Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Micink a ja dnes v 19:30 naopak zkusila uplne poprve UM, takze zitra si dame info.
@Rusallka Já to nemyslela nijak zle. „kojomilka“ - nevím, četla jsem to tu a nějak se mi to zalíbilo. Tak nazývám obecně ženy, které kojí - prostě „kojomilky“. Někdo tak nazývá asi děti, které jsou dlouho kojené a vyžadují kojení. Opravdu netuším.
Já jsem tu psala, že bych si neuměla představit, nemoci se od dítěte vzdálit. Ano, neumím si to představit. To byl důvod, proč jsem sekla s kojením už v 8.týdnu. Nejdříve jsem chtěla vydržet do toho cca půl roku, ale nakonec jsem chtěla zpět trochu té „bezdětné svobody“ a to s kojením nešlo dohromady. Sice jsem mohla odstříkávat, mléka jsem měla co 2 hodiny 0,5 litru (odstříkávala jsem do mrazáku kdyby náhodou, tak proto to vím), ale nějak jsem nepociťovala, že je to to jediné správné… Ale je pravda, že je to asi jednodušší, vyndat prso a kojit. Nevím ![]()
Ale tohle je opravdu na jinou diskuzi…
@Micink Držím palce, aby se noci zlepšily. Třeba prcek překvapí už po první dávce ![]()
@Rusallka píše:
Jo a že od dítěte nemůžeš na dlouho odejít mi nevadí. Prostě ho beru všude s sebou a žádnej problém v tom nevidim
Já jsem potřebovala alespoň na pár dní v měsíci zpět do práce, nejsem úplně miminkovský typ matky. A tam prckovou brát bohužel nemůžu, i když bych jí tam klidně ráda vzala ![]()
@maritimka světe div se, bud ukrutná náhoda, nebo miluju kašíííí, spinkala mnohem lépe, sice pořád 2X kojení, ale když dneska dám více kašičky, včera jsem se bála tím hned nafutrovat, pusinku otvírala jak na kaviár…
@dani24687 tak že jak už jsem někomu psala, bud děsná náhoda a nebo miluju kaši, možná vážně se mi budila hlady, protože spala mnohem klidněji, sice jsem 2X kojila, ale mnohem delší časový interval a ani se nekonal žádný pláč…dneska teda plná dávka kaše…ježiš to by jsem byla tak spokojená, možná si i já budu muset dát kaši, protože malá spala a já pořád čučela na hodinky
@Micink Víš co je divné - naše dostala kaši poprvé předevčírem, takže dnes byla druhá noc. Ona se už hlady nebudí dávno, spí celou noc, budí se jen na dudlík a vstává většinou 5:30-6. A včera spala do 7:15 a dnes do 6:40. Nevím, jestli je to tou kaší ke snídani, ale taky mi déle a lépe spí
. A její plná dávka znamená UM 120ml + 2,5 lžíce kaše. Nesnědla by celou dávku dle krabice (180ml UM+5,5 lžic kaše)… A gratulace k vyspání ![]()
@Micink píše:
@dani24687 a jak u Vás?
Horsi noc jsem dlouho nezazila. Mega hlad hned v jednu a pak co pul az hodinu vzhuru, ale za tim uz hlad nebyl. Dnes dam druhou sanci a jinak zas kase.
@dani24687 píše:
Horsi noc jsem dlouho nezazila. Mega hlad hned v jednu a pak co pul az hodinu vzhuru, ale za tim uz hlad nebyl. Dnes dam druhou sanci a jinak zas kase.
Zkus to dnes ještě jednou, ale je možné, že zrovna u vás je lepší ta kaše. Ona hold víc zasytí. Nevýhodou je větší žízeň, ale taky jen u někoho…
@maritimka právě někdy se i po kaši budil kolem jedné, ale jen cucl čaje a spal, ale dnes to byl fakt hlad. mj.jak vychází odměrka UM? Cca jedna odměrka je jedna lžička, nevíš?
@dani24687 No jo, já už jsem naučená, že prostě je to pořád jinak, už si z toho nedělám velkou hlavu, prostě někdy horší někdy lepší
@Micink posledni dny mi prijde, ze horsi a lepsi spani se strida ob den
@dani24687 Jedna odměrka Sunaru a Beby je necelých 5g, co já vím. Jak to mají ostatní UM netuším… Dělej to odměrkou a nebo eventuelně odvaž. Jedna odměrka = 5g = 30ml vody…
Jinak u nás se také střída dobrá noc, horší a úplně blbá. A i když jsou dva dny úplně stejné, stejná doba spánku, stejné aktivity, stejné jídlo, noc může být úplně odlišná ![]()
@dani24687 to je v háji, dneska zase šílená noc a to zblajzla 150 ml kaše, tak já už fakt nevím co dělám špatně
@Micink @maritimka dnes hruza hruz. 210ml UM plus dokojeni a hlad uz o pulnoci. Pote opet co hodinu prdy a uklidneni jen u prsa! Z ceho prdy, vzdyt uz byl klid? Tlaci a tlaci. Muze za to UM/kase? Davam ji jen vecer. Prdi a silene smrdi a nekadil uz tri dny
pred tim 1-3× denne
@Micink taky jsi tak nevyspana? Mne do toho boli za krkem, ze ani hlavou neotocim…