Dávat oblečení do kontejnerů na textil?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1977
21.8.23 12:19

Dávat oblečení do kontejnerů na textil?

Mám tu několik tašek vytříděného oblečení (dámské, dětské). Všechno je v hezkém stavu, žádné fleky, díry. Ale nejsou to značkové věci za tisíce. Má smysl to házet do kontejneru na textil, dostane se to k někomu, kdo to unosí? Nebo to s velkou pravděpodobností skončí na skládce někde v zemi třetího světa?
Když to hodím do běžné popelnice, skončí to ve spalovně a aspoň z toho bude teplo.
Tak nevím, kam s tím? Máte někdo zkušenost, co se reálně děje s tím oblečením z kontejnerů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15728
21.8.23 12:34
@aanysek píše:
Mám tu několik tašek vytříděného oblečení (dámské, dětské). Všechno je v hezkém stavu, žádné fleky, díry. Ale nejsou to značkové věci za tisíce. Má smysl to házet do kontejneru na textil, dostane se to k někomu, kdo to unosí? Nebo to s velkou pravděpodobností skončí na skládce někde v zemi třetího světa?
Když to hodím do běžné popelnice, skončí to ve spalovně a aspoň z toho bude teplo.
Tak nevím, kam s tím? Máte někdo zkušenost, co se reálně děje s tím oblečením z kontejnerů?

Nevím, dávám to už jen tam. Na to, abych to rozprodával xindlu, který si to ani neumí vyzvednout, rozdával někomu, kdo slíbí, že si něco nechá a pak to dá pěstounům a přitom to ve skutečnosti prodává… na to fakt nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.23 12:41
@aanysek píše:

článek
do kontejneru už nikdy nic, slušný obnošený oblečení jim není dost dobrý, chtěj nový, snad ještě s visačkama

nosím do Šatníku Nory Fridrichové

• Citovat
  • Upravit
12544
21.8.23 12:46
@aanysek píše:

Myslim, ze se to zadnym potrebnym nedostane. Nekde to vesele prodavaji v sekacich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
21.8.23 12:52

Oblečení z kontejnerů putuje 1) secondhandy

1. charity
  2. na látky (a jiné prvotní materiály)
  3. země 3. světa
  4. spalovna/skládka

V popelnici jde rovnou do spalovny/skládky

V kontejneru je šance, že k něčemu bude, v popelnici nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
21.8.23 12:55
@aanysek píše:
:mrgreen: :mrgreen: a kdo myslíš touží po tom, to unosit?
použitého oblečení jsou hory a hory, nikdo to nechce,
textil z bílých kontejnerů je roztříděný a vyrábí se z toho hadry, umělotina a shity asi skončí na skládkách,
nikde neexistuje tolik potřebných lidí toužících chodit v našich použítých hadrech, prostě nabídka vysoce překračuje poptávku,
značkové hezké věci můžeš prodat na Vinted - aspoň to každý tvrdí,
ostatní s klidem můžeš do toho kontejneru vyhodit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
21.8.23 12:56
@lilith1 píše:
Myslim, ze se to zadnym potrebnym nedostane. Nekde to vesele prodavaji v sekacich..

jaké potřebné myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
21.8.23 12:59
@Anonymní píše:
článek
do kontejneru už nikdy nic, slušný obnošený oblečení jim není dost dobrý, chtěj nový, snad ještě s visačkamanosím do Šatníku Nory Fridrichové

tenhle článek je moc dobře napsaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
21.8.23 12:59

Já dala do kontejneru, který patří charitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
21.8.23 13:01
@Dana066 píše:
Já dala do kontejneru, který patří charitě.

však ano, přečti si „článek“, který uvádí anonymní v 12.41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
21.8.23 13:02

Smysl má adekvátní ohoz v dobrém stavu zavést do místní charity nebo azyláče pro matky s dětmi..
super kousky prodat na vinted
zbytek klidně do toho kontíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
21.8.23 13:05

Nepotřebné oblečení dávám do kontejnerů na oblečení a doufám tedy, že neskončí jako hadry v autoservisu.
Pokud dělá sbírku přímo charita (bývalo to tak 1× za rok), tak jsem to dávala přímo té charitě.

A z druhé strany. Když měli rodiče vytopený dům (ve kterém zůstalo skoro všechno, protože nám kdosi zapomněl říct, že budou 2/3 domu pod vodou), tak jsme byli sakra rádi, že jsme dostali i nějaké pytle s oblečením, protože to, co se utopilo, bylo nepoužitelné.

Takže my jsme v nouzi dostali oblečení a já taky dávám oblečení pro jiné lidi v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
21.8.23 13:06
@Anonymní píše:
článek
do kontejneru už nikdy nic, slušný obnošený oblečení jim není dost dobrý, chtěj nový, snad ještě s visačkamanosím do Šatníku Nory Fridrichové

A v tom článku to píšou kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
21.8.23 13:08
@aanysek píše:

Dávám do kontejnerů Diakonie Broumov. Tak si říkám, že díky tomu má aspoň pár lidí v ČR práci oproti tomu to hodit rovnou do popelnice. Také mají azylové bydlení a snaží se pomoct lidem včlenit do společnosti. To mi přijde smysluplné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5590
21.8.23 13:08

Pokud chceš aby oblečení ještě posloužilo a je i v pěkném stavu, tak bych spíš oslovila nejdřív místní charity, ČČK, azylové domy, popřípadě klidně útulky pro bezdomovce.
Nebo můžeš hezčí kousky zkusit prodat na Vinted a zbytek dát do toho kontejneru na textil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák