Darování vajíček finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77421
26.7.23 12:41
@Klopotkova píše:
Mně to přijde neskutečné prodat svůj genetický materiál naprosto cizí ženské, o které nevím vůbec nic. V budoucnu to dítě může řešit, proč se nenarodilo svojí biologické matce.

když by se nenarodilo té „cizí“ matce, tak by se s velkou pravděpodobností nenarodilo vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
26.7.23 12:49
@Borrealis píše:
takže se vám obchod s dětma zdá morální a cajk?? já vím že ne, jen tak škádlím
:mavam:

to dítě si někdo odveze kamsi a jeho osud nikdo nikdy nezjistí
proč se taky zajímat o osud výrobku, že jo

obchod proběhl a to je vše

jak se jednou to dítě, jako koupený výrobek někde z východní Evropy bude cítit…bez matky a rodiny a svých kořenů a bez možnosti je poznat

a no koho by to zajímalo…

/ve skutečnosti to je obrovský, velký etický problém /

Proč by ne. 90 procent takových dětí bude mít lepší život u těch rodičů, nežli ve zbytku světa včetně našeho státu. Když pro to dítě udělám vše abych ho měl, když nemůžu mít svoje, rozhodně mu připravím hezký život.

Mimochodem zrovna teď je dobrý článek zde: https://www.politico.com/…ity-00104913

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
26.7.23 12:54
@Russet píše:
Odevzdáváš buňku, ze které vzniká člověk. Tobě geneticky podobný. Nemáš ŽÁDNOU kontrolu, kdo toho člověka bude vychovávat a jak se bude mít. A kam do ciziny ho prodají :roll:

Ale spíš je pravděpodobně, že bude vyrůstat v milující rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.7.23 13:06
@Anonymní píše:
Zdravím, ptám se na rovinu. Kolik reálně je finanční kompenzace za darování vajíček? Prosím o odpověď těch co mají zkušenost. Na nějaké dohadování odpovídat ani nebudu. Děkuji

já daruji spustu let plazmu a krev…
za čaj a tatranku a dobrý pocit :mrgreen:

TY chceš vajíčka prodat… v každém centru mají ceník, proč nemrkneš tam, nezavoláš a ptáš se tady, kde dostaneš sodu!? víš, co obnáší stimulace!!??
Já u jednoho ivf ze tří měla takový hyperstimulák (12 vajec) že mne málem vezla rychlá a 15kg navíc jsem se skoro nikdy už nezbavila, takže bacha na takové „ekonomicko-charitativní“ nápady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
26.7.23 13:09
@Lucy75 píše:
za čaj a tatranku a dobrý pocit :mrgreen:TY chceš vajíčka prodat… v každém centru mají ceník, proč nemrkneš tam, nezavoláš a ptáš se tady, kde dostaneš sodu!? víš, co obnáší stimulace!!??
Já u jednoho ivf ze tří měla takový hyperstimulák (12 vajec) že mne málem vezla rychlá a 15kg navíc jsem se skoro nikdy už nezbavila, takže bacha na takové „ekonomicko-charitativní“ nápady..

Ji cena nezajímá, ona tu chce budit vášně. Já měla vajec 22 a hyperstimulak se nekonal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
26.7.23 13:12

Taky nemyslím, že by se 12 vajíček bralo jako hyper, to má spousta mladých holek. 22 už podle lékařů ano, ale nemuselo to způsobit komplikace. Mně doktor říkal, že u cca 16 se to bere jako hyper. Já sama měla ve svém pokročilém věku 9 vajíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
26.7.23 13:25
@Lenkalin píše:
Taky nemyslím, že by se 12 vajíček bralo jako hyper, to má spousta mladých holek. 22 už podle lékařů ano, ale nemuselo to způsobit komplikace. Mně doktor říkal, že u cca 16 se to bere jako hyper. Já sama měla ve svém pokročilém věku 9 vajíček

Hyper není počet vajíček, ale určitě projevy. Někomu se to může stát i při málo vajickach, někdo je i při hodně vajickach v pohodě. Mě teda všechno mrazili, aby tomu předešli. Já těch 22 vajec měla ve40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.7.23 13:30

@Polední bouře děkuji, nikomu bych to nepřála ani na to už nechci vzpomínat..
hlavně psychika, to bylo tak na uzavřené oddělení… o prsou a váze se ani nebavím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
26.7.23 13:36

@Polední bouře jasně. Se mnou o tom mluvil doktor v souvislosti s počtem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.7.23 14:08
@Borrealis píše:
prodejkyni budou někde běhat děti

a nebude o nich nic vědět, budou to její děti, možná jí budou hledat, ptát se, kdo ví

nevím jestli to je morální hledisko, nebo jaké…to nevím

otázka zda vůbec prodejkyně tuší, že prodávají svůj genetický materiál a to dítě bude jejich
kdo ví :think:

To není pravda. Mám dvě děti od jedné dárkyně a jsou moje….
Tohle je dost necitlivý. A abych odpověděla na dotaz, tak ta kompenzce je směsná, v porovnání ceny, kterou jsem platila já před 8 lety. 180 K a z toho byla i kompenzace dárkyni a její léčba. Tehdy to bylo myslím 25 k, teď je to cca 35, tak předpokládám, že i cena pro příjemkyni bude vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.23 14:42
@samá práce píše:
Proč by ne. 90 procent takových dětí bude mít lepší život u těch rodičů, nežli ve zbytku světa včetně našeho státu. Když pro to dítě udělám vše abych ho měl, když nemůžu mít svoje, rozhodně mu připravím hezký život.Mimochodem zrovna teď je dobrý článek zde: https://www.politico.com/…ity-00104913

Tak na to bych se nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.23 14:45
@Lucy75 píše:
za čaj a tatranku a dobrý pocit :mrgreen:TY chceš vajíčka prodat… v každém centru mají ceník, proč nemrkneš tam, nezavoláš a ptáš se tady, kde dostaneš sodu!? víš, co obnáší stimulace!!??

Teď stimuluje snacha mé kolegyně, tak jsem jí říkala, ať je na ni hodná 8) a kdyby jí bylo zle, že to může být toto. Ona není dárkyně, jen se snaží asistovaně otěhotnět. Je to napínavé, přála bych jí nějaké to vnoučátko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
26.7.23 14:48
@Russet píše:
Teď stimuluje snacha mé kolegyně, tak jsem jí říkala, ať je na ni hodná 8) a kdyby jí bylo zle, že to může být toto. Ona není dárkyně, jen se snaží asistovaně otěhotnět. Je to napínavé, přála bych jí nějaké to vnoučátko :P

no právě, když stimulují neplodné ženy, tak nikdo nad tím nebrečí, že si huntují zdraví - ničí si ho tou stimulací stejně jako dárkyně vajíček, akorát si to nikdo nedovolí napadat, protože účel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.23 14:49
@Polední bouře píše:
Ale spíš je pravděpodobně, že bude vyrůstat v milující rodine.

Tak je otázka, kam se to vajíčko až dostane. Tipla bych si, že reprokliniky s tím kšeftují. Tím taky zajistí, že jako velkou náhodou se nepotkají 2 z jedné dárkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.7.23 14:51
@stinga píše:
no právě, když stimulují neplodné ženy, tak nikdo nad tím nebrečí, že si huntují zdraví - ničí si ho tou stimulací stejně jako dárkyně vajíček, akorát si to nikdo nedovolí napadat, protože účel…

Tak oni k tomu mají důvod, nejde jim přirozeně otěhotnět. Ale kdo se klepe na prachy jako kompenzaci, tak je blázen. Za to ty peníze nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.