Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na 14 dní? Nedala bych.
Dala bych je tam, až budou ony chtít a až budou větší. Ale nezačínala bych dvěma týdny, dala bych je tam na víkend.
Divná nejsi, já bych za takových podmínek dítě taky nedala, zvlášť když se e skoro nevídají. Beztak bys celou dobu přemýšlela, co se tam děje.
Divná nejsi, já bych za takových podmínek dítě taky nedala, zvlášť když se e skoro nevídají. Beztak bys celou dobu přemýšlela, co se tam děje.
@pavlats A holky k nim chtěj? Já Ti nevím ale třebas můj tchán se do přebalování taky moc nehrnul a tejď když je tam Pátík občas přes noc a tchýně má pohotovost tak mu aj ten zadek z nočníku utře, oběd uvaří atd… pokuď jsme tam my tak na něj takovej pozornedávají ale jinak jsou úskostlivý až běda (říkala švagrovka). Pokuď tam holky chcou tak bych je pustila přece jenom už to nejsou miminka a tchánovci si s nima poradí…
Pokud to chápu dobře, chce je na 14 dní v kuse???
Ani za nic bych jí je nedala. Ale to je můj názor. Asi Ti tady spíš holky odpoví, ať dáš a užiješ si volna, že se jim tam určitě nic hrozného nestane. Ale já bych to tedy neudělala. Nejprve bych to zkusila na jeden celý den a pak by se vidělo. Nebo ať přijedou k vám a hlídají a vy s mužem si můžete někam vyrazit nebo pracovat na domku, zahradě,… co já vím.
Jo ještě jsem chtěla napsat že na 14 dní ne ale pokuď tam holky chcou tak na víkend klidně ![]()
Byla bych rada za ten zajem, ale zacinala bych od jednoho odpoledne, dne, vikendu apod. A muselo by tomu predchazet skoleni vseho, co jsi vypsala, ze z beznych veci vubec neznaji, jinak ani prd ![]()
Pokud jí skoro neznají, tak bych je tam nedala. Kdyby tchýně bydlela někde poblíž a děti na ní byly zvyklé, tak ano. Ale tak max na víkend, 14 dní mi přijde dlouhá doba pro tak malé děti.
@pavlats Ani omylem a nevymlouvala bych se řekla bych pravdu a argumentovala tím, že na tohle jsou děti ještě hodně malé, taky by se po tom zažitku mohli šprajcnout a pak by je k babičce ani párem koní nedostal ![]()
Nedala bych je. Pokud je to tak jak popisuješ, nejdřív si na sebe musí zvyknout. Řešila bych to třeba tím, že by tchýně přijela k nám…jestli je to reálné ![]()
Ani omylem, rozhodně bych nedala děti na 14 dní pro ně cizím lidem, který vídají 1 za měsíc. to jako vůbec ne, i kdyby se o ně uměli sebelíp postarat. a nevymýšlela bych s mužem výmluvy, ale na rovinu řekla, že zatím ne.
Nad víkendem by jsem sakra přemýšlela, a na 14 dní teda ani omylem. Zvlášť pokud by Ti tchýně nebyla schopná říct do telefonu pravdu.
@pavlats na tvém místě - nedala bych. A ani nedávám a to mám tchýni blíž a je zlatá a snaží se.
14 dní je dlouho a na tvém místě bych byla úplně s nervy úplně v háji. Já za sebe chci, aby děti byly na tchýni zvyklé, než jí je svěřím a aby je znala, věděla, co mají rády, co ne, jaké mají večerní rituály apod. A k tomu je jediná cesta, že tchýně přijede k vám a bude tam párkrát na pár dní, věnovat se holkám a vy třeba pro napoprvé vyrazíte s mužem do kina.. Je tedy otázka jestli si chceš tchýni domů pozvat a ty děti jí do budoucna svěřovat ![]()
Holky, ja mam opacny nazor a deti bych babicce s dedou pujcila. Sami deti vychovali a nemyslim si, ze by to nezvladli. Navic deti budou mit prazdniny a Vy si s manzelem taky odpocinete. Moje mamca to se mnou praktikovala podobne a na chvile u prarodicu nezapomenu nikdy!
Hlavne se tam delalo neco jineho, nez doma, byla to zkratka jina generace me to spise obohatilo nez nejak ublizilo… ![]()
Ahoj, zajimaly by mě Vaše názory.
Mám dvě děti 2,5 a skoro 4 roky. Manželovo rodiče bydlí 250 km daleko. Neustále chtějí holky aspoň na 14 dní k sobě a mi s manželem stále vymýšlíme výmluvy protože:
Atakdále… je toho víc, ale tohle je asi nejdůležitější. Jsem divná, že jim ty holky nechci dát? Jak byste se zachovaly Vy? Ráda si přečtu názory ostatních.