Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
já jsem dávála čaj i při plném kojení. Nevypil toho moc, ale několikrát si vždy potáhl. Bylo vidět, že potřebuje „svlažit“ krček. Přece jen je mlíčko nasládlé a já si myslím, že mají mimča žízeň. Teď jsme tak půl na půl mateřské a UM a čaj dávám stále. Nemusí být venku ani moc teplo, stačí sluníčko a kolem 15st. a s chutí vyluchne několikrát za den kolem 30ml. Dělala jsem mu nejdřív kmínový odvar kvůli prdíkům, teď dávám heřmánek.
Dobry den, vcucnu se s dotazem. Zacala jsem davat synovi prvni ryzovou kasicku a mam mu zacit davat i cajik. Byl vzdy ziznivy. Kdyz jsme zacali davat cajit, tak byl klidnejsi. Ale momentalne cajik i koj.vodu odmita a tak mu na zizen davam prso. Jenze se s nim nikam nepohnu. Vyjdeme ven a za chvilicku place, dam cajik a odmita ho, takze zase koncime u prsa a tak je to dokola a radsi jdeme domu. Co tedy na zizen?
@Love.dream A opravdu víš, že je žíznivý? Ono prso je někdy zlozvyk, jak hlad nebo žízeň. Zkus různé čaje, nebo ovocnou šťávu. Nebála bych se ani slezení třeba hroznovým cukrem, můžeš to, až si zvykne pít, postupně zase odbourat.
@Love.dream Mě malá taky nechtěla čaje ani jiné vody takže jsem jen kojila. Doktorka říkala že to stačí ale je to opruz pořád někde vytahovat prsa ![]()
Viděla jsem, ze se dělají různé druhy šťáv ve skle, hodně jich bylo od hippu, třeba by to pil.
@lmohy a hlavne ty pohledy lidi, jak kdybych delala neco sileneho. A to pritom jdou videt jen nohy a bila plina
Zatim mame bylinkovy caj od lerosu a nesladim. granulovane caje jsou sladsi, ze?
@Love.dream To je nejhorší no. Naučila se až později pít přes brčko, to ji bavilo. Teď už pije dobře ale je ji rok a půl nicméně prso by chtěla pořád
ale venku v žádném případě už nevytahuju. To bych ty pohledy už vážně nedala ![]()
@Love.dream píše:
Zatim mame bylinkovy caj od lerosu a nesladim. granulovane caje jsou sladsi, ze?
Granulované čaje jsou prakticky jen cukr ![]()
Synovi je 9,5 mesíce - kojený. Do půl roku plnně, bez dalších tekutin. Po pul roce. když jsme začínali s příkrmy, vzal na milost trochu kojenecké vody a to pouze ze stříkačky. Do dnes mi nevezme do úst láhev, aby se napil, spíš se na tom dudlíku dáví
Dětský doktor mi řekl, že kdyby měl žízen, tak se napije, že mu to z mléka stačí. Jinak nejlepší je kojenecká voda nebo slabý čaj. Ty štavy jsou zbytečně moc sladky a toho si děti ještě užijí až až.
Já dávala malýmu čaj od 1. týdne, koupila sem v lékárně čaj vyloženě pro takle malinký a pil ho v pohodě. Brala sem ho hlavně ven, protože jsem opravdu nerada kojila na veřejnosti, čaje se napil, většinou znovu usnul a venku vydržel. Granulovanej bych nedávala, ten bych nepila sama natož dítěti.