Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jasně, když není problém, tak neřezat! To je až krajní řešení…
Eva B. píše:
Tak já jsem pro obřízku. Manžel ji má a je to nesrovnatelný! Hygiena, sex … Budeme mít chlapečka, nechám mu ji udělat, jak je to bude možné.
Chudák chlapeček
Nechápu ten sex, mně teda předkožka nepřekáží
A normální chlap si pinďu umí přetáhnout, aby si ho umyl ![]()
Romínaa píše:
Syn čůrá krásně, rovně i silný proud.Žádné záněty ani jiné potíže. Jenom to prostě nejde přetáhnout ani trošku. A hned doporučení pod narkozu a odstraněníhledám jiné řešení.
tu mast ti předepíše každej urolog a dnes možná i pediatr
PeBa píše:Eva B. píše:…sorry že si rejpnu, ale nedá mi to
Tak já jsem pro obřízku. Manžel ji má a je to nesrovnatelný! Hygiena, sex … Budeme mít chlapečka, nechám mu ji udělat, jak je to bude možné.
a až budeš mít holčičku, tak jí necháš preventivně odpanit
Né, holčičce se udělá obřízka taky ![]()
Romínaa píše:
Syn čůrá krásně, rovně i silný proud.Žádné záněty ani jiné potíže. Jenom to prostě nejde přetáhnout ani trošku. A hned doporučení pod narkozu a odstraněníhledám jiné řešení.
Navíc podle avataru máš ještě mladší dítko, takže byste nějak museli pořešit Tvůj pobyt v nemocnici. To asi panu doktorovi nebo paní doktorce je jedno
. Nebo by tam měl být sám? Krucinál.
Angua píše:PeBa píše:Né, holčičce se udělá obřízka takyEva B. píše:…sorry že si rejpnu, ale nedá mi to
Vyšlo by to na stejno. ![]()
PeBa píše:Eva B. píše:…sorry že si rejpnu, ale nedá mi to
Ale no tak. Zas chápu, že je obřízka jaksi zvykem u některých národů, židi, amíci, kor jestli Eva žije v cizině, je tam na to jiný pohled.
Já se spíš chci zeptat, jestli manžel podstoupil obřízku jako miminko, nebo už jako starší. U miminek (pár dnů po porodu) se to ještě hojí krásně, proto se i rituální obřízky dělali u novorozenců ovšem u starších chlapců se prý vyskytuje problém s vyšší krvácivostí, někdy nutno dělat stehy…Jinak jsem taky pro to,a by si dítě rozhodovalo o svém těle samo, až na to bude mít dost rozumu, což pravda zas u té obřízky a miminího věku dost dobře nejde. Hehe, třeba mi to syn jednou vyčte, že jsem mu ji nenechala provést ještě jako u miminka
![]()
Dámy, klidně si rejpejte, tušila jsem , že na to budu sama, když jsem to psala. Obřízka u holčičky je teda něco úplně jiného, ale nevadí. Je to jen názor, nikomu jsem ho nevnucovala, hovořím za sebe a své zkušenosti. Nemyslím, že je nezbytné mě urážet.
Len-til-kah píše:Romínaa píše:Navíc podle avataru máš ještě mladší dítko, takže byste nějak museli pořešit Tvůj pobyt v nemocnici. To asi panu doktorovi nebo paní doktorce je jedno
. Nebo by tam měl být sám? Krucinál.
Gino, manželovi byli 4 a žijeme střídavě tady a v zahraničí.
Kamča.dalmatinka píše:Romínaa píše:tu mast ti předepíše každej urolog a dnes možná i pediatr
Mně naštvala naše pediatra. Teď v roce a půl se diví, že ta předkožka nejde stáhnout a prý mám denně zkoušet a za pár měsíců si přijít pro mastičku. Jestli nedá pokoj, za pár měsíců leda přejdu k jiné mudr
no ještě že to nechtěla servat násilím.
To mě na ní fakt mrzí, v ostatních ohledech je fakt dobrá. Takže mastička asi existuje ![]()
Evo, já si jenom myslím, že když není problém, měl by si každý rozhodnout sám o tom, co mu budou řezat a co ne. Ne, že mámě se to s obřezaným tátou líbí, tak to synkovi šmikne taky ![]()
Holky, moc díky za rady a názory. Myslím, že už začíám mít jasno jak se rozhodnu. P
okud obřízku, tak jen ze zdravotních důvodů.
Já jsem slepoň
. A to jsem ju teď citovala.
Anguo - gratuluju, a především přeju hodně štěstí.