Datum početí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
26.1.16 06:32

Ano, s přesností na dny ti to tedy neřekne, ale rozdíl měsíce je tak markantní, že to pozná i laik, když se podívá na fotky z ultrazvuku, to už jsou u dítěte vidět ručičky a nožičky, má srdeční akci, tělo, hlavu, to je opravdu velmi podstatný rozdíl. Není možné, aby bylo dítě o měsíc starší, než ukazuje ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.16 06:50

A jak vypadá ultrazvuk? V tuhle dobu by tam byla dutinka. O měsíc později uz by to melo tvar a srdce by tam poskakovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.1.16 07:18

O mesic se seknout fakt nemuze..navic i stres muze ovlivnit ovulaci, stejne to bylo i u me..a ted jsem v 23 tt..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
26.1.16 07:53
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera mi doktor potvrdil, že jsem těhotná. Řekl mi, že k tomu došlo 24.12., že jsem tedy 5+3 k dnešku, s jakou přesností dokáže říct, že jsem počala zrovna při sexu na Štědrý den? Vím, že je to asi hloupá otázka, ale 29.11. Nám praskl kondom a tak pořád váhám, zda je den početí určen opravdu správně? O měsíc by se snad doktor seknout nemohl ne? Navíc pak jsme si vždy dávali pozor a tak mi přijde divné, že by jsem otěhotněla a při prasklém kondomu ne :D poslední ms jsem měla 19.12. Takže jsem navíc otěhotněla hned po ms… Ikdyž to bývá třeba 14 dní po ms. Podle ultrazvuku by snad doktor tak velký rozdíl poznal ne?

Určitě takový rozdíl by poznal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
26.1.16 08:57

No, ale pokud ti řekl že jsi dnes, či včera 5+3, tak to ale nenamená, že by k početí mělo dojít 24.12., délka těhotěntví se určuje od poslední MS, tedy by to znamenalo, že bys kolem toho 24. měla mít poslední MS a početí bylo cca o těch 14dní později, tedy někdy kolem 7.1. Plus tedy v tomhle týdnu je to určení stáří celkem nepřesné, seknutí se o půl mm hodí o dost jiný údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetraA8
26.1.16 09:16

Takhle vypadá můj ultrazvuk v 5+3 tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.16 09:26
@MilijonDolarBejby píše:
A jak vypadá ultrazvuk? V tuhle dobu by tam byla dutinka. O měsíc později uz by to melo tvar a srdce by tam poskakovalo

Na ultrazvuku je pouze v podstate cerna tecka. A navic mi rekl, ze pokud bych se chtela rozhodnout pro miniinterupci,, tak mam jeste cas, takze by to snad melo byt takhle.

@j.a.n.i1 píše:
No, ale pokud ti řekl že jsi dnes, či včera 5+3, tak to ale nenamená, že by k početí mělo dojít 24.12., délka těhotěntví se určuje od poslední MS, tedy by to znamenalo, že bys kolem toho 24. měla mít poslední MS a početí bylo cca o těch 14dní později, tedy někdy kolem 7.1. Plus tedy v tomhle týdnu je to určení stáří celkem nepřesné, seknutí se o půl mm hodí o dost jiný údaj.

Posledni ms jsem dostala 19.12. A doktor se jeste sml, ze jestli byl sex na stedry den, tak jsme si zadelali na hezky darek…

• Citovat
  • Upravit
848
26.1.16 09:29

Hele ať počítám, jak počítám, tak mi to vychází spíš na Silvestra, nebo 1/1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.16 10:21

@PetraA8 můj vypadal taky tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 18:43

datum početí

Ahoj, PM jsem měla jako vždy pravidelně 22.5., termín porodu dle ultrazvuku 23.2., dle PM pak 26.2., styk jsem měla někdy před 14.5. (ještě před PM) a pak přesně 30.5. s cílem mít mimčo. A předposlední PM byla 26.4. Velikost plodu 26.7. byla 2,7 cm (9.TT) a pak 14.8. 5,7 cm (12.TT). Ovulace asi 6.-10.5 (pak nějak styk) a pak před PM 1.-5.6. (styk 30.5.). Co je podle Vás pravděpodobnější datum početí? Vše vychází na ten styk 30.5. Děkuju za radu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky