Obřízka u chlapců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2000
14.10.10 23:24

myslim ze se tady nikdo moc s obrizkou nesetkal, manzel ji ma a ja si nemuzu stezovat, nevidim v tom zadny problem nebo nevyhodu, prozitek ze sexu mit urcite bude, masturbovat muze taky a ja v tom vidim jen pozitiva jak zdravotni tak z meho hlediska i esteticke
samozrejme kazdy na to ma svuj nazor
i kdybych nechtela tak z nabozenskeho hlediska to udelat musim
znam hodne muzu co obrizku maji a ani jeden si nestezuje
pro me je jen problem najit nejvhodnejsiho doktora a nejvhodnejsi dobu na provedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
14.10.10 23:42

Romína nechápu proč ještě nepočkáš?Muže malej čurat?Má nějakej problém?Neni to škoda to tak uspěchat?Neznám nikoho s okolí kdo by přetahoval v takovém věku :nevim: .Chceš radu,ale rozhodnutá si i přes reakce že to je zbytečné,takže alespon synovi držim palce .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.10.10 23:43
Markita píše:
myslim ze se tady nikdo moc s obrizkou nesetkal, manzel ji ma a ja si nemuzu stezovat, nevidim v tom zadny problem nebo nevyhodu, prozitek ze sexu mit urcite bude, masturbovat muze taky a ja v tom vidim jen pozitiva jak zdravotni tak z meho hlediska i esteticke
pro me je jen problem najit nejvhodnejsiho doktora a nejvhodnejsi dobu na provedeni

Ja verim tomu, ze si na ni muzi nestezuji, a ze nema zadne nevyhody. Jen si neumim predstavit, ze bych dobrovolne vystavila sve miminko bolesti, kdyz k tomu nejsou zavazne zdravotni duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
15.10.10 09:33
lucie.t píše:
Markita píše:
Ja verim tomu, ze si na ni muzi nestezuji, a ze nema zadne nevyhody. Jen si neumim predstavit, ze bych dobrovolne vystavila sve miminko bolesti, kdyz k tomu nejsou zavazne zdravotni duvody.

o tom jsem se bavila s hodne muzi a kdyz se zakrok provadi u novorozencu nebo deti do 2let zivota,na bolest si nepamatuji, tenhle zakrok se vetsinou provadi v lokalni anestezii a do 4 dny je vse zahojene, nemyslim ze by nejak trpeni
samozrejme je rozdil u jestli je diteti mesic nebo 5 let, v pozdejsim veku se musi sit a vetsinou byvaji dva stehy
nejspis kdyby se nejednalo u nas o nabozensky duvod tak bych to nedelala ale pokud jde o zdravotni duvody tak bych dite nenechala trapit s bolestivym pretahovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.11 13:07

Štěstíčko

Milé maminky,chtěla bych se s Vámi podělit o radostnou zprávičku aspoň prozatím radostnou,protože ještě nevíme jak bude léčba pokračovat dál…jak víte psala jsem Vám tady o našem Matýskovi,který měl ze zdravotních důvodů podstoupit obřízku v celkové narkóze,byla jsem z toho moc smutná bála jsem se jak to bude probíhat.V září jsme teda byli na kontrole u naší nefroložky,kde jsme jí nesli ukázat výsledky z toho Olomouce a nefroložka bohužel potvrdila důležitost operace.Okamžitě jsme teda dostali termín operace a to 18.11 s tím,že malý musí být při nástupu naprosto zdravý.A až do vyřešení operace musíme zůstat na antibiotikách.Poprosila jsem aspoň paní doktorku,jestli by nám nemohla předepsat aspoň tu mastičku ( triamcinolon ) že to budu zkoušet mazat,tak nějak jsem si prostě pořád nechtěla připustit co Matýsek bude muset vytrpět,přestože paní doktorka zas až tak z té mastičky nadšená nebyla,nakonec ji napsala a já si slíbila,že to prostě musí pomoct.Celé září proběhlo standartně,občas jsme zakašlali,ale byli jsme na dobré cestě operaci teda podstoupit,já se na to psychicky mohutně připravovala,od 1.listopadu jsme doma zavedli nutnou předoperační karanténu abysme minimalizovali potenciální nákazu.15.listopadu jsem měla sbalenou tašku a se žaludeční nervózou jsme byli nachystaní k odjezdu.Bohužel již 3 dny jsem ale měla doma nejstaršího syna,který lehnul se zápalem plic a prostřední syn měl na zápal plic zatím jen podezření.Takže 16.listopadu,skoro po měsíci a půl kdy se nám dařilo být bez teplot a nachlazení se pouhý den před odjezdem do Olomoucek,ráno o půl 5 Matýsek rozkašlal,dostal horečku a diagnoza zněla zánět průdušek.Prostě bacilů jsme měli plný barák.No nevěděla jsem jesli mám plakat radostí,že se mnou nenáviděná operace odkládá,nebo plakat strachem o kolik moc nám zase poškodí antibiotika oslabenou a nemocnou ledvinu,která jsme tím pádem museli užívat dál.V Olomouci nám řekli,že prostě musíme počkat zase až do úplného uzdravení.Niméně 3.prosince nám zkušebně volali jak jsme na tom,že by nás jěště 10.prosince,kdy se před svátky operuje naposled pak až zase po novém roku,urgentně vzali,že je volné místečko,taky že jim onemocněl a tím pádem odřekl nějaký pacient.Matýsek byl ale pořád pokašlával,tak jsme se smířili,že to teda bude až buhví kdy letos,až ustoupí veškeré bacily.Svátky jsem prožila ve stresu a obavách jak dlouho se to s náma nakonec potáhne.Podotýkám,že jsme každý den poctivě,většinou i 2× mazali šuldíka tou hormonální mastičkou.3× jsme byli do vánoc u doktorky na kontrolu a vždy když zkusila přetáhnot tak to opravdu nešlo a pokaždé se ta uzdička začala trhat.A ten šťastný konec a prozatimní vyřešení problému maminky přišel 30.prosince kdy jsem při mazání večer po koupeli zkusila přetáhnout a špička žaludu vykoukla ven,i když to byl jenom kousinínek tak mě se úplně rozbušilo srdce a prostě jsem si řekla,že paní doktorku po novém roku poprosím o další mastičku a že budem aspoň ještě celý leden mastit,jenom aby Matýsek nemusel být obřezaný.I když riziko antibiotik bylo pro mě pořád černou můrou.No a nečekaně hned 3.ledna další telefon z Olomouce,jak jsme žeprej na tom,že můžeme v půlce ledna nastoupit,že pro nás mají další termín a já jenom naťukla před paní doktorkou,že se mi povedla špička trošininku přetáhnout,ale přetáhnout úplně že mám strach,tak co prej mám dělat a ona hned zkontaktujte Vaší nefroložku ať se na to podívá a pak se uvidí,no a tak dneska v 7 hodin ráno paní doktorka udělala pro mě neuvěřitelné kouzlo,chytla šuldíka a krásně,krásňoučce celý želudek Matýskovi vyskočil ven,nikde se to netrhalo,byl normálně prokrvený :potlesk: a tím pádem je po obřízce.Takže jsem šťastná,že aspoň tohle zlo nás minulo.Ale vyhrané ještě nemáme,dneškem vysazujeme antibiotika a budeme čekat,jestli se znovu objeví zánět,pokud ano bylo by nakonec nutné podstoupit to mikroskopické vyšetření,to je sice taky pod narkózou,ale ten průběh po vyšetření by měl být o 1000% míň bolestivý a rozhodně by to Matýsek určitě zvládl líp než řezání do živého.Jsem moc šťstná,chtěla jsem se s Vámi o to podělit,hlavně jsem to tak nějak vnitřně pořád cítila,že to snad nebude nutné a ten jsem vděčná i za to nachlazení,které nám 2 termíny operace zrušily.Uvidíme co bude dál.Určitě dám zase vědět jak budeme pokračovat.Maminky mějte se hezky a všem nám přeji do nového roku hlavně to zdravíčko a ostatní věci už zvládnem hravě.Monča P.S. Romínno jak jste nakonec dopadli vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.1.11 12:21

Ahoj Mončo,tak já jsem to nakonec rozsekla a na tu operaci šla. Koupele a mazáni nepomohly a to z toho důvodu (a to jsem se dozvěděla až po operaci)že kůžičku měl po celém obvodu k žaludu přirostlou.Takže by nám nepomohla ani částečná obřízka.Já to samozřejmě obrečela, kdyby to nebylo nutné, tak bych na tu operaci nešla. Ale u nás nebylo jiné východisko. :-( Nicméňe operace dopadla dobře, hojení trvalao zhruba 3 týdna, stehů jsem napočítala asi 15, které postupně odpadávaly.Dělali jsme po operaci heřmánkové koupela a mazali framykoinem. Frymikoin synovi nedělal dobře, jeho zvoneček :lol: mu mokval. Tak jsem byla z toho vykulená. Framykoin jsem přestala používat a začala mazat klasickou bílou vazelínou a vše se brzy srovnalo. Syn žádné bolesti neměl, snad jen trochu první den v nemocnici.Dali mu čípek a pak už to bylo dobrý. Doma jsem už nic dávat na bolest nemusela.V nemocnici jsme byli na JIP, po operaci mu kapali kapačku 6 hodin, mezitím se musel 2× vyčůrat a odfrčeli jsme domů. Čůrání bylo v pohodě, bez bolesti, pálení.Celou situaci bych ohodnotila asi tak, že kdybych já trochu nepanikařila a sama sebe nestresovala, tak celý průběh operace a léčení proběhl na 1*.Myslím si, že pokud někoho taková operace čeká, nemá se čeho bát. Ale pokud by nebyla tahle operace nutná, nikdy bych to nepodstoupila. Jak to příroda zařídila, tak to tak má být.Moničko, jsem moc ráda, že jste jedem nepříjemný problém úspěšně vyřešili. Doufám, že to tak půjde nadále a brzy se úspěšně zbavíte dalčích neduhů. Myslím na vás. Ozvi se někdy a napiš jak bojujete. :pankac: Hodně zdravíčka do Nového roku :kytka: Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
14.1.11 05:35

Ahoj, taky napisu sve zkusenosti…

Oba mi synove se narodili v Americe. Tam je obrizka temer samozrejmosti. Pred narozenim Mateje jsem o ni vubec nepremyslela, ale ouha, nasim slovenskym znamym, co zili ve stejnem meste, dorazil kamarad urolog, slovenska kapacita, co vlastni soukromou urologickou kliniku na slovensku a ten se do nas oprel, ze kdyz se narodi v Americe, tak at toho urcite vyuzijem a nechame malemu udelat obrizku. Tam to delaji druhy den po narozeni a je to banalni zakrok. Rikal, ze takovou moznost bychom v CR nemeli, tak at o tom ani nepremyslime a vyuzijem ji. Rekl nam vsechny pozitiva (nulovy vyskyt rakoviny zaludu, atd… To uz vsechny znate…), tak jsme o tom zacali premyslet. Ja jsem byla na vazkach, tak jsem nechala rozhodnout manzela, jako chlapa, co vi, co obnasi mit predkozku :-) Ten se stavil za obrizku. No mlelo se to ve mne, ale nakonec jsem svolila. Zakrok trval 5 minut, byla jsem u toho, Matej to prospal, hojilo se to tri dny. Vubez zadne problemy s pindikem. No ale jak sel cas, tak jsem dosla k nazoru, ze o tom si ma opravdu clovek rozhodovat sam a kdybych to mohla vratit, tak bych mu to nedala udelat. Proste nastoupily rodicovske city a ja se zmenila. Rikam to uprimne, jak to je. Vycitam si to a docela dost jsem to orvala. Lituju, ze tam ten doktor priletel :zed: To ovsem neznamena, ze bych byla proti obrizce ze zdravotnich duvodu. To si myslim, ze je lepsi obrezat, nez trapit neustalym behanim po doktorech, pretahovanim, atd… Jen bych rozmlouvala obrizku bez duvodu. My resili potom dalsi problem, kdyz se mel narodit druhy sym. Ja ji nechtela (manzel ano, ten si za tim stoji), ale pediatr nam rekl, ze kdyz ji ma jeden, tak by ji mel mit i druhy, aby z toho jednou nebyl problem mezi nema vdema. Takze obrizku ma i druhy sym. Taky bez problemu, petiminutovy zakrok. Ale ja si prozila vnitrni peklo, ze kvuli jednomu unahlenemu rozhodnuti, to musel podstoupit i druhy syn. Ja si nevycitam to, ze bych kluky nechala podstoupit bolest (ta tam nebyla), ale to ze o svem tele si ma rozhodovat kazdy sam…
Takze tak od nas. Je to ma zkusenost. Pisu to sem proto, abych donutila maminky, co chteji obrizku jen tak, aby se zamyslely, ze se muze stat i tohle. Ze si to budou mozna jednou vycitat…
To, ze jsem blba, psat nemusite, to vim sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
14.1.11 05:37

Romano, super ze to probehlo bez problemu. Mate to za sebou a mate po trapeni. Je dobre, ze na to maly sel. Kdo vi, co by ho jeste cekalo za problemy, nebyt te operace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrin01
22.9.12 16:55

Ahoj, je to 4 dny a můj syn je po obřízce. Je mu 5 let, má ji uplnou. Měl to v uplné narkoze, probuzení trošku krušnější, ale zbytek krásně zaspal. Na tom malém pindíkovi má 16 stehů, vše zvládá dobře až na namáčení heřmánkem. To vždy obrečí a po kapičkách z injekční stříkačky mu to kapu nebot to má dezinfekci v sobě. Je to jen trápení tak na týden, jinak doktory doporučováná z hygienických i estetických důvodů, a co se týče sexualního života tak mi prý jen poděkuje. To mi řeklo hodně lidí a i s obřízkou, tak se ničeho neboj, jsem ráda, že je to za námi a nebylo to tak strašné jak se zdálo. :D Doporučuji

• Citovat
  • Upravit
2614
28.7.14 15:11
jinak doktory doporučováná z hygienických i estetických důvodů, a co se týče sexualního života tak mi prý jen poděkuje. To mi řeklo hodně lidí a i s obřízkou, tak se ničeho neboj, jsem ráda, že je to za námi a nebylo to tak strašné jak se zdálo. :D Doporučuji

Jakými doktory? Špičkovými evropskými pediatry a urology ani náhodou. Ti doktoři mají buďto zastaralé informace, nebo z toho rejžujou, pár takových se najde. Přes 10% procent obřezaných mužů trpí v později kvůli radikální obřízce anorgasmií, proto se kvůli tomu mnoho takto postižených mužů v USA s nemocnicemi soudí. Dělali to tam bez souhlasu rodičů. Dnes mnozí hamižní doktoři k tomu balamutí rodiče a hlavně vyžadují jejich souhlas, aby byli kryti před žalobami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
28.7.14 15:39

@gin 124 Ty máš z něčeho hodně velkej mindrák, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.8.14 18:50

Nejde o mindrák, náhodou jsem se setkal s na německých fórech s pár otřesnými skutečnostmi a stal se ze mě čerstvý zavilý intaktivista. Proč se tak blbě ptáš? Máš syna(y) a nechala jsi ho bez uzardění vopižlat, tedy mu amputovat nejcitlivější část jeho těla a tak ho o ní oloupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.8.14 21:26

Já mám zkušenost s obřezanými muži a tedy žádný z nich anorgasmií netrpěl a úplně bezproblémů, tak gin 124 nějaké odkazy na impaktované studie o škodlivosti obřízky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
5.8.14 02:53

Něco na Lidé. cz, kde jsem se setkal s prvními znepokujícími příspěvky postižených, a pak hlavně z německých fór, kde jsem teprve zjistil, o co jde. Asi 10% radikálně obřezaných, tedy low@tight to postihne. Ne každý s úplnou obřízkou je však obřezaný radikálně. Dle mne styl obřízky v tomto hra, je velkou roli. Pokud někdo umí německy mohu dát odkaz na vysvětlující stránky. České zatím nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.8.14 09:01

Jak jste řekl, u nás se tzv. radikální obřízka až tak často neprovádí, ale co jsem si nastudovala z literatury, výhoda u obřízky je nižší riziko vzniku karcinomu penisu, dále je dokázán nižší výskyt HPV viru, nižší výskyt přenosu infekčních onemocněních, spíše si myslím, je důležité jaký je typ obřízky a zda to vykonává zkušený lékař. V Německu je obřízka častější z důvodu velkého množství tureckých a tuniských přistěhovalců, kde se toto provádí z náboženských důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty