Chtěla bych darovat krev, jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
28.9.10 22:03

Mmch moc ti to s malou na fotce sluší :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
28.9.10 22:09

Díky,tobě taky- jsme i podobný typy,viď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.9.10 22:17

Děkuju :hug: Jo jo, máš pravdu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
30.9.10 21:27

Tak jsem dneska byla darovat krev- a bylo to super- příště (za 4 měsícu půjdu s rhi- to už bude moct :hug: )
Juro a všichni- fakt moc díky- všichni ke mě byli moc milí,ochotní- a proběhlo to v pohodě,váhu nikdo neřešil,špatně mi nebylo,úplně je mi dobře,mám ze sebe radost. :lol: :-P :mrgreen:
Akorát tam byl vedle mě kluk- tak 25 let-a ten teda omdlíval- sestřičky mu říkaly- koukejte se na krásnou slečnu- ehm myslely mě- i když jsem několikrát před tím říkla,že jsem paní,ale to je jedno) No a on stejně chudák ležel a vypadal,že umře.Mě to přišlo fakt malinko- po tom mým porodu- přece jenom litr rozdíl,a ani hlava se mi nemotala- měla jsem teda nějak nižší tlak před tím- tak mi dali colu a v pohodě.Půjdu určitě zas,vzhledem k tomu,že mi je dvacet,tak asi ještě hodněkrát :dance:

Příspěvek upraven 30.09.10 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.9.10 21:33

Enny, chodím taky na plazmu a na krevní destičky. A jednou jsem byl na destičkách a naproti mně, v Brně jsou křesla na odběr různých frakcí naproti sobě, seděl klučina na plazmě. Zničehonic mu začaly zelenat rty, ale on nic, četl si časopis… Pak se najednou sesunul do toho křesla - a sestřičky už začaly pobíhat… Červené krvinky mu nebrali, takže přechodný nedostatek kyslíku to nemohl být. Pak jsem se od něho dozvěděl, že to byl jeho celkem dvanáctý odběr, plazma teprve druhá… A pak se v tom vyznejte, jak řekla sestřička v Básníkách (Jana Hlaváčová).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
30.9.10 21:36

:pankac: Chudák,ty jsi fakt hrdina- můj muž by to teda fakt nedal- já na plazmu nemůžu- to mi říkali dneska hned všichni,že to ani náhodou- tam je hrańice 60 kg- a to už fakt neukecám :nevim: Ale na krev zase půjdu- prý mě v lednu vyzvou sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.9.10 21:41

No, na tom celkem nic není, když váží někdo metrák jako já… Já si těch padesát minut na odběrním křesle docela v pohodě čtu. Jo, zítra jdu zase na plazmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.9.10 21:44

Ještě drobnost - na darování krevních složek na separátoru je myslím spodní věková hranice 21 let… No v mých třiačtyřiceti (skoro…) je to už jedno… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
30.9.10 21:50

Tak to jsi frajer :pankac:
Já jdu zítra do školy od 8 do 20 hodin..... :pocitac:
Ale mě je fatk dneska líp než normálně-asi i morálně :oops: :wink:
Třiačtyřicet není u chlapa žádný věk,to ani omylem :pankac:
No já splňuju na tu plazmu vše- jen tu váhu ne-ale přibrat se mi teda nechce,no- moje krev musí stačit :-P :mrgreen:
Tyjo 50 minut- to je drsný,jako ne že by mi těch 10 neuteklo rychle- ale 50 je fakt už skoro hodina- to bych možná zezelenala taky- i když mo mým porodu musím přežít vše- co tě nezabije,to tě posílí :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.9.10 21:54

No obvykle se mně tak v půlce odběru strašně chce na záchod, je tam potřeba jít dostatečně napitý. Ale že bych za sebou na záchod táhl celý vozík s odběrovou aparaturou… :pankac: Už jsem se naučil s tím bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
30.9.10 22:24

Juro, to znám to děsný nutkání na záchod:-) jednou jsem tam tak spěchala, že jsem si ani po odběru pořádně na křesle neodpočinula a skončila na chirurgii na šití zad, jak jsem s sebou třískla:-)) navíc asi kombinace mýho nízýho tlaku a skutečnosti, že jsem si poprvé (a naposled) troufla přijet na odběr sama - prostě zákon schválnosti. a taky chodím do Brna - jenže já se zatím jen blížím ke stříbrné, na tebe nemám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
30.9.10 22:48

Ježiš na záchod se mi naštěstí nechtělo… :-P
Ale já mám úchylku- chutná mi nemocniční čaj- ten sladkej s citrónem- ten je úžasnej,tak jsemse tam pak přepila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.10.10 11:36

Tak mám odběr za sebou - nakonec místo plazmy byly krevní destičky. A přesně jak jsem psal - 27.minuta odběru, přesně polovina vaků naplněná - a mně se strašně chtělo na záchod… Ze sálu jsem tam tak pospíchal, že jsem vběhnul na záchod uklízečce před nosem… Chudina, asi z toho měla šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
1.10.10 11:39
:mrgreen: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
3.10.10 15:05

Jé moc moc gratuluju k prvnímu odběru!!! :hug: Jsi šikulka šikovná :palec:
No já si ještě nějakej pátek počkám, protože kojím a malej bude mít 9 měsíců tak ještě asi do ledna budu. Ale už se taky těším. Vždycky mám pak ze sebe na chvilku dobrej pocit. :wink:
Můj chlap chodí taky na plazmu. Na krev začal se mnou a teď to střídá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty