Obřízka u chlapců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
23.9.10 20:55

Jasně Aguno,pochopila jsem.
Ani mě nezajímaj cizí muži :mrgreen: Taky to nechci řešit u jinejch,jen jsem to brala všeobecně.

Srovnání uši - penis..mnooo,tak to fakt nebylo myšleno doslova.Uznávám,trochu blbej příklad,ale nečekala jsem,že to bude až takhle odsouzeno :lol: :lol: No nevadí.
Jen pro upřesnění, nepropaguju,ale nejsem ani razantně proti. Mám zkušenost s oběma variantama a vyhovuje mi víc ta druhá šmiknutá,no :wink: Za mě: neodsuzuju rodiče,co se pro to rozhodnou (ale nehrnu se do toho)
Romíno omlouvám se za odbočení :oops:
Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
23.9.10 21:56
:mavam: :kytka:
Macinka82 píše:
Jasně Aguno,pochopila jsem.
Ani mě nezajímaj cizí muži :mrgreen: Taky to nechci řešit u jinejch,jen jsem to brala všeobecně.Srovnání uši - penis..mnooo,tak to fakt nebylo myšleno doslova.Uznávám,trochu blbej příklad,ale nečekala jsem,že to bude až takhle odsouzeno :lol: :lol: No nevadí.
Jen pro upřesnění, nepropaguju,ale nejsem ani razantně proti. Mám zkušenost s oběma variantama a vyhovuje mi víc ta druhá šmiknutá,no :wink: Za mě: neodsuzuju rodiče,co se pro to rozhodnou (ale nehrnu se do toho)
Romíno omlouvám se za odbočení :oops:
Hezký večer
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.9.10 11:29

Jéje, to se to tu zvrhlo :mrgreen: No já to s těma ušima a obřízkou považuju tak nějak za adekvátní. Prostě zásah do lidského těla, o kterém by si mělo rozhodnout dítě samo, pokud je zdravé. Holce bych taky nechala nastřelit naušnice, až by si o to řekla. Ale taky neodsuzuju někoho, kdo to má, je mi to fuk.
Mmch Kamčo, kdybys žila někde mezi Masaji nebo v nějakým tom kmeni, kde je ženská obřízka IN a bez ní si ženská snad ani „neštrejchne“, třeba bys taky změnila názor :wink: :mrgreen: (vtip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.9.10 12:32

Včera jsem byla u znovu pediatričky, byli jsme i i chirurga i u urologa. Všichni se schodli, že stejně do budoucna to bude chtít zákrok.Že to má hodně zúžený, že mastě ani byliny nepomůžou, nebo ať nečekám nějaké zázraky.Že čim dřív se zákrok udělá, dokud je malej,tak tím mín si bude pamatovat.Itak jsem vlítla do lékárny pro slez nebádaný, ale u nás ho nemají. Tak jsem zaúkolovala kamarádky i rodinu, že pokud někam pojedou tak ať se po té bylině kouknou. Chci to aspon zkusit, nic tím nepokazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.9.10 12:43

Ono se to nejmenuje sléz nebádaný, to je slovensky, ale sléz přehlížený,polní nebo tak nějak. Já to kdysi koupila v lékárně úplně v pohodě, možná by stačilo říct že chceš květ slézu. Tady máš odkaz, ale to by bylo, aby v lékárně nebyl k dostání http://www.bekano.cz/…lizeny-kvet/
Mmch to tu obřízku u takhle větších dětí dělaj zaživa, nebo pod narkózou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.9.10 12:52

Děkuji za odkaz.Pod narkozou.Jen u dosplejch to dělají bez narkozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.10 13:45

Bez narkózy??? 8-o Fuj, to se mi udělalo zle :lol:

Jinak držím palec, ať byliny aj. pomůžou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
25.9.10 15:57

Já bych řekla, že ta obřízka zákrok, vzhledem k tomu, že je v narkóze, je v pohodě v každým věku /kolegyně v práci taky dlouho otálela a byli na tom asi v 6 letech/. Blbý je to hojení, že to malé dítě ještě neumí zadržovat moč, čili Maty /neměl obřízku, jen to uvolnění sondičkou, žádná krev../ když čural, samozřejmě ho to pálilo, ale nebyl schopen to jako nijak zadržovat, trvalo to cca 1 den a bylo to v pohodě. Zas po tom zákroku sondičkou je horší to, že člověk to musí několikrát denně koupat a přetahovat a mazat Framykoinem, což se teda dítěti nelíbí, v jednom se to snad ani nedá provést. Ale po těch 2-3 dnech už si to nechal udělat bez problémů a pak už se při každé koupeli myje sám. U obřízky tohle odpadá, takže hojení je myslím i rychlejší. Jiné kamarádky chlapeček to uvolnění měl až asi tříletý a tam už byl problém, že on ihned pochopil, že ho čurání bolí a odmítal se vyčurat a neuvěřitelně to držel, že jim hrozilo, že pojedou do špitálu, ne snad že by mu praskl moč. měchýř jako Tychovi de Brahe :mrgreen: , to je pověra, ale kvůli ledvinám a tak. Takže pak čurali pod vodou apod. Myslím, že u obřezanýho kluka by to ani nemusel být takový problém, protože vlastně to obřezání je výš než ústí močová trubice, čili si nečurá přes bolavé místo jako když se to „jen“ uvolňuje sondou. Každopádně přeju hodně štěstí, ať se to uvolní samo a medicína se vám vyhýbá.

• Citovat
  • Upravit
9511
25.9.10 19:49

tak co vím - sondička se dělá za živa(au), obřízka v narkóze.
A obřízku si může pak nechat udělat jako dospělej chlap.Na praxi jsme chodili mrkat i na oprace a já u obřízky dospěláka byla a pán byl totálně tuhej v celkovej.

No lékaři asi viděli do budoucnosti, že ví dopředu, že konzervativní léčba nezabere :think:

A ví někdo, kde vzali tu hranici tří let?To jsem zatím nějak nevykoumala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
25.9.10 19:55

Sondička se nemusí dělat za živa, nejdřív nám na to dala znecitlivující mast, šli jsme asi na půl hodiny do čekárny a pak teprve. Jako řval, ale spíš proto, že jsme ho pevně drželi, řev se nijak při zákroku nezintenzivnil, doktorka si pochvalovala, jak to pěkně zabralo.

• Citovat
  • Upravit
14015
26.9.10 09:28

Tak to mi připomíná, že jsem tuhle operaci u dospělého vlastně viděla v TV :lol: (fuj).
Zadržovat moč - hm, tak nevím, ale náš mlaďoch to umí od dvou let, a to tak, že fest a dluho :? (myslím mladšího syna a zadržoval to čůrání neskutečným způsobem při pobytu venku, zjistila jsem, že právě kvůli zúžené předkožce, protože mu to čůralo trochu šejdrem… teď po mazání to je zúžené pořád hodně, ale aspoň čůrá, kam chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.9.10 11:40

No koukám, že je nás tady docela dost s tímto problémem. Budu zkoušet ty koupele , a pak Vás budu informovat jak nám to pomáhá. :pankac: Příští týden zakoupím byliny. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.10 20:30

Ahoj holky, je tohle ten slez o kterém jsme se bavily? Díky. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
27.9.10 20:35

Trochu nechápu lékaře v čr.S prvním synem jsem vyrustala v zahraničí.Pindíka mu dr kontroloval,nepřetahoval a i když měl malou dírku tak lékař říkal že dokud muže čurat tak neřešit.
Samo se to uvolnilo v 5 letech.
Proč to v čr řeší u tak maličkých dětí?? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.9.10 20:43

Protože si potřebujou vydělat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek