Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tereza1986 u nás ve třech letech byla jen mikrodírka na čůrání.. o rok a půl později jde přetáhnout celá předkožka---
@Tereza1986 I ve zdejší poradně doktor odpovídá na velice podobný dotaz (nezadávala jsi ho přímo ty?), že je zbytečné to provádět dřív než v pěti letech (já se tedy domnívám, že dřív než v šestnácti, pokud s tím nejsou spojené jiné problémy).
Totiž můj syn měl taky zúženou předkožku, už jen, jak byl ve skulince žalud vidět, tak nakraboval, že bolí. První pediatr to chtěl řešit na dvou letech, nicméně od něj jsme odešli. Druhý tomu nechal čas do dvanácti let, ale doporučil lehce, do bolesti po koupání přetahovat. No.. Tak nějak laxně jsem to občas zkusila, ve finále mě stejně nahradil syn, který si za něj neustále tahá.
Jsou mu tři a půl a pindíka z nicčeho nic zhruba od léta přetáhne bez problémů komplet. Takže se opravdu přimlouvám, abyste své děti netrápily hloupými úkony, protože těm, kterým se předkožka sama nerozvolní nikdy, se ta obřízka dá udělat kdykoli.
Díky holky
Na poradnu mrknu, dotaz jsem já nepsala
Z těch zánětů mám taky strach, s tím mě strašila dětská
Urolog to spíš podal tak, že operovat raději teď, aby si to nepamatoval.Syn má hodně dlouhou tu kůžičku, tak nevím. Neumím si v tomto věku představit pooperační péči, dobrovolně si syn nenechá ani namazat nos odřený od rýmy ![]()
Trpím hodně na nykozu, asi mi měli jako tříleté radši udělat obřízku…
@Tereza1986 pokud nemá problémy, oddálila bych to. Ono se to může ještě upravit. Chodím s malým na url a dr říká, že 5-6 let je hranice.
@Krrysa píše:
Trpím hodně na nykozu, asi mi měli jako tříleté radši udělat obřízku…
Si ji nech udělat, když myslíš, že to pomůže. ![]()
Take jsem nazoru, ze obrizka jde udelat kdykoliv. Ve zrech letech bych tim syna urcite netrapila. Syn ma taky malou direcku, cca 2mm, nevim kolik je spravne u rocniho ditete, pretahuji pri koupani jen kousicek co to jde a uvidime casem. ![]()
@Poison Eve píše:
Nechapu posedlost ceskych pediatru pretahovanim.
viď?
Já osobně bych počkala, přijde mi zbytečný ho ve 3 letech trápit. Čůrat může, takže co?
@Poison Eve píše:
Nechapu posedlost ceskych pediatru pretahovanim.
Nějaké potlačené sexuální frustrace? ![]()
@Tereza1986 píše:
Díky holkyNa poradnu mrknu, dotaz jsem já nepsala
Z těch zánětů mám taky strach, s tím mě strašila dětská
Urolog to spíš podal tak, že operovat raději teď, aby si to nepamatoval.Syn má hodně dlouhou tu kůžičku, tak nevím. Neumím si v tomto věku představit pooperační péči, dobrovolně si syn nenechá ani namazat nos odřený od rýmy
Hele, ten mázek se dělá právě proto, aby sliznici chránil, stejně jako poševní sekret. Čím víc se to snažíme omýt a umýt, v nejhorším ještě za pomoci chemikálií s nevhodným pH i složením, tím spíš si na ty záněty zaděláváme.
Ne nadarmo gynekolové vědí, že špindíry za nimi se záněty nechodí (ty trpí zase na jiný okruh problémů), za to vymydlené paničky jsou pravidelnými hosty.
@Sluka píše:
Hele, ten mázek se dělá právě proto, aby sliznici chránil, stejně jako poševní sekret. Čím víc se to snažíme omýt a umýt, v nejhorším ještě za pomoci chemikálií s nevhodným pH i složením, tím spíš si na ty záněty zaděláváme.
Ne nadarmo gynekolové vědí, že špindíry za nimi se záněty nechodí (ty trpí zase na jiný okruh problémů), za to vymydlené paničky jsou pravidelnými hosty.
Přesně tak, dnes nemám už nemám čas napsat příspěvek, protože se balím a za 2 hodiny odjíždím do Německa, kde dělám. Své osvětové stránky mám ve svém podpisu, dám tu však odkaz na stránky, které znám teprve pár dní.
I při té nejšetrnější obřízce přijde muž o svou bezkonkurenčně nejcitlivější část svého těla, kterou po svých výzkumech před 20 John Taylor z university v kanadské Manitobě nazval „vyvýšený pás“.
Dám tu odkaz na ty stránky, které znám teprve pár dní:
@Sluka píše:
Nějaké potlačené sexuální frustrace?
Jako sahnout v UK batoleti na pindu, uz na me volaji benga
@Tinuvien právě že nepomůže, stejnej princip, jako řezat předkožku kvůli případným problémům…