Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj.
Mě jeden lékárník říkal, že dítě do půli roka nemá potřebu pít
. Že si vše potřebné bere z mléka.
Ale i tak čajík dávám.
Anett, z mateřského mléka si ho bere, ale nevím, jestli i z UM??
![]()
Já jsem měla malého taky částečně kojeného a na UM a čajík jsem nedávala. Tedy zkusila jsem to, ale nechtěl ho. Dávat jsem ho začala až s prvními příkrmy kolem 6 měsíců.
ahoj záleží vše na tom jak je dítě staré, od půl roka by mohlo dostávat čajík
do pul roku nezalezi jestli je na UM/MM, tekutiny dostava z obojiho…mozna u UM jedine v lete bych pridavala caj…my jsme byly na UM uplne a vodu jsem zacala davat az s prikrmy…
ahojky,říká se, že do půl roku se dávat nemusí. náš malý byl plně kojený a čaj se začala dávat až s prvním příkrmem. ale nevím, jak je to,když není plně kojený. ale myslím si, že to potřeba není. vždyť část si bere z MM a část z UM, takže dle mého názoru to potřeba není
Matyáš pije čaj asi od 2.měsíce–do půl roka byl plně kojený
jako prcek dostával vždy cucnout malinko fenyklového
Co doktor to názor
Naše Adélka je kojená částečně a dokrmovaná Nutrilonem a doktorka nám kladla na srdce, že čajík dávat máme. Takže jí vařím od Hami granulovaný čaj jmenuje se tuším Čaj pro dobrou pohodu - je tam fenykl, heřmánek, meduňka. Docela jí chutná, ale je maličko sladkej, tak se jí tím snažím moc nenalívat, dostává jen trošku.
Naše Barča byla na UM. Pití dostává teprve od půl roka.. zároveň s příkrmy.. čaj teda napije
ale ředěné ovocné šťávy a vodu…
Já jsem čajík dávala od začátku, Daneček byl částečně kojenej a částečně na UM. Dávala jsem mu ze začátku stříkačkou fenyklovej hořkej nepřislazovanej hlavně kvůli prdíkům. A bylo léto a Daneček se hodně potil, takže čajíku i k tomu mléku vypil dost.
ahoj,my jsme take pul na pul MM a UM,jelikoz mame tuhou stolicku az zacpu,tak nam primarka caj doporucila-2krat denne 50ml,ze zacatku se sklebil,nechtel,asi po patem pokusu pije,ted tak 1a pul h po krmeni vypije i 50ml,zhruba za hodku zase krmim.Mame 3 a pul mesice,pijeme HAMI-Pro dobrou pohodu,nebo CAJANEK-Vetrnicek-ten prislazuji glukozou.
prej i z UM je vody dost - ale holky, tak moc to nereste
rafanek je nepapanek, ma 7 kilo, chlasta tak pul litru denne (nechutna mu neocate), moc ma zlutou, ale jinak dehydratovany neni (fontanela, slzicky, sliny, turgor kozni) - ona ta vodni rovnovaha se dokaze velmi dobre sama regulovat.
Ahoj,
Tadeas byl od 4mesice plne na UM, piti jsem zacala resit az s prikrmama..caj mi teda nevypije do dnes…pouze vodu… ![]()
Myslim, si, ze pokud nejsou vedra /jakoze nejsou/, tak bych to neresila…
jana
ahoj, my jsme dávali čaj už ve třech měsících, protože jsme měli žízeň a na tom asi záleží nejvíc
a to jsem plně kojila ![]()
Je podle vás nutné dávat miminkům čaje, když je částečně kojené a částečně na Sunaru? Není dehydrované, kdyby čajík nedostávalo?