Datum početí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
3.6.11 21:51

Ivushko, taky jsem byla ve 13.tt poprvé a odpovídalo to mému výpočtu naprosto perfektně, můj TP byl 27.(možná 28., ovu byla v noci), dle utz 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
3.6.11 21:53
Wiolla píše:
ivuska.h píše:
Wiolla píše:
kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …
Ale jdi ty. :lol: Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.
Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.

Tak jsem se šla schválně podívat do těhu průkazky jak to tam mám. :jazyk:

Takže:
PM 1.9. - termín porodu 8.6.
dle UZT - termín porodu 9.6.

Barevně zvýrazňovačem mám zatržený ten 9.6. :nevim:
(ale to je rozdíl 1 dne, takže je to v zásadě úplně „buřt“)

Teď si tak říkám, co by doktor dělal, kdybych mu nahlásila 1.den poslední MS 7.9. a podle toho TP 16.6. :think: To by mi podle UTZ (kdy mu to vyšlo na 9.6.) řekl, že dítko vypadá větší a honil mě po vícero vyšetřeních kvůli cukrovce třeba? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.6.11 21:58
Wiolla píše:
Wiolla píše:
ivuska.h píše:
Wiolla píše:
kometa32 píše: …Další termín, který bude zapsán do těhotenské průkazky se počítá z data, kdy poprvé ucítíte pohyby miminka + 140 dní. …
Ale jdi ty. :lol: Druhý termín do těhu průkazky se píše podle UTZ. Dítě je přeměřeno na monitoru a termín skorigován podle jeho velikosti.
Správně pouze pokud se liší o víc jak týden, jinak platí termín dle PM.

Tak jsem se šla schválně podívat do těhu průkazky jak to tam mám. :jazyk:

Takže:
PM 1.9. - termín porodu 8.6.
dle UZT - termín porodu 9.6.

Barevně zvýrazňovačem mám zatržený ten 9.6. :nevim:
(ale to je rozdíl 1 dne, takže je to v zásadě úplně „buřt“)
Teď si tak říkám, co by doktor dělal, kdybych mu nahlásila 1.den poslední MS 7.9. a podle toho TP 16.6. :think: To by mi podle UTZ (kdy mu to vyšlo na 9.6.) řekl, že dítko vypadá větší a honil mě po vícero vyšetřeních kvůli cukrovce třeba? :think:

To si nemyslím, tolerance na diskrepanci UTZ měření a tabulkových hodnot je tuším 14 dní, takže pokud je to takto, bere se to jako že je to v normě. Navíc děti po 1. trimestru rostou hodně nerovnoměrně, skokově, takže ta biometrie už nemá moc smysl (pominu-li podezření na hypotrofii). Dokonce např. v UK se biometrie plodů po 20. týdnu už vůbec neprovádí, pokud není podezření na IUGR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
3.6.11 23:40
Wiolla píše:
AliceP píše: ..no ovulace je podle tabulek 14 dni od MS ale ja jsem si delal ovulacni testy a takze taky vim presne kdy jsem otehotnela a nebylo to 14.den ale 21. takze u me doslo k oplodneni 24.listopadu a termin mam 11.8.
Jo, jo, ty na tom budeš nemlich stejně jako já. Jak ti sedí termín porodu podle doktorů a podlet tvých výpočtů. Také se liší o ten týden?

no muj doktor vzdy rekne ze vse sedi aleja si to pak sama vyctu..ja mam v prukazce
podle PM 11.8.
podle UTZ 20.8.
ve 14.tt na 3D odpovidal 13+1 podle telicka a 13+6 podle hlavicky coz je pry vporadku
ve 22.tt odpovidal uplne presne na 22.tt
ve 26.tt odpovidal 24+4
a ted naposledy ve 29.tt mel vahu 1450g a to presne netusim na kolik to odpovida..do mi doktor nerekl..zase rekl ze vse je OK

pry je nejpresnejsi kolem 12.tt no ale ja doufam ze to bude spis driv..ale pocitam taky s tim ze budu prenaset o tyden a bude to uplne v pohode

no a kdyz se me doktor ptal na posledni MS tak jsem mu rekla ze jsem si delal ovulacni testy a ze jsem mela ovulaci 21.dc a no nejdriv noto..(jako ze ho to nezajima) a pak a tak teda kolikatej den ze to bylo?? al ejinak ho to nezajimalo

tak jsem si udelala v excelu vypocet a vyslo mi 17.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.10.15 19:07

prosim o nazory

Ahojte potrebovala bych jenom videt vase nazory.

Posledni mesicky jsem mela 29.6. podle UTZ je datum poceti 8.7. jenze ja spala s manzelem 5 a 6.7 a bohuzel jsem mela ulet 11.7. Ke kteremu datu poceti by jste se priklonili. Ano jsem zlobiva holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.10.15 14:06

@marta999 hmm, tak to naozaj otazne, kedze datum podla sona je dva tyzdne hore dole. najpresnejsie je sono v 12tt. tam bol aky datum pocatia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.10.15 15:48

Byla jsme na sonu 25.9. a tam uvedla 13+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.10.15 18:02

@marta999 v tom pripade by som sa priklonila k tomu, ze dieta je manzelove :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.10.15 20:53
@soldi píše:
@marta999 v tom pripade by som sa priklonila k tomu, ze dieta je manzelove :kytka:

jistota t neni ale dekuji za povzbuzeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.10.15 10:33

@marta999 istotu budes mat len v pripade, ze si das urobit geneticke testy ;)

na ulet zabudni a ver, ze je manzelove.

trosku cierneho humoru:
teraz mozes mat ulety bez obav :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.10.15 15:45
@soldi píše:
@marta999 istotu budes mat len v pripade, ze si das urobit geneticke testy ;)

na ulet zabudni a ver, ze je manzelove.

trosku cierneho humoru:
teraz mozes mat ulety bez obav :jazyk:

to muzu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.11.15 12:12

Poceti???

Ahoj, holky chci se zeptat je to pro me hodne dulezite :( kdyz se mel termin porodu podle ultrazvuku 29.1. A maly se narodil po vyvolani 9.2. Da se zjistit datu, poceti???zjistila jse, to 3.7. a to jsem byla v 10 tydnu gravidity. Spala jsem s pritelem do pulky Kvetna a koncem Kvetna s cizim klukem. S pritelem jsme spolu 9 meeicu maleho vychovavali a ln nas ze dne na den opustil, ze maly neni jeho. Je to mozne? Ze by anonymni DNA testy spletly a mohla sem opravdu otehotnet v Kvetnu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.11.15 22:50

Poceti???

Ahoj holky, predem prosim neberte to nejak spatne. Potrebovala bych znat datum poceti. Termin jsem mela 28.1. a maly se mi narodil 9.2. Mel skoro 5 kilo. Podle screeningu ve 12 tydnu jsem byla 17.7. podle CRL 12+2……co sem pocitala, vychazelo mi to na duben….chtela jsem se zeptat, je pravdepodobnost, ze by k poceti mohlo dojit nekdy 10.kvetna?? Moc vam vsem dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
3.11.15 22:58

@Jolana811 Ano, vzhledem k plánovanému termínu porodu vychází největší pravděpodobnost otěhotnění okolo 6.5., vzhledem ke skutečnému termínu porodu je pravděpodobnost otěhotnění okolo 18.5., takže někde mezi těmito termíny to asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.16 06:08

Den početí dítěte

Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera mi doktor potvrdil, že jsem těhotná. Řekl mi, že k tomu došlo 24.12., že jsem tedy 5+3 k dnešku, s jakou přesností dokáže říct, že jsem počala zrovna při sexu na Štědrý den? Vím, že je to asi hloupá otázka, ale 29.11. Nám praskl kondom a tak pořád váhám, zda je den početí určen opravdu správně? O měsíc by se snad doktor seknout nemohl ne? Navíc pak jsme si vždy dávali pozor a tak mi přijde divné, že by jsem otěhotněla a při prasklém kondomu ne :D poslední ms jsem měla 19.12. Takže jsem navíc otěhotněla hned po ms… Ikdyž to bývá třeba 14 dní po ms. Podle ultrazvuku by snad doktor tak velký rozdíl poznal ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky