Obřízka u chlapců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
14.8.14 02:03

Kdo si trošku přečte solidní literaturu, tak pozná, že nejde o zdravotní stránku věci. Stačí článek, na který jsem dal odkaz. Neuvedl jsi tu ani jeden solidní argument, jenom výsměch a napadání. Z kterých českých fór mě můžeš znát, z jednoho to solidní není. Mé vyjařování tam je pouze reakcí na na akci. Nehraješ solidní hru, pokud není problém s odtokem moči a je pouze nepřetažitelná předkožka i slepená se žaludem, tak je to v tom věku normální faziologický stav a ne zdravotní indikace k obřízce. Opravdu bych byl zvědav, co to bylo za doktora.

Jinak mi dej odkaz na jediný příspěvek, kde jsi kritizoval obřízku, myslím si, že takový vůbec neexistuje.

PS. ty stránky jsou přechodně odpojené, takže nemá momentálně cenu sem dávat link.

Vidím, že ten článek od doktorky Kaprinayové jsi ani nečetl, jinak by ti neunikl rozpor, mezi tím, co tam píše a jak Romanu zmanipuloval onen doktor ke zmrzačujícímu zásahu na jejím synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 02:10
@hBod píše:
V téhle diskuzi nikdo nikomu obřízku nenutil, ani ji neobhajoval, šlo zde o zdravotní stránku věci, to až gin 124 tu začal fanatizovat, on to totiž v hlavě nemá úplně v pořádku, což naznačují jeho příspěvky na jiných forech :roll:

Poněvadž tvůj příspěvek byl na nové stránce, tak jsem přehlédl příspěvky těch žen. Marně se snažíš, takto padoušsky mě neshodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 06:41
@niki2 píše:
Ať si muslimáci a židi dělají co chtějí, ale já bych to svému synovi nikdy neudělala. Muž se narodil s předkožkou, tak to má asi nějaký význam, ne??? Já jsem se narodila s velkými stydkými pysky a malými stydkými pysky a klitorisem. Co z toho si musím nechat odstranit? Já doufám, že v naší moderní společnosti…nic. Tak proč chcete brát klukům jejich předkožku???

Nejde o židy a muslimáky, ale o novodobé barbarství, které bylo na konci předminulého století zavedeno v USA. Od začátku 50 let bylo už všeobecné, že malým klukům byla v porodnici hned po porodu předkožka amputována aniž se kdo rodičů vůbec někdo na něco ptal. V sedmdesátých letech začaly soudní procesy postižených vůči porodnicím a tak se od té praxe začalo postupně ustupovat. Nyní porodnice které to dělají vyžadují souhlas alespon matky, aby byly před soudními procesy kryty. Třeba matku otravují i desetkrát. Zásluhou intaktivistů, z nichž jako první jmenuju porodní sestru Marylin Milošovou, která se na to zvěrstvo nemohla dívat, toto v některých oblastech USA, zvláště v Kalifornii a jinde na západním pobřeží už téměř vymizelo. Tento barbarský trend však začíná pronikat k nám a někteří naši doktoři tím jsou ovlivněni. Dle všech indicií se stal Romanin syn obětí takového doktora. Špičkoví evropští pediatři jsou však zásadně proti tomu. Sám jsem u nás viděl v jedné o knize péči o dítě, původně z USA, že tam nic ohledně péče o předkožku nebylo. Místo toho tam bylo: „Chlapec se rodí s pohyblivou kapucí na penisu, která je hned po narození odříznuta.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
14.8.14 10:22

@gin 124 zrovna TADY když si pročteš diskuzi, kde taky plevelíš :roll:, najdou se další

nemám důvod tě shazovat to zvládbeš sám,
jaká škoda, stránky jsou odpojené :think:, proč mě to nepřekvapuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 10:34
@hBod píše:
@gin 124 zrovna TADY když si pročteš diskuzi, kde taky plevelíš :roll:, najdou se dalšínemám důvod tě shazovat to zvládbeš sám,
jaká škoda, stránky jsou odpojené :think:, proč mě to nepřekvapuje :nevim:

Nedal jsi mi odkaz, kde bys psal proti obřízce, takže v tvém jednání vidím jen poťouchlost. Ty stránky už běží, link dám večer. Teď musím být při vykládce na deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
14.8.14 13:47
@gin 124 píše:
Neboj se, mesianismem netrpím, i když to tak vypadá. Nejsem sám, s kým určité příspěvky na jistém fóru otřásly. Rakouským podnikatelem v oblasti software Manfredem Reihardem ze Štýrského Hradce už před sedmi lety. On se tomu naplno věnuje, píšou mu postižení kvůli obřízce z celého Rakouska a Německa. Právě on založil s jedním kolegou z německého Freiburgu ony stránky. Já nemíním být českým Manfredem. Dělám to jenom provizorně, pokud se nenajde někdo jiný. Mou oblastí byly doteď náboženské sekty. Jenže toto je něco horšího než náboženská sekta, poněvadž taková amputace poznamená nezvratně na celý život. Náboženskou sektu totiž může člověk i přes vymytý mozek i po dvaceti letech prokouknout. Znám takové. I když vystřízlivění a vědomí, že jsem naletěl bývá mnohdy těžké. Tu je však člověk, pokud ho kvůli obřízce postihne anorgasmie v konci do zbytku života.Četla jsi článek od té doktorky? Ta tam také píše, že předkožka (vnitřní list) je sexuálně nejcitlivější část penisu. Ta však bývá při radikální obřízce nenávratně odstraněna. Pokud ji ten tvůj má, tak si to můžeš při hrátkách vyzkoušet, co tam ten tvůj cítí. Já to znám jedině podle sebe. Myslel jsem si, že se s tou doktorkou zkontaktuju, jenže jsem vygooglil, že je z Bratislavy.

Promiň, ale po přečtení knížky Ukradený život od Ully Fröhling a spousty dalších bych rozhodně nedokázala postavit odstranění předkožky nad tohle.. To snad nemyslíš vážně.. 8o 8o
Furt mluvíš o německu, jak to je tam… Tam se provádí obřízka častěji a né vždy ze zdravotních důvodů, někdy náboženských, ale rozhodně bych naši zemi nesrovnávala s německem.. Tady nejde o to že bys třeba neměl pravdu, tady jde o to jak se k tomu vyjadřuješ, to je to co lidí zvedá ze židle a zbytečně je štveš proti sobě.. Zkus se zamyslet nad svou prezentací, takhle tomuhle problému víc škodíš než pomáháš..

• Citovat
  • Upravit
sissi79
14.8.14 14:02
@gin 124 píše:
Kdo si trošku přečte solidní literaturu, tak pozná, že nejde o zdravotní stránku věci. Stačí článek, na který jsem dal odkaz. Neuvedl jsi tu ani jeden solidní argument, jenom výsměch a napadání. Z kterých českých fór mě můžeš znát, z jednoho to solidní není. Mé vyjařování tam je pouze reakcí na na akci. Nehraješ solidní hru, pokud není problém s odtokem moči a je pouze nepřetažitelná předkožka i slepená se žaludem, tak je to v tom věku normální faziologický stav a ne zdravotní indikace k obřízce. Opravdu bych byl zvědav, co to bylo za doktora.

Jinak mi dej odkaz na jediný příspěvek, kde jsi kritizoval obřízku, myslím si, že takový vůbec neexistuje.

PS. ty stránky jsou přechodně odpojené, takže nemá momentálně cenu sem dávat link.

Vidím, že ten článek od doktorky Kaprinayové jsi ani nečetl, jinak by ti neunikl rozpor, mezi tím, co tam píše a jak Romanu zmanipuloval onen doktor ke zmrzačujícímu zásahu na jejím synovi.
Četl, nečetl, to je myslím úplně jedno.. Ty se furt nimráš v minulosti.. Myslíš že tvá slova zakladatelce zpětně pomůžou?? Myslíš že sama jako matka nemá výčitky že třeba tomu šlo zabránit?? Já tohle tvý chování nechápu.. Útočíš na blbým místě.. Zkus se přestat starat o to co už nezměníš a pokud tedy chceš dělat osvětu ohledně obřízky dělej ju tam kde to ještě změníš.. Což v zakladatelčiným případě už nejde..
  • Citovat
  • Upravit
800
14.8.14 14:29

@gin 124 nedal jsem ti odkaz,? zkus hledat, určitě ho tam najdeš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 15:30
@sissi79 píše: Četl, nečetl, to je myslím úplně jedno.. Ty se furt nimráš v minulosti.. Myslíš že tvá slova zakladatelce zpětně pomůžou?? Myslíš že sama jako matka nemá výčitky že třeba tomu šlo zabránit?? Já tohle tvý chování nechápu.. Útočíš na blbým místě.. Zkus se přestat starat o to co už nezměníš a pokud tedy chceš dělat osvětu ohledně obřízky dělej ju tam kde to ještě změníš.. Což v zakladatelčiným případě už nejde..

Neútočím na Romanu. Je mi jasné, že je oběť. Takových obětí je, co vím z jiných fór více. Za druhé pochybuju, že sem po třech letech přijde. Přijdou sem jiní, někdo to jenom čte a má informace, které Romana bohužel neměla. Moje svědomí mi nedovoluje mlčet, i když to mnohé nadzvedá ze židle, zvláště fanatiky, co by nejraději obřezali celý svět, jak je znám z jiných fór. Pokud se někdo takový stane pediatrem nebo urologem, tak je to katastrofa. Před takovými lidmi musí být obrana a dle mne je nejlepší obranou před nima informovanost. Proto jsem se stal intaktivistou. Teď to mám prostě v programu. Vůbec mi nejde o minulost, co se stalo, zvrátit nelze, jde mi o budoucnost. Jak mohu Romaně a jiným vyčítat, že určité věci nevěděli, když jsem je sám před čtvrt rokem také vůbec nevěděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 15:39
@sissi79 píše:
Promiň, ale po přečtení knížky Ukradený život od Ully Fröhling a spousty dalších bych rozhodně nedokázala postavit odstranění předkožky nad tohle.. To snad nemyslíš vážně.. 8o 8o
Furt mluvíš o německu, jak to je tam… Tam se provádí obřízka častěji a né vždy ze zdravotních důvodů, někdy náboženských, ale rozhodně bych naši zemi nesrovnávala s německem.. Tady nejde o to že bys třeba neměl pravdu, tady jde o to jak se k tomu vyjadřuješ, to je to co lidí zvedá ze židle a zbytečně je štveš proti sobě.. Zkus se zamyslet nad svou prezentací, takhle tomuhle problému víc škodíš než pomáháš..

Pokusím se psát umírněněji. Jsem zvyklý z jiného fóra psát ostře. Tam to nikdo nemoderuje a tak si tam lidi sprostě nadávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 15:40
@hBod píše:
@gin 124 nedal jsem ti odkaz,? zkus hledat, určitě ho tam najdeš :roll:

Přehlédl jsem. Pokud jsem na lodi, tak na vyhledávání nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 17:39
@sissi79 píše:
Promiň, ale po přečtení knížky Ukradený život od Ully Fröhling a spousty dalších bych rozhodně nedokázala postavit odstranění předkožky nad tohle.. To snad nemyslíš vážně. [/citace

Myslel jsem, pokud kvůli tomu někdo dopadne jak jmenovaný Alexander Bachl, a ono tak dopadne asi 10% radikálně obřezaných.

Jezdím na říční lodi, před 5 lety při návratu z Rotterdamu jsme v autě probírali všechno možné a jeden mladý kolega začal básnit o obřízce, že na to slyšel jen chvály a že přemýšlí, že si ji nechá udělat. Zmínil internetové diskuze na to téma. Zkoukl jsem jich více, jen hádky mezi zatánci a odpůrci, nějak mě to nezaujalo. Vzpomínám si, že tam byl radikální odpůrce, medik pod nickem Cameronec, tehdy mě připadal jako fanatik, když jsem po pěti letech jeho příspěvky zhlédl zpět, tak vím, že psal pravdu.

Celých pět let jsem se o to nezajímal až začátkem března jsem z nudy do toho koukl. Dodnes ten den proklínám, jaký bych měl klid, kdybych to tenkrát neudělal. Tehdy jsem napsal, co jsem ještě zastával, že ženská obřízka je něco jiného než mužská, tehdy jsem se totiž dvou obřízkochtivých žen. V zápětí mě sepsul jeden mlaďoch, který mě posměšně nazval obřezaným hrdinou. Psal, že strejc nadává, že má kvůli tomu zkažený život, že ho radikálně obřezali na vojně kvůli zanedbané hygieně a že kvůli tomu trpí anorgasmií. To bylo mé setkání s tím fenoménem, tenkrát před 5 lety jsem toto na diskuzích vůbec nezaregistroval. Podíval jsem se jinam a na Lidé. cz jsem četl příspěvky lidí, co se jim kvůli obřízce stalo to samé.

Pak jsem před čtvrt se podíval na rakouského netdoktora a tam opět hodně těchto případů, hlavně od lidí, co byli v dětství proti své vůli nedobrovolně obřezáni. Z některých příspěvků jsem byl šokován, otřesen a zhnusen. Také se mi tam dostalo vysvětlení, proč tomu tak je. Tomu bych se na českých webech nedokázal dopídít. Pak jsem se dostal na německé fórum takto postižených. Celé mě to vedlo k tomu, že jsem radikálně o 180 stupňů změnil názor na obřízku a stal jsem se intaktivistou. Jsem jím poměrně nedávno, teprve dva měsíce. I přes své radikální vystupování se na rozdíl od jiných považuju za umírněného. To radikální vystupování je asi dané změnou v názorech. Použil bych příměr, mně jako celoživotnímu nekuřákovi kuřáci dvakrát nevadí. Všiml jsem si, že však hodně vadí těm nekuřákům, kteří byli dříve silnými kuřáky. Tolik k vysvětlení mých postojů.

Toto jsem nějak pokazil, že se mi celý příspěvek vecpal do diskuze.

Příspěvek upraven 15.08.14 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
14.8.14 17:49

Vůbec nechci tyto stránky zatajovat, naopak přál bych si, aby to četlo co nejvíce lidí. Škoda, že není něco adekvátního v češtině. Je tam také připojeno ono fórum, jehož jsem registrovaným účastníkem a občas tam napíšu nějaký příspěvek.

www.beschneidung-von-jungen.de

Sestavili na základě nejnovějších britských a amerických průzkumů Edwin Manfred Reichhardt z Rakouska a Guy (Vít) Sinden z Francie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
15.8.14 09:48
@gin 124 píše:
@sissi79 píše:
Promiň, ale po přečtení knížky Ukradený život od Ully Fröhling a spousty dalších bych rozhodně nedokázala postavit odstranění předkožky nad tohle.. To snad nemyslíš vážně. [/citace

Myslel jsem, pokud kvůli tomu někdo dopadne jak jmenovaný Alexander Bachl, a ono tak dopadne asi 10% radikálně obřezaných.

Jezdím na říční lodi, před 5 lety při návratu z Rotterdamu jsme v autě probírali všechno možné a jeden mladý kolega začal básnit o obřízce, že na to slyšel jen chvály a že přemýšlí, že si ji nechá udělat. Zmínil internetové diskuze na to téma. Zkoukl jsem jich více, jen hádky mezi zatánci a odpůrci, nějak mě to nezaujalo. Vzpomínám si, že tam byl radikální odpůrce, medik pod nickem Cameronec, tehdy mě připadal jako fanatik, když jsem po pěti letech jeho příspěvky zhlédl zpět, tak vím, že psal pravdu.

Celých pět let jsem se o to nezajímal až začátkem března jsem z nudy do toho koukl. Dodnes ten den proklínám, jaký bych měl klid, kdybych to tenkrát neudělal. Tehdy jsem napsal, co jsem ještě zastával, že ženská obřízka je něco jiného než mužská, tehdy jsem se totiž dvou obřízkochtivých žen. V zápětí mě sepsul jeden mlaďoch, který mě posměšně nazval obřezaným hrdinou. Psal, že strejc nadává, že má kvůli tomu zkažený život, že ho radikálně obřezali na vojně kvůli zanedbané hygieně a že kvůli tomu trpí anorgasmií. To bylo mé setkání s tím fenoménem, tenkrát před 5 lety jsem toto na diskuzích vůbec nezaregistroval. Podíval jsem se jinam a na Lidé. cz jsem četl příspěvky lidí, co se jim kvůli obřízce stalo to samé.

Pak jsem před čtvrt se podíval na rakouského netdoktora a tam opět hodně těchto případů, hlavně od lidí, co byli v dětství proti své vůli nedobrovolně obřezáni. Z některých příspěvků jsem byl šokován, otřesen a zhnusen. Také se mi tam dostalo vysvětlení, proč tomu tak je. Tomu bych se na českých webech nedokázal dopídít. Pak jsem se dostal na německé fórum takto postižených. Celé mě to vedlo k tomu, že jsem radikálně o 180 stupňů změnil názor na obřízku a stal jsem se intaktivistou. Jsem jím poměrně nedávno, teprve dva měsíce. I přes své radikální vystupování se na rozdíl od jiných považuju za umírněného. To radikální vystupování je asi dané změnou v názorech. Použil bych příměr, mně jako celoživotnímu nekuřákovi kuřáci dvakrát nevadí. Všiml jsem si, že však hodně vadí těm nekuřákům, kteří byli dříve silnými kuřáky. Tolik k vysvětlení mých postojů.

Toto jsem nějak pokazil, že se mi celý příspěvek vecpal do diskuze.

Příspěvek upraven 15.08.14 v 09:47

To jsem nějak pokazil, že se mi celý příspěvek vecpal do citace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
15.8.14 10:23

@gin 124 neboj, ještě jsem nezdegenerovala natolik abych se v tom nevyznala ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty