Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
evi to neni rejpání.Jen mi přijde že je tam spoustu otázek 1)proč ty by si o tom měla rozhodovat?Je to nezvratné
2)Co uděláš až ti v 18 přijde poděkovat že by radši chtěl bejt s kuži?
Je to pod narkozou?Pokud ano i tam je nebezpečí že se něco stát muže(viz příbeh matýska po operací mandlí bez mozkové činosti).
Asi dítě ještě nemáš ale myslíš si že jeho to bolet nebude?Maty měl jen jednou lehce natrhlou a co si zkusil při čurání a já taky když se tu kroutil bolestí.
Proč u chlapa obřízka ano a u ženský né? ![]()
Ty si obřezaná?
Ten kdo to chce si prostě duvody najde to je jasné.Přesto i když se snažim pochopit tak nechápu
Angua píše:
Evo, já si jenom myslím, že když není problém, měl by si každý rozhodnout sám o tom, co mu budou řezat a co ne. Ne, že mámě se to s obřezaným tátou líbí, tak to synkovi šmikne taky
svatá pravda
Mě naopak obřezanej chlap přišel divnej a nevěděla jsem co s tim ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Angua píše:svatá pravda
Evo, já si jenom myslím, že když není problém, měl by si každý rozhodnout sám o tom, co mu budou řezat a co ne. Ne, že mámě se to s obřezaným tátou líbí, tak to synkovi šmikne taky
Mě naopak obřezanej chlap přišel divnej a nevěděla jsem co s tim
Ty jo, taky bych asi nevěděla
![]()
Za me urcite neee…
Pokud by to nebylo hodne vazne a jine reseni by nebylo!
ja bych urcite nejdriv zkusila jine metody,jak pisi holky tu masticku,kdyby nepomohla…mozna casem tu obrizku ano,ale pokud by s tim nemel problemy tak bych nerezala ani nahodou!!!
Synovi je rok a pul,v 1roce Mudra ze mame pretahovat,zkouset atd,nic nasilim…V pondeli po pul roce na 18m prohlidce-zase!!!Ptala se?Zkousite to,rikam,ani ne,nema s tim problemy,prijde mi to zatim zbytecne…No,podivala se zvlastne a rika,tak pretahujte,zase ukazovala jak…Myslim,ze to syna nebolelo,dirku uzkou ma,ale zase tak moc ne,kuzicka mu pretahnout sla dost nato,ze s ni nedelame doma nic.No,nevim,asi po koupani az bude kuze roztazena a povolena zacneme pomalu zkouset…
Uplne jsem mela strach,ze mu ji nasilim pretahne a natrhne,maleho to bude bolet,atd…nastesti ne…
to bych od ni okamzite odesla!!!
tak at mate brzy problem vyreseny!
Tak ono asi zalezi, jak to ma zuzeny. Jestli je to jen prirostly, ze to nejde pretahnout (to neresim vubec…cetla jsem, ze se to kolikrat uvolni az v puberte vlivem hormonu, takze zadny do tri let
), nebo jde o zuzeni (=fimozu)..tam to samo bohuzel nejspis nepujde.
Ja mam na fimozu podezreni u nejmladsiho, jeho pinda vypada uplne jinak, nez u nejstarsiho, tam to sice pretahnout neslo a ani jsme to nedelali (tusim, ze to slo samo az ve 4 a pul), ale na prvni pohled bylo jasny, ze to jednou pujde. Ted vidim, ze to proste je zuzeny a dirku ma sotva na curani. Zatim problem nema, tudiz neresim a az budu resit, tak snad najdu alternativni cestu. Pokud zadna nebude a bude to fimoza, holt pujde na castecnou obrizku ![]()
Byt tebou, obehnu vic doktoru a pak se rozhodnu. My toho pindu nevidime a i kdyby…nekdy tezko rict ![]()
Známej má obřízku celkovou, ohromě si to chválil, sex, hygiena a diví se, že obřízku pro syna nechci. Až syn bude dospělí a rozhodne se pro obřízku, tak mu řeknu tak jdi. Ale rozhodne se sám.
asha píše:
Tak ono asi zalezi, jak to ma zuzeny. Jestli je to jen prirostly, ze to nejde pretahnout (to neresim vubec…cetla jsem, ze se to kolikrat uvolni az v puberte vlivem hormonu, takze zadny do tri let), nebo jde o zuzeni (=fimozu)..tam to samo bohuzel nejspis nepujde.
Ja mam na fimozu podezreni u nejmladsiho, jeho pinda vypada uplne jinak, nez u nejstarsiho, tam to sice pretahnout neslo a ani jsme to nedelali (tusim, ze to slo samo az ve 4 a pul), ale na prvni pohled bylo jasny, ze to jednou pujde. Ted vidim, ze to proste je zuzeny a dirku ma sotva na curani. Zatim problem nema, tudiz neresim a az budu resit, tak snad najdu alternativni cestu. Pokud zadna nebude a bude to fimoza, holt pujde na castecnou obrizkuByt tebou, obehnu vic doktoru a pak se rozhodnu. My toho pindu nevidime a i kdyby…nekdy tezko rict
Nikynka86 píše:
Za me urcite neee…
Pokud by to nebylo hodne vazne a jine reseni by nebylo!
ja bych urcite nejdriv zkusila jine metody,jak pisi holky tu masticku,kdyby nepomohla…mozna casem tu obrizku ano,ale pokud by s tim nemel problemy tak bych nerezala ani nahodou!!!Synovi je rok a pul,v 1roce Mudra ze mame pretahovat,zkouset atd,nic nasilim…V pondeli po pul roce na 18m prohlidce-zase!!!Ptala se?Zkousite to,rikam,ani ne,nema s tim problemy,prijde mi to zatim zbytecne…No,podivala se zvlastne a rika,tak pretahujte,zase ukazovala jak…Myslim,ze to syna nebolelo,dirku uzkou ma,ale zase tak moc ne,kuzicka mu pretahnout sla dost nato,ze s ni nedelame doma nic.No,nevim,asi po koupani az bude kuze roztazena a povolena zacneme pomalu zkouset…
tak at mate brzy problem vyreseny!
Uplne jsem mela strach,ze mu ji nasilim pretahne a natrhne,maleho to bude bolet,atd…nastesti ne…
to bych od ni okamzite odesla!!!
No v roce a pul ti velmi doporucuju na pindu moc nesahat (myslim nepretahovat)
Prasklinky se totiz muzou udelat i mikroskopicky, pak se to zajizvuje a z toho muzou byt nepekny patalie. Ver mi, ze pokud nema fyziologicky problem, casem to pujde samo. ![]()
asha píše:
Tak ono asi zalezi, jak to ma zuzeny. Jestli je to jen prirostly, ze to nejde pretahnout (to neresim vubec…cetla jsem, ze se to kolikrat uvolni az v puberte vlivem hormonu, takze zadny do tri let), nebo jde o zuzeni (=fimozu)..tam to samo bohuzel nejspis nepujde.
Ja mam na fimozu podezreni u nejmladsiho, jeho pinda vypada uplne jinak, nez u nejstarsiho, tam to sice pretahnout neslo a ani jsme to nedelali (tusim, ze to slo samo az ve 4 a pul), ale na prvni pohled bylo jasny, ze to jednou pujde. Ted vidim, ze to proste je zuzeny a dirku ma sotva na curani. Zatim problem nema, tudiz neresim a az budu resit, tak snad najdu alternativni cestu. Pokud zadna nebude a bude to fimoza, holt pujde na castecnou obrizkuByt tebou, obehnu vic doktoru a pak se rozhodnu. My toho pindu nevidime a i kdyby…nekdy tezko rict
právě na fimozu je ta mastička.
Maty měl akutní fimozu a balonkování při močení
Romínaa píše:
myslím že jde o zúžení- fimozu.
asha píše:
Ma jakoby tu kuzicku pres a ani se nehne? Je do spicky?
Kamča.dalmatinka píše:asha píše:právě na fimozu je ta mastička.
Maty měl akutní fimozu a balonkování při močení
Když není problém tak bych obřízku odmítla,je malý ještě se to může upravit ![]()
Crystal87 píše:
Když není problém tak bych obřízku odmítla,je malý ještě se to může upravit
asha píše:Romínaa píše:Ma jakoby tu kuzicku pres a ani se nehne? Je do spicky?
myslím že jde o zúžení- fimozu.
asha píše:
Já bych zkusila v klidu počkat, ten sléz třeba, případně mastičku, jestli chceš… Nechápu, proč tě do toho tlačí honem honem, když mu nic není - k čemu potřebuje tříletý kluk přetahovat předkožku ![]()