Dát děti tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
22.2.14 14:06
@RadkaCh píše:
No to máš pravdu. Babičky nemají vůbec páru, co to je :mrgreen: No jo senilita je děs :mrgreen: :zed:

vím, co říkám. Svoje děti vychovali před x desítkami let a mládí mají pryč. Teorie je krásná, ale praxe je úplně jiná. Je to záběr jako blázen. Já babička jsem a tak mi nikdo nebude vykládat, že nevím co to je. A mít dvě takhle malé děti 14 dní, tak mě odvezou. Není to jen o tom, že by se člověk nepostaral ale jde o to, že babička s dědou mají daleko větší pocit odpovědnosti při péči o vnoučata, než o vlastní děti. U vlastních dětí ještě nejsou všechny ty zkušenosti, co všechno se může stát. Prarodiče také mají svůj způsob života a najednou se musí celodenně a třeba i v noci věnovat dvou malým dětem a to ne jen tak, že je šoupnou do postýlky, ať tam řvou. Ano pár hodin přes den je to brnkačka. A pokud ten pocit odpovědnosti mají, tak by si to měli zkoušet postupně. Pokud to senilní bylo na mě, tak ještě si leccos pamatuju a nebo jak se to vlastně projevuje? Až to zažiješ, uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
22.2.14 14:09
@RadkaCh píše:
Ale o tom to přece taky je. Nemusíte všechny výleta a akce pro děti financovat a organizovat jen vy sami. Vždyť do koho jiného mají vaši rodiče investovat svůj čas a peníze než do svých vnoučat:

A toto je tedy velmi úsměvné. To už tvoji rodiče nemají žádnou jinou radost ze života, než opečovávat vnoučata? No pokud je to jejich koníček, tak dobře. Ale já znám koníčků daleko více a lepších. Je mi jich v podstatě líto.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
22.2.14 14:49

@Kobliha51 Ty jsi to napsala, jakoby babičky zapomněly, jaké to je mít doma malé dítě. Proto jsem reagovala tou senilitou. To bylo pouze ironicky.
Jako já věřím, že je to složitý se do toho znovu vrátit, ale to už je prostě součástí toho pobytu u prarodičů.

@Kobliha51 píše: že babička s dědou mají daleko větší pocit odpovědnosti při péči o vnoučata, než o vlastní děti. U vlastních dětí ještě nejsou všechny ty zkušenosti, co všechno se může stát.

Tohle je ale pravda. To mi zase říká moje babička, že zodpovědnost a strach o dítě je hrůza, ale u vnoučete je to ještě horší. Jenže bohužel, když si zrovna na tomto fóru všimneš, tak si to maminy moc neuvědomují a někdy se chovají, jak kdyby prarodiče hráli s jejich dětmi snad ruskou ruletu :nevim:

Jinak mým rodičům je 46 let (taky proto jsem mluvila o té senilitě) a manželově mamce 50, takže před sebou mají za prvé ještě skro 20 let práce a za druhé moji rodiče teda svoje aktivity mají. Mají jich víc než dost (jezdí na dovolenou, mamka chodí 3× týdně cvičit, několikrát za týden se schází se známými u piva, každoročně hrají vánoční kulečníkový turnaj, mamka ráda vyrazí třeba na muzikál atd.). Ale na druhou stranu při tom všem dávají s radostí i malýmu :nevim: Neřekla bych, že je na tom něco špatného. :nevim: Tchyně ta už je teda naším malým posedlá a skoro nic jinýho už neřeší. I když teď si našla novýho amanta, tak má na prá týdnů o zábavu postaráno :mrgreen:
Ale sama tedy jako babička řekni. Nevím, jak staré máš vnoučata. Ale ty do nich svoje peníze vůbec nedáváš? Nekupuješ jim hračky? Nejezdíš s nimi na výlety? Nebo jestli jsou ještě malé, nebudeš s nimi chtít jezdit na výlety?

Já to prostě vidím takhle. Ale já jsem celkově po eMimiňáckých tabulek špatná matka, takže mě nemůžeš brát moc vážně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29577
22.2.14 14:50

@Kobliha51 :lol: a víš, že ty jsi taky velmi úsměvná?
Mě tady odsuzuješ za jednostranný názor, který omílám (údajně) stále dokola a přitom sama si tu jeden taky prosazuješ.
A to pohled asi trochu unavené a zpohodlnělé babičky.
Ne, nebru ti ho, prarodiče nejsou od toho, že musí hlídat vnoučata, ani od toho, aby do nich investovali, ale tady se mění situace ve chvíli, pokud oni sami CHTĚJÍ.
Já sama si třeba pamatuji, že nás, vnoučat bylo u babičky na víkend klidně několik-brala si klidně od každé z dcer po jednom, či dvou. Takže 4-5 naráz. :mrgreen: Ne, že by jí je někdo nutil, ona sama si určovala, kdo z nás 9 ti k ní půjde na víkend, na kolik týdnů o prázdninách a ona to zvládala levou zadní. I s malýma miminama a rozcapenýma třeštidlala zároven´.
Ano. Máš pravdu v tom, že prarodiče cítí mnohem, mnohem větší zodpovědnost a úzkost za děti, leccos se bojí s nimi dělat, leccos provádět, neberou věci už tak na lehkou váhu, jako my, když jsme byli mladí rodiče. Plno věcí je pro ně složitějších, ale znovu opakuju: pokud tam ta dobrá vůle je, proč jí nedát šanci?
To, že někteří prarodiče mimo své vlastní aktivity a zájmy jsou ochotni věnovat svůj čas, peníze a energii i svým vnoučatům ještě není hodno lítosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17247
22.2.14 15:04

@Kobliha51 promiň ale ani já nesouhlasím že jsou všichni prarodiče jako ty. Já se na to těším. Jednak je to zpestření a jednak je to něco jiného. Tohle dítě či děti vrátím a zase budu mít svůj život. A to mám aktivit také dost. Vnoučata si má člověk užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.2.14 15:38

@RadkaCh

V pohodě. Samosebou je beru na výlety, kupuju jim hračky, dobroty, vyrábím s nimi různé věci, chodím s nimi plavat, učím vnučku šít na stroji, plést a háčkovat, vyrábět bižuterii, pracovat s polymery, chodím s nimi na turistické výlety, hlídám je, když jsou nemocné, beru je na chatu a tam se jim věnuju, šiju jim maškarní kostýmy, ale to je snad normální. Ale přesto to není to jediné, co v tomto věku mám. Jen jsem se ohradila proti tomu, že mají vaši rodiče věnovat své peníze a čas jen do vnoučat, jakoby nic jiného už na světě pro ně nebylo. Neznamená, že jsou staří, že si také nechtějí užívat života. Tvoji rodiče žít umí a to je dobře.

@berry4

A to pohled asi trochu unavené a zpohodlnělé babičky. ha ha

Mimo to se učím cizí jazyky, jsem ve dvou zájmových oddílech, mám na dálku adoptované dítě, cestuju po takových místech, o kterých se ti ani nezdá a to s batohem na zádech. Na svých cestách ujdu několik set kilometrů pěšky.

Přesto říkám, že bych si dvě děti pod šest let na 14 dní bez nějakých předchozích zkoušek nevzala, protože bych to nezvládla. A to říkám zodpovědně, protože vím, co to je. A píšu proto, že na mě někdo reaguje.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
22.2.14 15:40
@Vesmilka píše:
@Kobliha51 promiň ale ani já nesouhlasím že jsou všichni prarodiče jako ty. Já se na to těším. Jednak je to zpestření a jednak je to něco jiného. Tohle dítě či děti vrátím a zase budu mít svůj život. A to mám aktivit také dost. Vnoučata si má člověk užívat.

Myslím, že nejsem zas tak hrozná babička. Až to sama zažiješ, uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
17247
22.2.14 15:46

@Kobliha51 ale takhle jsem to nemyslela, že jsi hrozná babička. Jen jsi to formulovala tak jako by tě vnoučata obtěžovala. Četla jsem co jsi psala v předchozím příspěvku, takže jsem to i přehodnotila ale už to bylo napsáno.
Já se na to fakt těším a nevěřím, že změním názor. Miluji děti už od mala a s léty se to nemění a že mi už je dost. :mrgreen: A babičkou bych mohla být klidně zítra (díky věku dcery)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
22.2.14 15:52
@Vesmilka píše:
@Kobliha51 ale takhle jsem to nemyslela, že jsi hrozná babička. Jen jsi to formulovala tak jako by tě vnoučata obtěžovala. Četla jsem co jsi psala v předchozím příspěvku, takže jsem to i přehodnotila ale už to bylo napsáno.
Já se na to fakt těším a nevěřím, že změním názor. Miluji děti už od mala a s léty se to nemění a že mi už je dost. :mrgreen: A babičkou bych mohla být klidně zítra (díky věku dcery)

Těšíš se správně, je to opravdu velká radost. Já jsem se taky moc těšila těším se i na další vnoučátka. Moc si to užívám a taky se moc o ně bojím. Když čtu nějaké zprávy, jak šly děti s babičkou a srazilo je auto, tak mě se tohle stát, tak nechci žít. Z toho mám strach, že se jim něco u mě stane. Nic jiného v tom není.

• Citovat
  • Upravit
17247
22.2.14 15:55

@Kobliha51 jo tomu věřím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.2.14 16:00
@Kobliha51 píše:

Jen jsem se ohradila proti tomu, že mají vaši rodiče věnovat své peníze a čas jen do vnoučat, jakoby nic jiného už na světě pro ně nebylo.

A kdo sem napsal, že tohle všechno mají prarodiče věnovat jen do vnoučat? 8o

Jestli tu o celou dobu o něco šlo, tak o to, aby zakladataleka VŮBEC dala prarodičům šanci dokázat, že o ty děti schopni postarat jsou. Zatím ji totiž nedostali.
Nehledě na nabídku je vzít k moři. Ale to už je věc podružná, šlo o JEJICH nabídku, jejich vstřícný krok, to snad z podstaty neznamená, že po celou dobu investují čas a peníze jen do vnoučat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
22.2.14 17:34

@Kobliha51 Moc děkuji za rozumný názor taky z druhé strany a za podporu :hug:

• Citovat
  • Upravit
pavlats
22.2.14 18:01

@berry4 Promiň, ale Ty jsi úplně mimo. Co tu blábolíš, že jsem jim nedala vůbec šanci se o holky starat? Oni k nám jezdí, někdy na den, někdy na dýl. My když k nim jedem tak taky na dýl, ale oni se nestarají, hcápeš? Stejně ať už jsou u nás nebo mi u nich je veškerá péče o holky na mě! Jde je o to, že já se bránim tomu dát jim je rovnou jen tak na 14 dní, jak prarodiče chtějí. O tom jsem psala, že to nechci, že si myslím, že to nezvládnou. Taky jsem psala, že jim holky dám, až budou ještě trochu větší (té starší alespoň 6 let). Taky jsem psala, že je dobrý nápad jet na víkend, jak mi tu někdo psal a holky jim nechat a udělat si vlastní program někde poblíž, že to vyzkoušíme.
Ty to tu pořád omíláš kolem dokola, jak jim VŮBEC nedám šanci, ale to je blbost!

• Citovat
  • Upravit
102087
22.2.14 18:06

@pavlats Tak to je snad logický, že když tam si ty, tak je péče na tobě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.14 18:31

@pavlats Tak by sis to teda představovala tak, jak to dělá moje tchyně? Že my tam přijedeme nebo ona sem a já dostanu kluka zpátky do ruk až při odchodu? A to včetně přebalování, krmení, pití, ukládání a všeho ostatního? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML