Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tam nepsal o nemocnici. Vím, že tam není žádná. V roce 1996 jsem pobýval ve Valaškém Mezíříčí a jezdil jsem na kole takový okruh, do Nového Jičína, Frenštátu, na Čeladnou, Ostravici, kolem přehrady Nová Šance na Bílou, pak přes Bečvy na Rožnov a zpátky do Mezříče. Takže to tam poněkud znám. Jenže už je to přes 20 let. Dnes už bych tak dlouhý okruh na kole už asi neujel.
Ohledně tématu je to off topic, jenom jsem chtěl sdělit, že to tam poněkud znám, i když jsem z opačného konce ČR.
@Iveta 23 Dobrý den, syn 8 let, cca 6 let přetahujeme naprosto bez problémů každý den při koupání, ale najednou tak v červnu mu to začalo jít hůř, nechtěla jsem mu to děla násilím, tak jsem to nechala být a nyní mu to nejde přetáhnout již vůbec. U dětské dr. jsme dostali kortikoidovou mast, ale za 14 dní žádné zlepšení, má jen dírku na čůrání a bohužel mám pocit, že se o něj jedná o jizevnatou fimózu, i dětská dr. když ho dnes prohlížela, se k tomu přiklonila. Jsme objednání na konzultaci na dětskou chirurgii u nás v kraj. nemocnici. Četla jsem si poradnu MUDr. Janečka, kdy tam byly dotazy, že najednou u větších chlapců předkožka přiroste a nejde přetáhnout a vždy tam bylo, že jim bylo řečeno, že se jedná o jizevnatou fimózu a to se řeší pouze chirurgicky. Co jsem tak vypozorovala, tak pan primář nedělá celkovou, ale záchovnou obřízku, což je ta částečná obřízka? Jde mi o to, že jsem i zde na fóru našla několik názorů od mužů i maminek, že částečnou obřízku již nikdy, že se stejně musí poté přetahovat a předkožka většinou sroste znovu a poté následuje obřízka celková. A teď jsem z toho jelen, protože názory se opravdu různí. Vysvětloval vám to pan primář nějak, jak to potom probíhá po té záchovné operaci? Díky
Zkuste se obrátit s dotazem přímo na něj, určitě Vám rád odpoví, email má na svých stránkách ![]()
Já počkám, co nám řekne ten chirurg a pak mu případně napíšu. Mě spíš zarazilo, že k němu se jezdí proto, že nedělá hned celkovou obřízku, ale jen tu záchovnou a i tady ve vyhledávači mi to našlo spoustu odpůrců této operace z vlastní zkušenosti. Že když už obřízku, tak celkovou a ne částečnou.
@Helen78 píše:
Já počkám, co nám řekne ten chirurg a pak mu případně napíšu. Mě spíš zarazilo, že k němu se jezdí proto, že nedělá hned celkovou obřízku, ale jen tu záchovnou a i tady ve vyhledávači mi to našlo spoustu odpůrců této operace z vlastní zkušenosti. Že když už obřízku, tak celkovou a ne částečnou.
Dorzální discise není vůbec obřízka. Mimoto zbytečné řešení amputací předkožky neboli obřízkou je UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ A ZMRZAČRNÍ!!!
RADÍTE TU VELMI OHAVNOU VĚC!!!
@gin 124 Nikomu tady nic neradím! A přestaňte na mě prosím reagovat, na nic jsem se Vás neptala.
@Helen78 píše:
@gin 124 Nikomu tady nic neradím! A přestaňte na mě prosím reagovat, na nic jsem se Vás neptala.
Neptala, ale napsala jste nehoráznost, na kterou jsem reagovat musel, i když to bylo z jakýchsi odkazů. Ty musely být přes čtyři a půl roku staré, kdy jsem tento server ještě neznal.
V ČR v tomto funguje už pět let internetová osvěta:
@gin 124 píše: Více
Gin je opravdu popleta. Buď o problému nic neví, nebo je zaujatý a tím pádem neobjektivní.