Darování vajíček - zkušenosti aktuálně

15
11.11.24 21:49

Darování vajíček zkušenosti aktuálně

:P

Příspěvek upraven 24.12.24 v 09:40

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
11.11.24 21:57

Antikoncepce? Fakt se na to ptáš? Kondom vysadit nemusíš, hormonální antikoncepci samozřejmě ano. Vždyť blokuje ovulaci….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
11.11.24 21:59

Vždyť HA blokuje dozrávání vajíček. Nikdy bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.11.24 22:02

Ta odměna je směšná, za 30 tisíc si nechat zničit zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
11.11.24 22:11

Komplikace mohou byt hyperstimulacni syndrom a take s kazdou stimulaci roste riziko rakoviny, pak klasicke problemy spojene s narkozou, tromboza apod, moznost nasledne neplodnosti. Osobne bych nesla, ale znama byla a ta prave skoncila na JIP s hyperstimulacnim syndromem a co vim tak ji slo o zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
11.11.24 22:12

Darování za třicet tisíc? Aneb když se lhaní stane normou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
11.11.24 22:23

Námět na článek? Co už…

Za mě je to velmi kontroverzní záležitost. Na jednu stranu jsem šťastná za páry, které by se bez darovaných vajíček nemohly stát rodiči. S početím jsem problém neměla, ale jsem dostatečně empatická na to, abych alespoň tušila, jak může být nenaplněná touha po dítěti bolestná.
Na druhou stranu… vždy, když vidím někde v tramvaji leták s reklamou na darování vajíček (s výškou finanční kompenzace napsanou veeelkými písmeny), říkám si, že doufám, že ty ženy někdo pravdivě informuje o dopadu na jejich tělo, než do toho jdou. O statisticky významně vyšším riziku vzniku rakoviny. O zkrácení vlastní plodnosti. Je něco jiného odběr podstoupit kvůli vlastnímu potomkovi a něco jiného vajíčka darovat.
I přes podání informací (o kterém mám pochybnosti) vždy budou existovat i dárkyně, které nepožene čistě potřeba udělat dobrý skutek, ale které prostě budou ve finanční nouzi… a pro své děti udělají cokoliv. Třeba budou opakovaně darovat vajíčka na různých klinikách. :,( Je to z etického hlediska tenký led.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.11.24 22:28
@Zumpa píše: Více

těch 30 t je za to, co to obnáší, tak ubohá částka, že se to klidně darováním nazývat dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
11.11.24 22:48
@stinga píše: Více

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.11.24 00:07

Prodat zdraví a zárodky vlastních potomků za tak směšnou sumu, na to musí být fištrón. Nikdy v životě bych to neudělala a nikdy bych také cizí vajíčko nepřijala. V tomto mám absolutní stopku. Normální ženská svoje vajíčka neprodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
12.11.24 05:28
@stinga píše: Více

No, castka nic extra, ale to nic nemění na tom, ze darovat neco znamená bez jakekoliv platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
12.11.24 05:30

Nechápu ženu, která prodá svoje vajíčka, ani tu, která je přijme. Vždyť to je stejné, jako adopce. To dítě taky nikdy nebude biologicky její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
12.11.24 12:42

@karkarka Tak tu, která je prijde celkem chápu, jednak je dite alespoň tatinkovo a druhak si ho odnosi a porodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty