Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já ho začnu brát příští cyklus, teď si dam 22 DC ještě proveru a pak začnu, dnes jsem 16 DC, takže je mám ještě čas. No jo ty bolesti jsou díky domu, že máš konečně ovulku
, takže by to mělo co nejdřív vyjít, akorát se člověk na to nesmí moc upínat
. Koukám, že toho máš taky dost na hlídání, aby se na něco nezapomělo co:-), ono to všechno vyjde
tak se drž
![]()
A mas potom take jeste brat Proveru ten pristi cyklus? A mas davkovani Clostiku take 5.-9.den 2× denne? Me jen zarazilo, ze jsem tady v diskuzich cetla, ze ho holky berou po jedne tablete a teprva kdyz nezabere, tak se davkovani zvysi na dvakrat denne a jeste chodi na kontrolu na ultrazvuk
A ja to mam jen na jeden mesic, ale hned plnou davku. A mas pravdu. Hlavne se na to neupinat.COz zatim jde dobre.Spis mam strach, pokud se nezadari behem tech 3 mesicu, tak pak asi zacnu kapku stresovat ![]()
Já dostala dvě balení, první mám brát jenom jednu denně a druhé 2 tablety za den a mám chodit 11 DC na folikumetiri, tak jsem na to zvědavá. Mohl by se stát zázrak hned, tohle je takové zdlouhavé, ale nedá se svítit ![]()
Takze beres jen Clostik a nic jineho k tomu? No uvidis, trebas to vyjde hned pri prvnim brani ![]()
Jinak ja mam prave trochu obavy z toho, ze mi nasadila hned 2 denne a bez kontroly ultrazvuku. Cetla jsem, ze nekterym holkam vznikly cysty nebo dvojcata, kdyz dozralo vic foliku
No takze budu doufat, ze pokud se zadari, tak nehrozi patercata ![]()
Aha to je divné, že nejdeš na ultrazvuk, já mám jít, já chodila u toho prvního taky, 3 cykly jsem brala clostyl a 4 cyklus jsem otěhotněla
, neboj paterčata to nebudou a už máš nějaké děcko doma??
Jee, takze u tebe Clostik zabral dobre
Ja jeste deti nemam.No ale ted, kdyz je mi uz 30, jsem zabezpecena, tak si rikam, ze uz je asi na case ![]()
Ahoj Sari, dlouho jsem nepsala, tak to máš pomalu na čase s prvním mimi, no já ho měla taky v tuhle dobu, takže klid
, uvidíme co bude teď, čekám na ms. Tak pak povím jak to bude probíhat.
No, tak u me Clostik asi nezabral,11.-15.den jsem mela mírný bolesti, to jsem myslela, ze to může být ovu.Ale od 19.dne mam šílený bolesti a to uz celého břicha a zvýšenou teplotu.Dr.jsem volala a pry je to normální. Takze měním dr.Tobe moc přeju, at tohle nemáš, je to fakt hnusný. Mela jsi take bolesti pri tom prvním užívání?
Já jsem bolesti určitě měla, pamatuji si to, ale nebylo to tak strašné, uvidím teď, tento týden bych to měla dostat, proveru jsem si už nevzala, beru do sobotu jen gynex, listovku a piju čaj, tak doufám, že se mi ms moc nerozhodí. Teď jsem samej beďar na ksichtě, tak to snad přijde normálně.
Tak ja zitra dobiram posledni Proveru, pak budu cekat na MS. Bolesti vcera prestaly, tak jsem stastna jak blecha.Jsi me rozesmala s tema bedarama na ksichte
Ty ja mam kazdy cyklus, vzdy tak 2 tydny pred MS vypadam jak idiot.Ale tentokrat ne, asi diky ty davce hormonu.Tak alespon neco pozitivniho
A co ty? Uz MS dorazila?
Ahoj, u me ms jeste nedorazila, jak jsem si tu proveru nevzala tak to budu mít asi pekne rozhozený, ale přeci nemůžu stále jíst něco na srovnání cyklu, snad to musí chvíli vydržet. Zatím čekám.
No, ja vcera dobrala poslední Proveru a tento rok uz žádné hormony raději nechci.Ale taky mam obavy, kdy mi bude chodit ms. Ale moje dr říkala, ze se to tak po pul roce braní Provery samo srovná a cykly zkrátí. Tak uvidíme
A kolikátý den cyklu ted jsi?
Dneska jsme 28 DC, takže by to mělo přijít. Myslíš tedy, že kdybych si vzala ještě 3 cykly proveru, že to pak bude už chodit normálně, já teď beru na upravení ten Gynex, teď mám týden pauzu a příští sobotu to začnu opět brát. Já doufám, že tu ms dostanu do 5 dnů, jinak asi pomažu pro test, ale že bych byla v tom, je velice nereálné
.
No ja nevim s tou Proverou.Mne to takhle rekla moje dr, ze se to po par mesicich brani srovna.No presvedcim se pristi mesic, ze?
No tak ja ted cekam taky ms, ale ani po clostiku si test delat nebudu, protoze po tech bolestech bricha neverim, ze by se zadarilo
No ale nikdy nerikej nikdy
Takze uvidis, treba se zadarilo a pro test pobezis..
Dneska večer je mi dost blbě, tlačí mě pupek, lezou beďary, myslím si, že do rána se to spustí. Je to fakt husussss. Je fakt, že bych raději běžela pro testíka
, ale to už asi nevyjde.