Datum početí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
3.6.11 21:15
Wiolla píše:
kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …
Ale jdi ty. :lol: Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.

Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:19
ivuska.h píše: … Já jsem raději vždycky hlásila upravené datum PM, aby někdo neměl potíže s tím, že jsem otěhotněla tak pozdě v cyklu. Tak jim to hezky sedělo na 14. den, odpovídalo to ultrazvuku a byl klid :lol:

Já to neudělala (nějak se mi nechtělo lhát :oops: ) a teď vím, že se budu muset týden po termínu bránit, ať do mě nešťouchají (Hamiltony, oxytocinový test atd.). Termín v těhu průkazce mám 9.6. já svůj vypočtený dle ovulace/početí 16.6. Tak snad mě nechají v klidu a nebudou moc prudit. U prvního to proběhlo v pohodě a malý se narodil přesně v „můj“ termín. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.11 21:20

My měli termín 24.7.2009 a malá se narodila 7.7.2009, takže termín početí jsem si zpětně dopočítala na 1.10.2008 (což odpovídá, protože ten jediný den jsme sexíkovali). Neřídila jsem se menstruací, protože můj cyklus byl 50 dní :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.11 21:22
Pipet píše:
Teoreticky stejný den v týdnu jako je termín, ale 38 týdnů dříve.
Prakticky jak kdy :lol:

No já měla za to, že 40 týdnů zpětně, ne? :nevim: Těhu trvá 40 týdnů, ne 38. A i nám to tak sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:22
ivuska.h píše:
Wiolla píše:
kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …
Ale jdi ty. :lol: Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.
Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.

Tak jsem se šla schválně podívat do těhu průkazky jak to tam mám. :jazyk:

Takže:
PM 1.9. - termín porodu 8.6.
dle UZT - termín porodu 9.6.

Barevně zvýrazňovačem mám zatržený ten 9.6. :nevim:
(ale to je rozdíl 1 dne, takže je to v zásadě úplně „buřt“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.11 21:28

My měli tenkrát termíny taky dva v rozpětí asi 4 dnů a stejně prd! Malá si přišla jak sama uznala za vhodné, jen my jsme s tím tak brzo nepočítali :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.6.11 21:30

Ivushko, proto se z něj stal gynekolog bývalý a celkem fofrem, v půlce těhotenství :lol:

V porodnici mrmlali něco o králi klackovi a bodých venkovských ženách, co se dřív tolik nepozorovali, tudíž pohyby cítili až když je dítě pořádně nakoplo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:33
Wiolla píše:
ivuska.h píše: … Já jsem raději vždycky hlásila upravené datum PM, aby někdo neměl potíže s tím, že jsem otěhotněla tak pozdě v cyklu. Tak jim to hezky sedělo na 14. den, odpovídalo to ultrazvuku a byl klid :lol:
Já to neudělala (nějak se mi nechtělo lhát :oops: ) a teď vím, že se budu muset týden po termínu bránit, ať do mě nešťouchají (Hamiltony, oxytocinový test atd.). Termín v těhu průkazce mám 9.6. já svůj vypočtený dle ovulace/početí 16.6. Tak snad mě nechají v klidu a nebudou moc prudit. U prvního to proběhlo v pohodě a malý se narodil přesně v „můj“ termín. :wink:

No lepší jednou nevinně zalhat, než se pak nechat stresovat kolem termínu. Člověk už je tak dost v psychickém rozkladu, když přenáší a nějaké dohady mu na náladě a odhodlání nepřidají… 7 dní mezi termínama je dost, když si vezmeš, že obvykle nutí do vyvolání po 10. dnu po termínu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:34
Haňulka žabulka píše:
Pipet píše:
Teoreticky stejný den v týdnu jako je termín, ale 38 týdnů dříve.
Prakticky jak kdy :lol:
No já měla za to, že 40 týdnů zpětně, ne? :nevim: Těhu trvá 40 týdnů, ne 38. A i nám to tak sedí.

Ale ovulace se bere, že proběhla 14. den cyklu, tj. v 2+0 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.6.11 21:37
ivuska.h píše:
Wiolla píše:
Já to neudělala (nějak se mi nechtělo lhát :oops: ) a teď vím, že se budu muset týden po termínu bránit, ať do mě nešťouchají (Hamiltony, oxytocinový test atd.). Termín v těhu průkazce mám 9.6. já svůj vypočtený dle ovulace/početí 16.6. Tak snad mě nechají v klidu a nebudou moc prudit. U prvního to proběhlo v pohodě a malý se narodil přesně v „můj“ termín. :wink:
No lepší jednou nevinně zalhat, než se pak nechat stresovat kolem termínu. Člověk už je tak dost v psychickém rozkladu, když přenáší a nějaké dohady mu na náladě a odhodlání nepřidají… 7 dní mezi termínama je dost, když si vezmeš, že obvykle nutí do vyvolání po 10. dnu po termínu :(

Já byla teď taky upřímná a dr mi spočítala TP o skoro týden před tím „mým“.
A natolik zbabělá, že jsem ve 36.tt do té porodky zkrátka nevlezla. Neměla jsem chuť se tam dohadovat, měla jsem hafo jiných požadavků, tak jsem se spokojila s péčí své PA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:42
Gladys píše:
ivuska.h píše:
Wiolla píše:
No lepší jednou nevinně zalhat, než se pak nechat stresovat kolem termínu. Člověk už je tak dost v psychickém rozkladu, když přenáší a nějaké dohady mu na náladě a odhodlání nepřidají… 7 dní mezi termínama je dost, když si vezmeš, že obvykle nutí do vyvolání po 10. dnu po termínu :(
Já byla teď taky upřímná a dr mi spočítala TP o skoro týden před tím „mým“.
A natolik zbabělá, že jsem ve 36.tt do té porodky zkrátka nevlezla. Neměla jsem chuť se tam dohadovat, měla jsem hafo jiných požadavků, tak jsem se spokojila s péčí své PA :lol:

My jsme s PA seděli asi 15 minut nad datama (PM, styky, kdy byl pozitivní test, kdy byl hlen atd.), než jsme se dobraly nejpravděpodobnějšího termínu. Tomu říkám věnovat péči ženě a ne to střelit od boku podle tabulek :cert: Na UTZ jdu poprvé až příští týden (budu ve 13. tt), tak jsem zvědavá, jak to bude odpovídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
3.6.11 21:46
Alexandra600 píše:
LucaLuca píše:
Přibližně těch 14 dní od poslední ms, ale zas podle délky cyklu. Já s prvním otěhotněla 23.4. a termín byl 14.1. Podruhé jsem otěhotněla první týden v květnu a termín byl 29.1.
No,podle mých výpočtů mi to vychází 3 týdny po posl ms ,je to možné , když skoro každý píše přibližně 14dní ? :think:

no ovulace je podle tabulek 14 dni od MS ale ja jsem si delal ovulacni testy a takze taky vim presne kdy jsem otehotnela a nebylo to 14.den ale 21. takze u me doslo k oplodneni 24.listopadu a termin mam 11.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:46
ivuska.h píše:
Wiolla píše:

Máš pravdu. Pozdě bycha honit. Falešně mě ukolébalo to, že první porod proběhl přesně v ten můj den a do té doby na mě nikdo vůbec netlačil.

Takže, já plánuji rodit toho 16.6. :jazyk: :pankac: :wink: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:48
Wiolla píše:
ivuska.h píše:
Wiolla píše:

Máš pravdu. Pozdě bycha honit. Falešně mě ukolébalo to, že první porod proběhl přesně v ten můj den a do té doby na mě nikdo vůbec netlačil.

Takže, já plánuji rodit toho 16.6. :jazyk: :pankac: :wink: 8-)

No snad ti to vyjde, ty nervy jsou pak fakt nepříjemné, přitom vlastně o nic nejde a je to jen tlak ze strany okolí a doktorů :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:49
AliceP píše: ..no ovulace je podle tabulek 14 dni od MS ale ja jsem si delal ovulacni testy a takze taky vim presne kdy jsem otehotnela a nebylo to 14.den ale 21. takze u me doslo k oplodneni 24.listopadu a termin mam 11.8.

Jo, jo, ty na tom budeš nemlich stejně jako já. Jak ti sedí termín porodu podle doktorů a podlet tvých výpočtů. Také se liší o ten týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí