Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ivushko, taky jsem byla ve 13.tt poprvé a odpovídalo to mému výpočtu naprosto perfektně, můj TP byl 27.(možná 28., ovu byla v noci), dle utz 29.
Wiolla píše:ivuska.h píše:Wiolla píše:Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …Ale jdi ty.Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.
Tak jsem se šla schválně podívat do těhu průkazky jak to tam mám.
Takže:
Barevně zvýrazňovačem mám zatržený ten 9.6.
PM 1.9. - termín porodu 8.6.
dle UZT - termín porodu 9.6.
(ale to je rozdíl 1 dne, takže je to v zásadě úplně „buřt“)
Teď si tak říkám, co by doktor dělal, kdybych mu nahlásila 1.den poslední MS 7.9. a podle toho TP 16.6.
To by mi podle UTZ (kdy mu to vyšlo na 9.6.) řekl, že dítko vypadá větší a honil mě po vícero vyšetřeních kvůli cukrovce třeba? ![]()
Wiolla píše:Wiolla píše:Teď si tak říkám, co by doktor dělal, kdybych mu nahlásila 1.den poslední MS 7.9. a podle toho TP 16.6.ivuska.h píše:Wiolla píše:Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …Ale jdi ty.Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.
Tak jsem se šla schválně podívat do těhu průkazky jak to tam mám.
Takže:
Barevně zvýrazňovačem mám zatržený ten 9.6.
PM 1.9. - termín porodu 8.6.
dle UZT - termín porodu 9.6.
(ale to je rozdíl 1 dne, takže je to v zásadě úplně „buřt“)To by mi podle UTZ (kdy mu to vyšlo na 9.6.) řekl, že dítko vypadá větší a honil mě po vícero vyšetřeních kvůli cukrovce třeba?
To si nemyslím, tolerance na diskrepanci UTZ měření a tabulkových hodnot je tuším 14 dní, takže pokud je to takto, bere se to jako že je to v normě. Navíc děti po 1. trimestru rostou hodně nerovnoměrně, skokově, takže ta biometrie už nemá moc smysl (pominu-li podezření na hypotrofii). Dokonce např. v UK se biometrie plodů po 20. týdnu už vůbec neprovádí, pokud není podezření na IUGR.
Wiolla píše:AliceP píše: ..no ovulace je podle tabulek 14 dni od MS ale ja jsem si delal ovulacni testy a takze taky vim presne kdy jsem otehotnela a nebylo to 14.den ale 21. takze u me doslo k oplodneni 24.listopadu a termin mam 11.8.Jo, jo, ty na tom budeš nemlich stejně jako já. Jak ti sedí termín porodu podle doktorů a podlet tvých výpočtů. Také se liší o ten týden?
no muj doktor vzdy rekne ze vse sedi aleja si to pak sama vyctu..ja mam v prukazce
podle PM 11.8.
podle UTZ 20.8.
ve 14.tt na 3D odpovidal 13+1 podle telicka a 13+6 podle hlavicky coz je pry vporadku
ve 22.tt odpovidal uplne presne na 22.tt
ve 26.tt odpovidal 24+4
a ted naposledy ve 29.tt mel vahu 1450g a to presne netusim na kolik to odpovida..do mi doktor nerekl..zase rekl ze vse je OK
pry je nejpresnejsi kolem 12.tt no ale ja doufam ze to bude spis driv..ale pocitam taky s tim ze budu prenaset o tyden a bude to uplne v pohode
no a kdyz se me doktor ptal na posledni MS tak jsem mu rekla ze jsem si delal ovulacni testy a ze jsem mela ovulaci 21.dc a no nejdriv noto..(jako ze ho to nezajima) a pak a tak teda kolikatej den ze to bylo?? al ejinak ho to nezajimalo
tak jsem si udelala v excelu vypocet a vyslo mi 17.8.
Ahojte potrebovala bych jenom videt vase nazory.
Posledni mesicky jsem mela 29.6. podle UTZ je datum poceti 8.7. jenze ja spala s manzelem 5 a 6.7 a bohuzel jsem mela ulet 11.7. Ke kteremu datu poceti by jste se priklonili. Ano jsem zlobiva holka
@marta999 hmm, tak to naozaj otazne, kedze datum podla sona je dva tyzdne hore dole. najpresnejsie je sono v 12tt. tam bol aky datum pocatia?
@marta999 v tom pripade by som sa priklonila k tomu, ze dieta je manzelove ![]()
@soldi píše:
@marta999 v tom pripade by som sa priklonila k tomu, ze dieta je manzelove
jistota t neni ale dekuji za povzbuzeni ![]()
@marta999 istotu budes mat len v pripade, ze si das urobit geneticke testy ![]()
na ulet zabudni a ver, ze je manzelove.
trosku cierneho humoru:
teraz mozes mat ulety bez obav ![]()
@soldi píše:
@marta999 istotu budes mat len v pripade, ze si das urobit geneticke testy![]()
na ulet zabudni a ver, ze je manzelove.
trosku cierneho humoru:
teraz mozes mat ulety bez obav
to muzu ![]()
Ahoj, holky chci se zeptat je to pro me hodne dulezite
kdyz se mel termin porodu podle ultrazvuku 29.1. A maly se narodil po vyvolani 9.2. Da se zjistit datu, poceti???zjistila jse, to 3.7. a to jsem byla v 10 tydnu gravidity. Spala jsem s pritelem do pulky Kvetna a koncem Kvetna s cizim klukem. S pritelem jsme spolu 9 meeicu maleho vychovavali a ln nas ze dne na den opustil, ze maly neni jeho. Je to mozne? Ze by anonymni DNA testy spletly a mohla sem opravdu otehotnet v Kvetnu???
Ahoj holky, predem prosim neberte to nejak spatne. Potrebovala bych znat datum poceti. Termin jsem mela 28.1. a maly se mi narodil 9.2. Mel skoro 5 kilo. Podle screeningu ve 12 tydnu jsem byla 17.7. podle CRL 12+2……co sem pocitala, vychazelo mi to na duben….chtela jsem se zeptat, je pravdepodobnost, ze by k poceti mohlo dojit nekdy 10.kvetna?? Moc vam vsem dekuji.
@Jolana811 Ano, vzhledem k plánovanému termínu porodu vychází největší pravděpodobnost otěhotnění okolo 6.5., vzhledem ke skutečnému termínu porodu je pravděpodobnost otěhotnění okolo 18.5., takže někde mezi těmito termíny to asi bude.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera mi doktor potvrdil, že jsem těhotná. Řekl mi, že k tomu došlo 24.12., že jsem tedy 5+3 k dnešku, s jakou přesností dokáže říct, že jsem počala zrovna při sexu na Štědrý den? Vím, že je to asi hloupá otázka, ale 29.11. Nám praskl kondom a tak pořád váhám, zda je den početí určen opravdu správně? O měsíc by se snad doktor seknout nemohl ne? Navíc pak jsme si vždy dávali pozor a tak mi přijde divné, že by jsem otěhotněla a při prasklém kondomu ne
poslední ms jsem měla 19.12. Takže jsem navíc otěhotněla hned po ms… Ikdyž to bývá třeba 14 dní po ms. Podle ultrazvuku by snad doktor tak velký rozdíl poznal ne?