Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tata nam odesel.jeho deti ignuruji.nic.o to vic prilnuli ke me.
Můj 3letý synek mi pravidelně z procházek nosí „poklady“-kamínek, kytičku, klacík apod.
Teď už si začíná víc uvědomovat peníze, má své prasátko kam si ukládá drobné když mu dám z nákupu a třeba v létě si na koupáku chodil „sám“ kupovat nanuka. Teď jsem měla narozeniny, tak mi s taťkou byli koupit dárek-vybral mi bonboniéru. A ještě mi namaloval přáníčko. Platil samozřejmě manžel, ale měl dobrý důležitý pocit, že mi něco dal a hrozně krásně mi popřál
Teď bude mít manžel narozeniny, tak mu buď něco vyrobíme, nebo mu taky něco vybere ![]()
Vlastní děti nemám, ale když jsem byla malá já dostávali jsme na Vánoce od rodičů každý třeba 300Kč (jsme tři sourozenci) a za to jsme nakoupili dárky, když jsme chtěli koupit něco dražšího tak jsme dali peníze dohromady ![]()
Kapesné jsme nedostávali, na svátky a narozeniny jsme šli vždycky s tím druhým rodičem a společně vybrali co koupit.
Přítel má syna 9 let a nepamatuju si že by tatovi přál, podle mě ani neví kdy a to mi přijde teda dost smutné ![]()
Ahojky. Ja v 15ti urcite uz darecky davala. Tedy alespon k vanocum. Usetrila jsem na nejakou malickost z kapesneho. Mamine jsem treba jednou dala kosmeticke zrcatko do kabelky. Moc si toho nepamatuji. Kdyz jsme byly hodne male, tak jsme treba daly tatovi nejakou nasi hracku.
Nejstarší syn mi dárky kupuje, šetří si a chodí na brigády od druháku střední školy. Někdy dostanu dárek i k svátkům, kdy to nečekám, např. ke _Dni matek jsem dostala sárí, letos k mdž parfém (byl zrovna na brigádě v drogerii)K vánocům to byl originální veliký svícen, je znát, že nad výběrem dárků přemýšlí a nekupuje blbosti na poslední chvilku(to spíš manžel).Syn má ted první známost a je pozorný i k ní, dárky, květiny, uvařit něco dobrého a tak. Dcera je jiná, má třináct a většinou úspory utratí a na dárky jí nevyzbyde a další děti jsou ještě maličké.
Jako malá jsem dávala mejdla a žiletky
Kolem 15 si to moc nevybavuju, asi nějaký trochu vyšší level těch mejdel, ale určitě jsem dárky dávala, protože nedávno máma vzpomínala, že v tomhle směru s námi (brácha + já) nebyl problém.
Ovšem on to podlě mě trochu dozoruje ten druhý rodič (připomene, poradí) a u rozvedených párů tam asi takový dozor zhusta není. Já to třeba pastorkovi v tom věku připomínala (párkrát jsem mu i přenechávala „rezervní“ dárek, neb nestihl pořídit) a byl podle všeho rád. Oni mají halt puberťáci většinou myšlenky jinde.
Dostávám kytičky, šnečí ulity a kamínky. Nedávno jsem dostala kamínek ve tvaru srdíčka. Taky malované kamínky, spoustu obrázků a minule jsem dostala takový krásný dárek, když jsem se rozčilovala, že nemumím zaparkovat k chodníku, tak mi dcerka tak krásně řekla: „mami, tak se tím netrap“ ![]()
Když jdeme někomu přát, děti kreslí obrázky a vždy chtějí popřát i s něčím dalším, takže jim dáváme čokoládu.
Já dostávám dárečky často - kytičky, obrázky, výtvory z kaštanů, náramky z gumiček - podle toho, co frčí, stejně tak i manžel.
Když šla dcera na oslavy ke kamarádce, sama ji ze svých peněz koupila dáreček - takové blbinky typu barevná guma (na gumování), omalovánky a cukrovou vatu v kelímku.
Holka má teprv 4, ale na to, abych dostala dárek by ji musel někdo naočkovat a to se obávám moc dít nebude, manžel na dary moc není sám, ještě je řešit s dítětem.. já sama teda taky neslavím.
@hofka Třeba ji naočkujou ve školce, jestli chodí. Tam bývá hromadná výroba, ne?
Zatím jsme děti vedly k malování obrázků, popř. natrhání kytičky. Je jim 7 a 9. Občas je vezmu s sebou k výběru dárku pro tatínka nebo sourozence, ale u mladšího hrozí riziko prokecnutí:-) Na nějaký nákup jejich vlastních dárků mi přijde brzy, ale ani jeden zatím nemají moc zájem o kapesné, takže příjmy mají nahodilé (od babičky za vysvědčení apod.).
Já většinou dostávám imaginární dárky, ve kterých je po rozbalení kočička apod. A občas skutečný, to je hračka zabalená do utěrky nebo do pleny. Vždy mám velkou radost. ![]()
@rsisa píše:
@LucaLucaJsem to blbě napsala tu svou poznámku, tak znovu - souhlasím s Tebou a máte šikovného klučinu..
No jo, úplnej kocourek. ![]()
@Petra1606 píše:
Ahojky. Ja v 15ti urcite uz darecky davala. Tedy alespon k vanocum. Usetrila jsem na nejakou malickost z kapesneho. Mamine jsem treba jednou dala kosmeticke zrcatko do kabelky. Moc si toho nepamatuji. Kdyz jsme byly hodne male, tak jsme treba daly tatovi nejakou nasi hracku.
Tos mi připomněla, že jsme se ségrou vždycky měly jen pár kaček a koupily třeba mámě voňavku konvalinka a babičce mýdlo levandule. Byly to děsný smrady. Bratranec zase tetě jednou koupil krém na boty a jednou Tix. Děcka, no. ![]()
Teď jsem si vzpomněla, že je k obdarovávání vedou i ve školce a škole - výrobky na Vánoce a Den matek.
Jinak syn už i rámcově ví, kdy kdo má narozeniny (děti po Vánocích, rodiče o prázdninách - je to i celkem jednoduché na zapamatování). Stejně tak svátky, jen naopak - rodiče v zimě, děti v létě. ![]()