Datum početí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13142
3.6.11 20:47

Příklad:
termín poslední mentruace – 23.11.2010
termín porodu 30.08.2011

postup výpočtu:
od měsíce odečíst 3 … 11 – 3 = 8
ke dni přičíst 7 ..... 23 + 7 = 30

Tento termín bude zapsán do těhotenské průkazky při první návštěvě těhotenské poradny.

Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní.

Příklad:
pohyb miminka – 12.04.2011
termín porodu – 30.08.2011

Pokud chcete zjistit kdy pravděpodobně nastanou první pohyby miminka, pak k datu posledních měsíčků přičtěte 140 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.11 20:50

Díky, já to neřeším, pouze jsem se zeptala, jestli to tak fakt bývá či nikoliv (jsem prvorodička,takže je jasné,že NIC nevím ) Už jak mi odpověděli holky,záleží na délce cyklů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.6.11 20:51

Teď vidím, že ti píšu datum porodu :zed: :zed:
Datum početí je těžké, když ne každý zná den ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 20:53
Alexandra600 píše:
Díky, já to neřeším, pouze jsem se zeptala, jestli to tak fakt bývá či nikoliv (jsem prvorodička,takže je jasné,že NIC nevím ) Už jak mi odpověděli holky,záleží na délce cyklů

Tož honem studovat :lol: On ti to nikdo na stříbrném podnose nedonese a to, že jsi prvorodička, s tím přece vůbec nesouvisí :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 20:54
kometa32 píše:
Příklad:
termín porodu 30.08.2011

postup výpočtu:

Tento termín bude zapsán do těhotenské průkazky při první návštěvě těhotenské poradny.

Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní.

Příklad:

Pokud chcete zjistit kdy pravděpodobně nastanou první pohyby miminka, pak k datu posledních měsíčků přičtěte 140 dní.

Podle pohybů už snad proboha nikdo TP nepočítá, to spadá tak někam do minulého století :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.11 20:58
ivuska.h píše:
Alexandra600 píše:
Díky, já to neřeším, pouze jsem se zeptala, jestli to tak fakt bývá či nikoliv (jsem prvorodička,takže je jasné,že NIC nevím ) Už jak mi odpověděli holky,záleží na délce cyklů
Tož honem studovat :lol: On ti to nikdo na stříbrném podnose nedonese a to, že jsi prvorodička, s tím přece vůbec nesouvisí :wink: :kytka:

Ach jo :zed: , není to myšleno doslova … Nikdy jsem se s výpočty nezabávala, tak proto nevím JAK NA TO . Nevím co je na tom špatnýho,když plno prvorodiček neví co napřiklad znamená +2 (8+2tt) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.6.11 21:00

ivuska.h- pro pobavení dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.6.11 21:02
ivuska.h píše:
kometa32 píše:
Příklad:
termín porodu 30.08.2011

postup výpočtu:

Příklad:

Podle pohybů už snad proboha nikdo TP nepočítá, to spadá tak někam do minulého století :lol:

Chachá, v roce 2008 mi můj bývalý gynekolog vypočítal 2.TP dle pohybů. Rozdíl mezi TP dle ms a TP dle utz ho zanechal naprsto chladným, TP dle utz vůbec nezapsal :cert: Takže jsem měla „rozptyl“ dle pohybů půlku března, dle ms apríla a dle utz půlku dubna :roll:
A kdybych se v porodce furt nepřipomínala, že dle utz to mám úplně jinak, tak by mě klíďo hnali na vyvolání. Naštěstí jsem se za svůj TP dle utz brala velmi inetnzivně a prvorozený se narodil podle sebe. :mrgreen:

Alexandro, Ivushka má pravdu, neznalost neomlouvá, rychle čti, čti, vědomosti jsou klíč, který ti otvírá svět, v tomto případě svět mateřství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:04

Cituji:

Průměrná délka gravidity podle gestačního stáří plodu se udává 267 dní.
Zdroj: http://www.orift.com/…hotenstvi-44

Já třeba přesně vím den, kdy jsem otěhotněla. Když k tomu přičtu 267 dní, tak mi vyjde „můj laický“ termín porodu (trošku se liší od doktoreskejch v těhu průkzace, protože ti to počítají podle 1.dne poslední MS a ultrazvuku, ale já mám ovulaci prostě později). Nicméně, ať si k jakémukoliv datu přičteš 267 dní (zkus si třeba v Excelu), tak ti to rozhodně nevyjde na den stejného data.

A nevyjde ti to, ani když použiješ doktorské počty se 40 týdny. Já měla poslední MS 1.9., doktorskej termín porodu mám 9.6. (Btw, otěhotněla jsem 22.9. a porod čekám ve „svůj termín“ 16.6. - ale to se uvidí, jestli to klapne… :jazyk: Nicméně u prvního mi to vyšlo na den přesně. 8-) Otěhotnění 28.2. porod za 267 dní 23.11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:06
Pipet píše:
Teoreticky stejný den v týdnu jako je termín, ale 38 týdnů dříve.
Prakticky jak kdy :lol:

Ne, ne. :lol: Já otěhotněla ve čtvrtek, rodila jsem ze soboty na neděli… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:07
Alexandra600 píše:
LucaLuca píše:
Přibližně těch 14 dní od poslední ms, ale zas podle délky cyklu. Já s prvním otěhotněla 23.4. a termín byl 14.1. Podruhé jsem otěhotněla první týden v květnu a termín byl 29.1.
No,podle mých výpočtů mi to vychází 3 týdny po posl ms ,je to možné , když skoro každý píše přibližně 14dní ? :think:

Ano, je to možné. Záleží na tom, kdy máš ovulaci. Já vím, že ovuluji 18-23 DC (den cyklu), což jsou právě ty tvoje 3 týdny. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:10
kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …

Ale jdi ty. :lol: Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:10
Alexandra600 píše:
ivuska.h píše:
Alexandra600 píše:
Tož honem studovat :lol: On ti to nikdo na stříbrném podnose nedonese a to, že jsi prvorodička, s tím přece vůbec nesouvisí :wink: :kytka:
Ach jo :zed: , není to myšleno doslova … Nikdy jsem se s výpočty nezabávala, tak proto nevím JAK NA TO . Nevím co je na tom špatnýho,když plno prvorodiček neví co napřiklad znamená +2 (8+2tt) :roll:

Já jsem to ale vůbec nemyslela špatně, viz ten smajlík s kytkou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:13
Gladys píše:
Chachá, v roce 2008 mi můj bývalý gynekolog vypočítal 2.TP dle pohybů. Rozdíl mezi TP dle ms a TP dle utz ho zanechal naprsto chladným, TP dle utz vůbec nezapsal :cert: Takže jsem měla „rozptyl“ dle pohybů půlku března, dle ms apríla a dle utz půlku dubna :roll:
A kdybych se v porodce furt nepřipomínala, že dle utz to mám úplně jinak, tak by mě klíďo hnali na vyvolání. Naštěstí jsem se za svůj TP dle utz brala velmi inetnzivně a prvorozený se narodil podle sebe. :mrgreen:

Gladys, to jako fakt??? 8-o Se zapomněl někde v pravěku, ne? :lol: :roll: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:14
Gladys píše:
ivuska.h píše:
kometa32 píše:
Příklad:
termín porodu 30.08.2011

postup výpočtu:

Příklad:

Podle pohybů už snad proboha nikdo TP nepočítá, to spadá tak někam do minulého století :lol:

A kdybych se v porodce furt nepřipomínala, že dle utz to mám úplně jinak, tak by mě klíďo hnali na vyvolání. Naštěstí jsem se za svůj TP dle utz brala velmi inetnzivně a prvorozený se narodil podle sebe. :mrgreen:

Alexandro, Ivushka má pravdu, neznalost neomlouvá, rychle čti, čti, vědomosti jsou klíč, který ti otvírá svět, v tomto případě svět mateřství :wink:

No tak už jen to, že jsi měla dva termíny porodu 8-o Podle kterého chtěl tvůj gynekolog stanovit např. přenášení? :roll: Já jsem raději vždycky hlásila upravené datum PM, aby někdo neměl potíže s tím, že jsem otěhotněla tak pozdě v cyklu. Tak jim to hezky sedělo na 14. den, odpovídalo to ultrazvuku a byl klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí