Pravidelné gynekologické prohlídky - ultrazvuk

3627
19.9.10 14:28

pravidelné gyn.prohlídky-ultrazvuk

Slyšela jsem, že je nutné při preventivní prohlídce dělat i ultrazvuk, že cytologie samotná nestačí. Dělá vám váš gynekolog i ultrazvuk? Moje gynekoložka ho ani nevlastní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
19.9.10 14:32

To jsem nikdy neslyšela, že by to bylo nutné. Co vím tak standard to spíš není. Já chodila roky ke gynekoložce co UZ ani neměla a jiné to není ani u kamarádek. Teď tedy ultrazvuk součástí běžné preventivky mám, ale to jen proto, že jsem kvůli stěhování změnila doktorku a ta nová má UZ v ordinaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
19.9.10 14:34

drivejsi brnenska doktorka utz nedelala, ted jsem byla poprve po porodu na preventivce a dr. mi utz delal, byla jsem mile prekvapena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.9.10 14:37

Moje známá co dělá na onkologii mi říkala, že obyčejné stěry nestačí, že některé problémy se zjistí jen ultrazvukem :nevim:
Chtěla bych přejít k jinému lékaři nejen z tohoto důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.10 14:37

Můj gynekolog také nemá u sebe v ordinaci UTZ a objednává se na něj zvlášť, pokud je to nutnost. Při běžné prohlídce jsem ho nikdy neměla a nedělá ho. Takže si myslím že prohlídky s UTZ jsou pouze v ordinacích, které mají vlastní přístroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
19.9.10 14:59

od te doby,co moje gynekolozka sla do duchodu a nastoupila nova,ktera ultrazvuk ma,tak ho dela pri kazde preventivni prohlidce.podle me kdyz ho gynekolog ma,tak ho dela.

• Citovat
  • Upravit
24016
19.9.10 15:22

Moje gyndr má UZV v ordinaci, takže ho dělá při každé prevenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
19.9.10 15:23

Moje gynekoložka ho má, ale dělá ho jen při problému. Při pravidelné prohlídce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.10 15:35

Moje doktorka ho má. A kdyby ho chtěla používat při preventivních prohlídkách, tak bych jí hnala a daleko. nechcete rovnou 2× za rok i rentgen? jen tak pro jistotu…

• Citovat
  • Upravit
teresa20
19.9.10 15:53

Můj dr ultrazvuk má, ale při preventivních prohlídkách mi ho nikdy nedělal. Ani mě to tedy nenapadlo 8-o

• Citovat
  • Upravit
56772
19.9.10 15:56

Můj gynekolog má ultrazvuk, ale vždy jsem na něm byla jen při těhotenstvích. Jinak mi dělá pravidelně cytologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
19.9.10 16:13

anonymní : a o co jako jde? 8-o ultrazvuk není škodlivý..Vyšetřuje se jím už přes padesát let a zatím se nic nestalo,nechápu…Kontroly jsou po půl roce a UTZ odhalí případné cysty,těhotenství a vše kolem tak proč by to měl být problém nechápu…

• Citovat
  • Upravit
15404
19.9.10 16:22

Mně dělá při každé preventivce UTZ :wink: Má ho v ordinaci.

anonymní - to ještě někdo věří názoru, že UTZ je škodlivý?????

mmch: mezi UTZ a rentgenem je dost velký rozdíl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
19.9.10 16:46

anonymni:kdyz dela neco doktor navic,jsou u toho kecy,kdyz neco zanedba,tak je taky spatny…ja osobne si platim kazdy rok u gyndarky 500kc za prevenci i s ultrazvukem, kterou normalne plati pojistovna, bydlim v zahranici,kde se tyhle prevence delaji od 23let jednou za 3 roky.tak ja si pro klid svoji duse jednou za rok zaplatim,abych vedela,ze jsem zdrava.jsem rada,ze mam tuhle moznost. nemyslim,ze kdyz se doktorka podiva jeste i ultrazvukem,udela neco spatne,naopak.ale kazdy mame svuj nazor a hlavu.

• Citovat
  • Upravit
7631
19.9.10 17:36

Můj gynekolog také při preventivních prohlídkách používá ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty