Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@neonqa píše:
@Fauňulik A nevíš jestli by ta Provera měla pomoct i na anovulační cykly? Jinak mě je 24 a tobě?
Dámy kdy dostáváte MS od dobrání provery 5mg? (beru od 20. dne 8 dní 2× denně - zatím první měsíc).. bylo mi řečeno do 2 dní, ale už jsou to 4… ráda bych testovala těhu, ale nechci se dočkat opět negativního výsledku, tak nejřív zjišťuju… díky za reakce ![]()
@blandy píše:
Dámy kdy dostáváte MS od dobrání provery 5mg? (beru od 20. dne 8 dní 2× denně - zatím první měsíc).. bylo mi řečeno do 2 dní, ale už jsou to 4… ráda bych testovala těhu, ale nechci se dočkat opět negativního výsledku, tak nejřív zjišťuju… díky za reakce
@Fauňulik píše:
Ahojopravdu dostávám do dvou dnů. Stalo se mi i do 3, ale to už jsem den špinila. Jak dlouho se snažíte, jestli se můžu zeptat?
@blandy píše:
Díky za reakci. Snažíme se od února, (MS dlouhá 35-48 dní, ovulace probíhá a proveru mám první měsíc).
takže spolubojovnice. Tak u nás nejdřív byla euforie, pak zklamání z negativních testů, pak trochu můj nátlak - bazální teplota přeci mluví jasně.. no a když jsem se objednala k doktorce, tak jsem chtěla ten poslední měsíc udělat maximum pro to, aby to šlo bez preparátů, ale to už se mi manžel trochu zasekával.. tenhle měsíc to už nehrotim (snažim se
). S testem ještě počkam, protože jsem už „alergická“ jen na 1 čárku. Držim palce, ať se vám zadaří!!!
@Fauňulik píše:
Tak to jsme na tom stejně, také od února! Stejně tak dlouhou dobu beru Proveru.
Tak vám držím palce a přeji hodně štěstí
Já už začínám trochu propadat panice
Ahojky holky, rada bych se pridala.Beru proveru 3 mesice. Dostala jsem ji take na upravu cyklu, protoze cykly 28 - 70 dni. Coz to mi ani nevadilo, ale mela jsem vzdy 14 dni pred MS neprijemne bolesti prsou, ktere se za posledni rok zhorsily. Proto jsem mazala k DR.No,ale od nasazeni Provery mam bolesti prsou mnohem vetsi a to po celou dobu. Nemate s tim nektera zkusenost? A jeste dalsi dotaz.DR. mi rekla, ze si nemysli, ze by mi Provera pomohla k otehotneni, pry ted nasadi jinou lecbu na podporu tehotenstvi.Na druhou stranu jsem tu cetla, ze nektera devcata otehotnela po Provere..Tak jak to vlastne je? Jinak vsem snazilkam preji brzke dve // ![]()
@Sarinka13 píše:
Ahojky holky, rada bych se pridala.Beru proveru 3 mesice. Dostala jsem ji take na upravu cyklu, protoze cykly 28 - 70 dni. Coz to mi ani nevadilo, ale mela jsem vzdy 14 dni pred MS neprijemne bolesti prsou, ktere se za posledni rok zhorsily. Proto jsem mazala k DR.No,ale od nasazeni Provery mam bolesti prsou mnohem vetsi a to po celou dobu. Nemate s tim nektera zkusenost? A jeste dalsi dotaz.DR. mi rekla, ze si nemysli, ze by mi Provera pomohla k otehotneni, pry ted nasadi jinou lecbu na podporu tehotenstvi.Na druhou stranu jsem tu cetla, ze nektera devcata otehotnela po Provere..Tak jak to vlastne je? Jinak vsem snazilkam preji brzke dve //
No mne prave DR.dala Proveru s tim, ze mi to upravi cyklus na 28 dni a tim se mi odbouraji pry i ty bolesti.No cyklus mam s proverou 32-34 dni, tak lepsi nez predtim. Jinak brala jsem od 16.dne 10 dni, ted naposledy od 17. dne. Ted jsem dobrala a cekam na MS, pak jdu znovu na hormonalni profil a uvidi se, co dal…
Ahoj holky, já taky beru proveru 18 DC 2× 5 mg, no můžu Vám říct, že mi po tom až po odeznění ms není zrovna hej, jsem nateklá, divná, protivná. Měla jsem šíleně dlouhé cykly, ale po první dávce byl cyslus 31 dní, po druhé dávce to přišlo hned po dobrání, takže 28 den, mám to brát ještě jeden cyklus, ale nevím jestli nebudu brát jen jeden prášek denně, šíleně to na mě působí. Hlavně chceme mimi, tak nevím, jestli se mi při té proveře vůbec podaří otěhotnět a zda mám ovu.
![]()
@Jupí Já měla taky dlouhy cykly a za sebe musim říct že jsem s Proverou spokojena. Taky se snažím otěhotnět beru ji 3. cyklus a zatím bohužel nic
Ale u mě bude asi problém s nízkou děložní sliznicí tak jsem začala brat Kontryhel snad pomůže…Zjisti si testama kdy a jestli máš ovu a mělo by se ti to podařit pokud není problém jinde…
Tak ja Proveru beru nyni 4.mesic, cykly mi to sice zkratilo na 32-34 dni, ale testy po 3 mesicich uzivani mam stale stejne beze zmeny.Mam na mysli hormonalni profil. Takze mam Proveru brat dal, pry se to MOZNA po pul roce samo prehodi a bude dochazet i k uvolnovani vajicka. Zatim mi DR. nedala nic na podporu ovulace, tak nevim.. ![]()
Tak podle mě by Provera neměla mít vliv na uvolnění vajíčka
jen na srovnání cyklu… Jak dlouho se snažíte?
No ona mi primo rekla, ze se nekomu ty hormony navrati do normalu po Provere. Jinak „snazime se“ neco pres rok. Jinak taky tomu moc nerozumim.Kdyz se zatim vubec nic nezmenilo, tak nechapu, na co ji stale mam brat ![]()
Sarinko, já u toho braní provery, beru ještě k tomu macu a piju kontryhelový čaj. Tak doufám, že to někdy vyjde. Ta provera není nic moc u mě, ještě tento měsíc to přežiji a pak dám konec. Nesnáším syntetické hormony. Tu maccu a kontryhlel mi poradila kámoška a vždycky se jí pak podařilo otěhotnět. Tak přeju brzké // ![]()