Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Slyšela jsem, že je nutné při preventivní prohlídce dělat i ultrazvuk, že cytologie samotná nestačí. Dělá vám váš gynekolog i ultrazvuk? Moje gynekoložka ho ani nevlastní ![]()
To jsem nikdy neslyšela, že by to bylo nutné. Co vím tak standard to spíš není. Já chodila roky ke gynekoložce co UZ ani neměla a jiné to není ani u kamarádek. Teď tedy ultrazvuk součástí běžné preventivky mám, ale to jen proto, že jsem kvůli stěhování změnila doktorku a ta nová má UZ v ordinaci…
drivejsi brnenska doktorka utz nedelala, ted jsem byla poprve po porodu na preventivce a dr. mi utz delal, byla jsem mile prekvapena
Moje známá co dělá na onkologii mi říkala, že obyčejné stěry nestačí, že některé problémy se zjistí jen ultrazvukem ![]()
Chtěla bych přejít k jinému lékaři nejen z tohoto důvodu.
Můj gynekolog také nemá u sebe v ordinaci UTZ a objednává se na něj zvlášť, pokud je to nutnost. Při běžné prohlídce jsem ho nikdy neměla a nedělá ho. Takže si myslím že prohlídky s UTZ jsou pouze v ordinacích, které mají vlastní přístroj.
od te doby,co moje gynekolozka sla do duchodu a nastoupila nova,ktera ultrazvuk ma,tak ho dela pri kazde preventivni prohlidce.podle me kdyz ho gynekolog ma,tak ho dela.
Moje gyndr má UZV v ordinaci, takže ho dělá při každé prevenci.
Moje gynekoložka ho má, ale dělá ho jen při problému. Při pravidelné prohlídce ne.
Moje doktorka ho má. A kdyby ho chtěla používat při preventivních prohlídkách, tak bych jí hnala a daleko. nechcete rovnou 2× za rok i rentgen? jen tak pro jistotu…
Můj dr ultrazvuk má, ale při preventivních prohlídkách mi ho nikdy nedělal. Ani mě to tedy nenapadlo ![]()
Můj gynekolog má ultrazvuk, ale vždy jsem na něm byla jen při těhotenstvích. Jinak mi dělá pravidelně cytologii.
anonymní : a o co jako jde?
ultrazvuk není škodlivý..Vyšetřuje se jím už přes padesát let a zatím se nic nestalo,nechápu…Kontroly jsou po půl roce a UTZ odhalí případné cysty,těhotenství a vše kolem tak proč by to měl být problém nechápu…
Mně dělá při každé preventivce UTZ
Má ho v ordinaci.
anonymní - to ještě někdo věří názoru, že UTZ je škodlivý?????
mmch: mezi UTZ a rentgenem je dost velký rozdíl..
anonymni:kdyz dela neco doktor navic,jsou u toho kecy,kdyz neco zanedba,tak je taky spatny…ja osobne si platim kazdy rok u gyndarky 500kc za prevenci i s ultrazvukem, kterou normalne plati pojistovna, bydlim v zahranici,kde se tyhle prevence delaji od 23let jednou za 3 roky.tak ja si pro klid svoji duse jednou za rok zaplatim,abych vedela,ze jsem zdrava.jsem rada,ze mam tuhle moznost. nemyslim,ze kdyz se doktorka podiva jeste i ultrazvukem,udela neco spatne,naopak.ale kazdy mame svuj nazor a hlavu.
Můj gynekolog také při preventivních prohlídkách používá ultrazvuk.