Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem byla u gynekologa a na úpravu cyklů, které mám cca. 22 - 30 dnů předepsal Proveru. Četlka jsem už nějaké diskuze, které tady jsou, ale chtěla jsem nějaké aktuálnější info. Berete ji někdo? Jaké máte zkušenosti?
Brala jsem ji nekolikrat, je to uz par let a vzdycky v pohode, urcite lepsi nez injekce na vyvolani - z toho mi vzdycky bylo blbe..
pak jsme brala Ha a uz to nebylo potreba ale mam jen dobrou zkusenost…
Asi počkám ještě jeden cyklus, jestli bude pokračovat ta nestálosti tak Proveru nasadím. Však ji můžu vysadit, kdyby byl problém.
Ahojik, tak já ji brala cca. 3 měsíce. Po druhém užívání jsem otěhotněla. A po třetí dávce se ms nedostavila, tak jsem se testla a //
. Jinak než jsem ji brala tak mi ms nechodila vůbec nebo jak se ji zachtělo. Źádné jiné problémy jsem u ní neměla. Tak se ji neboj a papej ji
. Miminko je zdravé, takže ani kdyby jsi otěhotněla jako já v průběhu braní, tak to miminku neublíží. Sice ho mám ještě v bříšku, ale vše vypadá výborně
, tak držím pěsti
ahoj já jsem ted brala proveru první cyklus a zatím se nezadařilo tak uvidím tento měsíc jak to vyjde. jinak mi po ní nebylo vůbec blbě a ani žádné jiné příznaky. doufám že mi pomůže a že nebudeme muset procházet různé vyšetření a nebo nedej bůh umělé.
Já jsem brala Proveru hnedka 2×. Cyklus jsem měla řekněme tak 55 dní a více
Pravidlený cyklus je ale pro otěhu základ takže jsem neměla na výběr. Cyklus se mi srovnal na 28 dní, vedlejší účinky žádné, navíc člověk ví přesně kdy má OVU což je výhoda…a po otěhotnění napomáhá lepšímu uhnízdění. Poprvé jsem otěhotněla po cca roce a půl užívání, podruhé po 7 měsících
…ona sice s Proverou MS chodí pravidelně ale chvíli to zřejmě trvá než se skutečně ta OVU posune na nějaký ten cca 15. den. Tak to asi bude u všech podobných léků. Já bych se Provery nebála, není to žádný driák, naopak, kdosi mi říkal že se dává snad i dětem. Já vděčím Proveře (a manželovi taky samozřejmě) za obě naše děti
![]()
Za jak dlouho se vám cca cyklus srovnal? Ja ted Proveru zacala brat
@Ciarra píše:
Za jak dlouho se vám cca cyklus srovnal? Ja ted Proveru zacala brat
@Fauňulik 18-25 den ji mam brat.
Jeste jsem se chtela zeptat, snazime se s manzelem o mimco, tak jestli to pri brani provery jde nebo se da otehotnet ![]()
@Ciarra píše:
@Fauňulik 18-25 den ji mam brat.Jeste jsem se chtela zeptat, snazime se s manzelem o mimco, tak jestli to pri brani provery jde nebo se da otehotnet
@Fauňulik Nene nezjistoval. Sama nevim, merim si sice BT, ale graf mam vzdycky divnej..
@Ciarra píše:
@Fauňulik Nene nezjistoval. Sama nevim, merim si sice BT, ale graf mam vzdycky divnej..