Obřízka u chlapců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
28.11.17 06:38

Dobrý den.Syn jde právě dnes na obřízku. Od malinka se snažíme stahovat, i když nam dr. tvrdila-nevšímat si toho, do 3let když nepůjde stahovat, nic se neděje. Syn má 6let.Po opakovaném mazání mastí na roztáhnutí se po konci aplikací vždy do pár dní opět zatáhl. Poslední dobou se mu už i špička nafukovala, což je prý známka jít na obřízku. Mohlo by se to zhoršovat a třeba i přestat čůrat. Hygiena nešla, neustále jej měl červený. Tak v našem případě jsme čekali dost dlouho a již je to třeba. Uvidíme jak to po dnešku bude. U maličkých dětí do 6let bych stále bojovala, pak už to opravdu nema smysl odkládat, pokud je to tak, jak v našem případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.11.17 06:40

A druhý syn byl na operaci s hydronefrosou v půl roce.Tam doporučovali stahovat od narození- opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
28.11.17 07:55

@Zana205 Upřímně, čím starší dítě, tím déle ten zákrok trvá a tím pádem i vzrůstá riziko komplikací. Já bych tak dlouho prostě nečekala. U malého dítěte je obřízka záležitost několika sekund. U dospělého už mluvíme klidně o hodině, narkóze apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
28.11.17 08:19

Já jsem nečetla celou diskuzi - ale můj muž je Američan a tam to dělají běžně hned miminkům (nemá to souvislost s náboženstvím). Holky nemohu si to vynachválit jako jeho žena, četla jsem, že se tím snižuje i riziko držení bakterií atd. Když budeme mít chlapečka (nyní mimi čekám), tak jsme oba za.
Jinak vliv na funkci v různých oblastech to podle něj nemá vůbec a ani s tím nikdy neměl žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 08:26
@EmmaAnna píše:
@Zana205 Upřímně, čím starší dítě, tím déle ten zákrok trvá a tím pádem i vzrůstá riziko komplikací. Já bych tak dlouho prostě nečekala. U malého dítěte je obřízka záležitost několika sekund. U dospělého už mluvíme klidně o hodině, narkóze apod.

Pravý opak je pravdou. Tomu nesmyslu, co tu píšete, jsem po celá dlouhá léta tak věřil, protože jsem to tak slýchával, a vůbec mne nenapadlo o tom přemýšlet, ani vůbec pochybovat, že by tomu mohlo být jinak. Naopak, ohavné kožní mosty mohou vzniknout jako komplikace pouze u malinkého dítěte, u kterého není ještě rozpuštěna konglutinace, u většího dítěte a dospělého vzniknout nemohou.
Právě u malého dítěte je to mnohem bolestivější a mnohdy se to dělá bez narkózy, protože narkóza je u malého dítěte velmi riziková.
Je nesmysl, že to u dospělého normálně trvá až hodinu. To je jasný pseudoargument vehementních zastánců mrzačení pohlaví chlapců amputací předkožky. Co tvrdili osobně chlapi ze speciálního fóra www.obrizka.webnode.cz, kteří to prodělali v dospělosti a kteří si tam vyměňují zkušenosti, tak čtvrt hodiny u na práci jednoduchého stylu low&tight, a tři čtvrtě hodiny u specifického stylu high&tight, který však většina chirurgů nedělá, protože to neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 08:37
@happiest píše:
Já jsem nečetla celou diskuzi - ale můj muž je Američan a tam to dělají běžně hned miminkům (nemá to souvislost s náboženstvím). Holky nemohu si to vynachválit jako jeho žena, četla jsem, že se tím snižuje i riziko držení bakterií atd. Když budeme mít chlapečka (nyní mimi čekám), tak jsme oba za.
Jinak vliv na funkci v různých oblastech to podle něj nemá vůbec a ani s tím nikdy neměl žádné problémy.

Nemohou si to vynachválit, protože nic jiného neznají. Američané jsou v tomto už od roku 1870 v grandiózním bludu a násilné mrzačení pohlaví chlapců je v USA na denním pořádku.

To, že toto zmrzačení pohlaví amputací předkožky může mít katastrofální vliv na pohlavní život, a to mnohdy i na pohlavní život partnerky - bolestivý sex, vím teprve posledních tři a půl roku. Předtím jsem o tom vůbec nevěděl a tak jsem měl na tu obřízku zcela opačný názor. Pod vlivem nově nabytých poznatků o nepěkných skutečnostech ohledně amputace předkožky, jsem ten názor zcela změnil - o 180°.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 08:57
@Zana205 píše:
Dobrý den.Syn jde právě dnes na obřízku. Od malinka se snažíme stahovat, i když nam dr. tvrdila-nevšímat si toho, do 3let když nepůjde stahovat, nic se neděje. Syn má 6let.Po opakovaném mazání mastí na roztáhnutí se po konci aplikací vždy do pár dní opět zatáhl. Poslední dobou se mu už i špička nafukovala, což je prý známka jít na obřízku. Mohlo by se to zhoršovat a třeba i přestat čůrat. Hygiena nešla, neustále jej měl červený. Tak v našem případě jsme čekali dost dlouho a již je to třeba. Uvidíme jak to po dnešku bude. U maličkých dětí do 6let bych stále bojovala, pak už to opravdu nema smysl odkládat, pokud je to tak, jak v našem případě.

Dle všeho to vše nastalo z pokusů o to stahování. Balónkování není důvod k amputaci předkožky. Zda je nutná operace nevím, to může posoudit pouze lékař a já mám v tomto žel v ČR důvěru pouze k jedinému. Ten to ale většinou řeší operací bez zmrzačující amputace předkožky. Na mé doporučení už pár lidí za tím primářem bylo, dokonce i jedna matka z Bratislavy, které ve Fakultní nemocnici na Kramároch tvrdily, že obřízka je nutná. Tam už byla zjevná jizevnatá fimóza a opakované záněty, tak i mne jako lékařskému laikovi bylo jasné, že ta operace je nutná. Pan primář to ale vyřešil bez obřízky, operací ze zachováním předkožky. Já sám jsem mu kvůli jednomu čtrnáctiletému chlapci podal dotaz, do kterého věku takto operuje. Celé to tu okopíruju.

Jméno: Antonín Vlas
Datum: 07. 6. 2017
Předmět: jizevnatá fimóza
Pane doktore, jako dětský chirurg operujete do kolika let věku? Dělám totiž v Německu a tak v tomto neznám české reálie. Jde o 14 letého chlapce s jizevnatou fimózou, který by to chtěl vyřešit jinak než obřízkou. Dále se zabývám osvětou v této oblasti, tak bych měl pár dotazů, myslím si, že by bylo lepší je zaslat emailem. Děkuji

Odpověď:
Operuju do 19 let věku, výběrově i dospělé. Ano, vše ostatní řešme mailem či telefonicky. Hezký den. L. Janeček.

Zatím jsem panu primáři ty dotazy neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 09:06
@EmmaAnna píše:
@Zana205 Upřímně, čím starší dítě, tím déle ten zákrok trvá a tím pádem i vzrůstá riziko komplikací. Já bych tak dlouho prostě nečekala. U malého dítěte je obřízka záležitost několika sekund. U dospělého už mluvíme klidně o hodině, narkóze apod.

Na vás si vzpomínám, přiložila jste své polínko do ohně v diskuzi na podobném vláknu už v dubnu, takže mou argumentaci už jistě znáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 09:31
@happiest píše:

Vám bych doporučil přečíst si článek od v USA provdané a v USA žijící české novinářky Jany LeBlanc, která dobře ví, že pošlapávání práv dětí na jejich vlastní tělo je nedobré (USA Úmluvu OSN o právech dítěte vůbec neratifikovaly)
 http://www.comiudelaloradost.cz/…obrizka.html

a pak ještě tři další stránky od amerických autorek, které mám na svých osvětových webovkách (omlouvám se za časté překlepy v textu)

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ostny-zivot/

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…oti-obrizce/

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…y-o-obrizce/

a též jeden článek od amerického otce, který svůj názor změnil o celých 180°, po té, co byl osobně přítomen u obřízky svého novorozeného syna.

http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ickem-stylu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.11.17 09:40
@EmmaAnna píše:

To ano. V nasem pripade to bylo myslim tak akorat.Ted dojel ze salu a byl tam 40minut :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.11.17 09:42
@Zana205 píše:
To ano. V nasem pripade to bylo myslim tak akorat.Ted dojel ze salu a byl tam 40minut :?

Hlavne snama nikdo o obřízce nemluvil dříve, jak po 5roce. Klukům u švagrové se to spravilo do5roku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 10:03
@Zana205 píše:
Hlavne snama nikdo o obřízce nemluvil dříve, jak po 5roce. Klukům u švagrové se to spravilo do5roku. :mavam:

Průměrný věk, kdy jde ta předkožka stáhnout, je až 10,4 roku, jak je zřejmé z výzkumů dánského školního lékaře Jakoba Østera z roku 1968, který vyvrátil předchozí omyl britského pediatra Douglase Gaidnera z poloviny čtyřicátých let minulého století. Žel, mnozí doktoři u nás znají pouze Gaidnera.

Dnes je internetová osvěta daleko. Mnozí třeba sedmnáctiletí kluci se dovědí, že to vůbec nebylo nutné radikálně takto řešit amputací předkožky a pak rodičům vyčítají, že něco takového vůbec dovolili. O takových případech z Německa vím. Vím i o případech, kteří to v sobě dusí, nic neřeknou a mnohdy pak za to rodiče nenávidí. Příspěvky takových kluků jsem četl.

I u nás už existují takové osvětové stránky:

http://www.strankyprokluky.cz/…a-predkozka/

http://www.predkozkapenisu.cz/…i-predkozky/

Žel, vy jste sem napsala až příliš pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
28.11.17 11:13

@gin 124 tak to od manžela opravdu nepotvrzuji - žádný vliv to na sexuální život nemá.
Upřímně, měla jsem vztah i s muži bez obřízky (Češi) a až s manželem jsem pochopila co vlastně sex přináší ženě (a ano má na to vliv i jeho obřízka).
Nehledě na to, že jsem se setkala s tím, že mnoho mužům bez obřízky jejich chlouba podivně zapáchala a nepomohlo nic - a přitom to byli mladí, čistotní, zdraví chlápci.

O mrzačení bych zde vůbec nemluvila - manželům tatínek je uznávaný lékař a nikdy by nedopustil, aby svému synovi ublížil.

Samozřejmě bych to shrnula tak, že každý má své zkušenosti a vše je vysoce individuální - jako i v ostatních součástech života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 11:18
@Zana205 píše:
To ano. V nasem pripade to bylo myslim tak akorat.Ted dojel ze salu a byl tam 40minut :?

To ale asi bylo s uspáním a se vším. Já měl na mysli čistý čas operace.

Vy se jen můžete modlit, aby s tím v budoucnu neměl potíže, jako zakladatel tohoto tématu:

https://www.emimino.cz/…lita-231546/

To, že mnohé ženy trpí s obřezanými muži bolestivým pohlavním stykem, se stává poslední dobou známým. U obřezaných mužů se dá mnohému předejít pravidelným hydratačním krémováním trvale odkrytých částí, které normálně odkryté nebývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
28.11.17 11:53
@happiest píše:
@gin 124 tak to od manžela opravdu nepotvrzuji - žádný vliv to na sexuální život nemá.
Upřímně, měla jsem vztah i s muži bez obřízky (Češi) a až s manželem jsem pochopila co vlastně sex přináší ženě (a ano má na to vliv i jeho obřízka).
Nehledě na to, že jsem se setkala s tím, že mnoho mužům bez obřízky jejich chlouba podivně zapáchala a nepomohlo nic - a přitom to byli mladí, čistotní, zdraví chlápci.

O mrzačení bych zde vůbec nemluvila - manželům tatínek je uznávaný lékař a nikdy by nedopustil, aby svému synovi ublížil.

Samozřejmě bych to shrnula tak, že každý má své zkušenosti a vše je vysoce individuální - jako i v ostatních součástech života.

Ten vliv na sexuální život je nevyzpytatelný. U 80% dvojic, kde je muž obřezán, to nemá na sexuální život žádný podstatný vliv. Na 6% hlásí dokonce zlepšení sexuálního života, ale 14% má kvůli tomu sexuální život zničený. Spisovatel Mario Lichtenheldt, který byl sám ve svých 4 letech obřezán ze „zdravotních důvodů“ píše" ZÁKEŘNOST OBŘÍZKY SPOČÍVÁ V TOM, ŽE JEJÍ VLIV NA BUDOUCÍ SEXUÁLNÍ ŽIVOT JE NAPROSTO NEVYZPYTATELNÝ."

K odéru: co máme pak říkat my muži? Účastnice Sluka to tady vyjádřila trefně:NÁM TO TAKÉ NEVONÍ PO FIALKÁCH. Ženské genitálie mají mnohem více záhybů a hygienická péče je o ně mnohem obtížnější než o zdravý intaktní penis.

Nenávratné odstranění nejcitlivější části mužského těla je vždy zmrzačení. Americká medicina se v tomto už přes 100 let potácí v bludech. Mnozí uznávaní američtí lékaři toto odmítají vidět, protože si odmítají připustit, že oni sami byli zmrzačeni. SYNDROM POPŘENÍ ZTRÁTY TU PRACUJE NA PLNO.

Právě teď se chystám rozcupovat jeden 8 let starý blog od Roda Kodeshe, kde je ta obřízka nesmyslně chválena až do nebes. Nicméně, teď jsem si všiml, že tam má na závěr jednu důležitou větu, kterou jsem chtěl zdůraznit Emmě Anně, ale zdůrazním ji vám:

Pro obřízku se však může muž rozhodnout i ve svých dospělých letech. A právo vlastní volby by mělo dostat přednost. Dobře míněné rozhodnutí rodičů se totiž pro jejich potomka může snadno stát celoživotním traumatem.

To by se mělo tesat. Stalo se to celoživotním traumatem u mnoho mužů v USA, když si uvědomili, že jim bylo pohlaví zmrzačeno. A to v USA, v zemi, kde je ta obřízka více než běžná. Že toto nastane v ČR, kde je obřízka spíše vzácností, je mnohem pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty