]()
Rozhodnutí je na tobě, ty jsi rodič.
A podle mě na tak citlivém místě zásah musí bolet jak čert
A má s tím nějaké jiné problémy? Jako jestli mívá záněty, jestli může v pohodě čůrat? Jestli nemá problémy, nenechala bych mu dělat obřízku vůbec. Přečti si tento článek http://www.rodina.cz/clanek5274.htm a pak se rozhodni ![]()
Jinak, pokud by měl problémy na uvolnění předkožky se dají použít koupele z květů slézu viz diskuze zde http://www.nanicmama.sk/…any-overenie
což se mi zdá mnohem šetrnější než obřízka.
Já si taky myslím, že by se to časem mohlo samo upravit. (vlastní zkušenost). Pokud tedy, jak píší holky, nemá vyloženě nějaké související problémy.
Nemá problémy s čůráním ani sezáněty. Děkuji za odkaz, hned na to kouknu.Byla bych šťastná kdyby jsme na obřízku vůbec nemuseli.Ptala jsem se doktora jestli na to není malej, nebo jestli není jiné řešení.Že praj ne. Proto se ptám všude možně, projíždím internet a ptám se i Vás maminek jestli nemáte skušenosti s tímto problémkem.
a ŘEŠIL TO NĚKDO JINAK NEŽ DOPORUČENOU OBŘÍZKOU?
Maty měl ve 2 letech tak malou dirku že nemohl ani čurat.Dostal mastičku na roztažení a cca za 2 měsíce už mu to šlo přetáhnout celé a dírku má velkou
…no něčím ti doktoři musí být živí ![]()
pojisťovna jim dá víc za menší chirurgický zákrok než za lidové doporučení a snahu zkusit alternativu - nic proti doktorum, ale někdy se mi s nimi jedná špatně, pořát jak před x léty ![]()
Já už toho taky načetla tuny a jen mě to přesvědčilo, že jsem se rozhodla správně.
Podle mě je na to v takovém věku ještě maličký
. Řešili jste to nějak? Můj starší syn (mladší je to samé, řešíme stejně, viz dále) měl to zúžení hodně výrazné, ale nedělaly se mu záněty, neměl s tím žádné obtíže, čůral rovně. Dostali jsme žádanku na urolku - tam jsme teda nešli
, protože mám hrůzu z řezníků, co přetahují násilím (i takoví furt jsou, neříkám všichni, to jistě zdaleka ne) - kamarádka mi po svém synkovi přenechala kortikoidní mastičku, kterou dostali na tentýž problém, a zlepšení je naprosto markantní. Z dírky půl milimetru už skoro přetáhne. Mažeme každý večer úplné pidimnožství, ale časově to jde do týdnů až měsíců.
Tak já jsem pro obřízku. Manžel ji má a je to nesrovnatelný! Hygiena, sex … Budeme mít chlapečka, nechám mu ji udělat, jak je to bude možné.
PeBa píše: …no něčím ti doktoři musí být živí
pojisťovna jim dá víc za menší chirurgický zákrok než za lidové doporučení a snahu zkusit alternativu - nic proti doktorum, ale někdy se mi s nimi jedná špatně, pořát jak před x léty
Já už toho taky načetla tuny a jen mě to přesvědčilo, že jsem se rozhodla správně.
S tim naprosto souhlasim.Taky jsem se dostala nejdříve k dr co hned bral skalpel a tvrdil mi že jinak to nejde a že v pondělí máme přijet na operaci.
Já se zhroutila a letěla k dalšímu odborníkovi a ten na mě čuměl jako blázen proč by měl do malého řezat když dnes jsou jiné metody. ![]()
Mastičkou jsem mazala asi 2× denně.Výsledek byl znát již za týden-10dní.
Pokud to neni akutní a život ohroužující tak bych to nepodstoupila když dnes už jsou jiné metody. ![]()
Evo B vim že je to mimo téma,ale myslim si že ani matka by o takovejch věcech neměla rozhodovat .Proč nenechat dítě at se samo rozhodne? ![]()
Syn čůrá krásně, rovně i silný proud.Žádné záněty ani jiné potíže. Jenom to prostě nejde přetáhnout ani trošku. A hned doporučení pod narkozu a odstranění
hledám jiné řešení.
Eva B. píše:
Tak já jsem pro obřízku. Manžel ji má a je to nesrovnatelný! Hygiena, sex … Budeme mít chlapečka, nechám mu ji udělat, jak je to bude možné.
…sorry že si rejpnu, ale nedá mi to
a až budeš mít holčičku, tak jí necháš preventivně odpanit ![]()