Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@RadkaCh nefér??? Když nejsou krom jiného fyzicky schopni dítě obstarat
a ona si to nepřizná, ale i přesto citově vydírá?
Koukám, že s tím máš asi osobní zkušenost. ![]()
@andice naši dítě vidí jednou za cca 2měsíce.
@peeli Ke tchýni jezdíme 2× v týdnu a ty obědy si vymyslela sama a stejně ji s nima poáhám tak co je na tom špatné?
Nechápu proč neustále dokola soudíte když to doma nemáte a vecpáváte tu spor snachaXtchyně o to tady přeci nejde, zrovna tak bych ji nenechala přes noc u své babičky když vím, že se nedokáže postarat
..a navíc na tohle se tu nikdo neptal
mrzí mě, že tam nemůže být častěji, ale prostě to nejde.
Šmarjá, co to je? Dělat z někoho vyžírku - obědy to jo, ale vnouče jako radost tchýni ne. Co to je za argumenty!
Když někomu hlídá 74-letá babička, tak to musí být mustr pro všechny ostatní?
Když si dám u tchýně oběd (mimochodem má také zdravotní problémy), tak za to na oplátku např. posadím tchánovi na traktor obě čtyřleté, aby si děda užil radosti. Vždyť jsem byla na obědě! A tím bych už mohla být dokonalá láskyplná snacha…
@peeli píše:
Asi budu hnusna, ale nechapu, nasackovat se tam na obed ro jo, ale udelat tchyni radost to ne. me hlida dokonce i moje babicka, ktery je 74, byla jsem mesic nemocna a vse perfektne zvladla. bylo toho na ni dost, ale zaroven si prcky proste uzila. kdyz nechces site nechaz pres noc, tak ji ho nech treba na pul dne. vychovala otce ditete, tak proc by se jako nwpostarala o vnouce. Prijde mi, ze spousta dnesnich matek bere sve poslani jako neco extra, ze jen oni maji patent na dite, kdyz ony daji kousek cokolady je to ok, ale kdyz ji da nedej boze tchyne, uz je hned dite osypany a resi se to na vsech frontach. vsechny jsme matky, tak to berte s rezervou a nedelejte ze sebe neco extra. babicky maji ze svych vnoucatek taky radost.
To sou zase kecy
vychovala otce dítěte, ale to asi mohla chodit a byla schopná se postarat ne? Radši už nic ![]()
@Anonymní píše:
@RadkaCh nefér??? Když nejsou krom jiného fyzicky schopni dítě obstarata ona si to nepřizná, ale i přesto citově vydírá?
Koukám, že s tím máš asi osobní zkušenost.
Ale taky pochop, že když vy budete dávat dítě tvým rodičům na víkend, na týden - to je celkem fuk a manželovým rodičům zbydou vždycky jen ty obědy, tak z toho prostě budou zklamaný, to je přece jasný. Kdo by taky nebyl. Jestli jde o to, že by se o dítě sami nepostarali, tak ať tam s nimi přes noc někdo je, kdo jim s dítětem pomůže.
Ano přijde mi nefér, že si někteří prarodiče nemohou vnoučata užít tak, jak by si přáli jeno proto, že už „dosloužili“. Bohužel je to u vás dáno taky tím, že jsou u ve věku spíš praprarodičů, ale to ovlivnit nejde.
@Špageta Tss já teda na oběd taky jezdím a rozhodně nejsem dokonalá láskyplná snacha
![]()
@RadkaCh víš i já jezdím na obědy a to ke tchýni, která má zdravotní problémy. A nesouhlasím se zde uvedeným názorem, že bych jí za to měla být natolik zavázaná, abych nějak ohrozila svoje dítě (např. tak, že bych ho za to, že babička uvařila posadila děti k dědovi na traktor, protože děda si to přeje, ale jinak je rád, že se tam udrží sám nebo nechala dítě s hůře pohyblivou babičkou - viz zakladatelka). To vše jen proto abych dělala pěknou pohodu v našich vztazích. Tak to bylo myšleno.
@Špageta Tak já jsem tady o obědech nic nepsala. Ani o tom, že by za to měli být nějak odměneni. Ale není zase takový problém, aby jim s tím někdo pomohl.
Ahoj, precetla jsem si pulku diskuze, dal uz se mi to procitat nechce, taakze:-)
Deti bych na 14 dni nepujcila, na tyden mozna ano - napsala bych bych manual k detem a vyslala je do sveta, prece to uz nejsou zadna mimina:-) ale urcite bych s nima chtela mluvit, min. S tou starsi, aby mi rekla jestli jsou spokojene. Ja mam syna 1,5 a na tyden s tchyni bych ho klidne dala i ted, 100% jim duveruju, ze se o nej postaraji stejne dobre jako jako ja, vymysli mu program a budou se mu venovat. Chapu, ze to takhle nejde vsude, sama znas sve deti, vis co zvladnou a bude tam mit jedna druhou. Zkus slevit ze svych naroku, treba tchyni rekni, ze se ti nelibi tohle a tohle, jestli je rozumna tak se muzete na necem dohodnout. ![]()
Přečti si to po sobě a uvědom si, proč je tvoje tchyně tak ublížená. Se divím, že tě tam chce vůbec na oběd. Jednáš pěkně nefér.