Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem teda zastáncem jednoho jména, přijde mi to taková klasika.
Nechci nikoho urazit, ale vždy když vidím, nebo slyším, že má nějaké dítě 2 jména, tak si říkám, že rodiče už neví co by ![]()
Ale je to každého věc, a chtěné dítě bude šťastné, i kdyby mělo jména tři.
Myslím, že ať se rozhodneš, jak se rozhodneš, jméno, nebo jména budou perfektní ![]()
Zanuletko, tak zapátrej po ženských předcích v rodině, pro inspiraci
A třeba zkusit dát jméno do zahraničního formátu
Mě by se možná ta Tereza zrovna líbila na druhém místě ![]()
Moje sestra je Anna Marie, puvodne mela byt jen Marie, ale narodila se kolem svatku, tak aby neslavila oboje najednou ve stejnou dobu. Svatek ma na Annu, ale rika se ji Mery ![]()
Zuzana. k píše:
Nechci nikoho urazit, ale vždy když vidím, nebo slyším, že má nějaké dítě 2 jména, tak si říkám, že rodiče už neví co by
Myslím, že ať se rozhodneš, jak se rozhodneš, jméno, nebo jména budou perfektní
proč, „že rodiče neví, co by?“ máme tři syny a jednu dceru já říkám „2v1“, Elišku Aninku
, je fakt, že ve školce i ve škole je sama, ale ve vedlejších třídách jsou taky děti se dvěmi jmény. Paní vychovatelka v družině má dceru Danielu Magdalénu.
Anulka píše:Zuzana. k píše:proč, „že rodiče neví, co by?“ máme tři syny a jednu dceru já říkám „2v1“, Elišku Aninku
Nechci nikoho urazit, ale vždy když vidím, nebo slyším, že má nějaké dítě 2 jména, tak si říkám, že rodiče už neví co by
Myslím, že ať se rozhodneš, jak se rozhodneš, jméno, nebo jména budou perfektní, je fakt, že ve školce i ve škole je sama, ale ve vedlejších třídách jsou taky děti se dvěmi jmény. Paní vychovatelka v družině má dceru Danielu Magdalénu.
Prostě mi to tak připadá
![]()
Jsem zastánce staré dobré klasiky ![]()
Ale teda ta Daniela Magdaléna????
Taková kombinace je ovšem originální!!!
Zuzana. k píše:
ta nemuzu souhlasit, dve jmena vychazi hodne z minulosti, drive to bylo velice rozsirene ![]()
my mame taky dve jmena, chtela jsem aby se jmenovala po moji mamince, ktera uz nezije ale nechtela jsem aby mela svatek na vanoce, takze pro me byla jasna volba vdzy dve jmena ![]()
rikam ji prvnim, jinak vsude pouzivame pri urednim styku obe, i u dr. je vedena s obouma ![]()
jasterica píše:Zuzana. k píše:ta nemuzu souhlasit, dve jmena vychazi hodne z minulosti, drive to bylo velice rozsirene
my mame taky dve jmena, chtela jsem aby se jmenovala po moji mamince, ktera uz nezije ale nechtela jsem aby mela svatek na vanoce, takze pro me byla jasna volba vdzy dve jmena
rikam ji prvnim, jinak vsude pouzivame pri urednim styku obe, i u dr. je vedena s obouma
Je to docela možné.
Takové vědomosti teda nemám a nožná proto píšu bláboly ![]()
Zuzana. k píše:jasterica píše:Je to docela možné.Zuzana. k píše:ta nemuzu souhlasit, dve jmena vychazi hodne z minulosti, drive to bylo velice rozsirene
my mame taky dve jmena, chtela jsem aby se jmenovala po moji mamince, ktera uz nezije ale nechtela jsem aby mela svatek na vanoce, takze pro me byla jasna volba vdzy dve jmena
rikam ji prvnim, jinak vsude pouzivame pri urednim styku obe, i u dr. je vedena s obouma
Takové vědomosti teda nemám a nožná proto píšu bláboly
to jsem nechtela rict
ja jen ze jsem taky premyslela jestli jo nebo ne, a taky jsem patrala a jednou me zaujal jeden porad, kde prave tohle rikali, nepamatuju si vsechno, ale v podstate, slo o to odlisit otce od syna, dedu… kdy se jmeno pouzivala jedno a dedilo se dal ![]()
jasterica píše:Zuzana. k píše:to jsem nechtela rictjasterica píše:Je to docela možné.Zuzana. k píše:ta nemuzu souhlasit, dve jmena vychazi hodne z minulosti, drive to bylo velice rozsirene
Takové vědomosti teda nemám a nožná proto píšu blábolyja jen ze jsem taky premyslela jestli jo nebo ne, a taky jsem patrala a jednou me zaujal jeden porad, kde prave tohle rikali, nepamatuju si vsechno, ale v podstate, slo o to odlisit otce od syna, dedu… kdy se jmeno pouzivala jedno a dedilo se dal
to dává docela logiku
jo jo jako třeba v Rusku, kde se dostávalo druhé jméno po otci jako např. Valentina Vladimirovna Těreškovová, Naděžda Konstatinovna Krupská atd.
no tak neco ![]()
me se dve jmena vzdy libili hlavne kdyz k sobe hezky ladi i k prijmeni… i kdyz u holcicky to neni az tak jiste ze to bude vzdy ![]()