Dcera 5,5 nechce jíst sama, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16091
2.11.25 21:07
@Liiiiiiinda píše: Více

No, já bych ji krmila jen v případě nemoci, kdy není schopná se sama najíst nebo kdyby měla opravdu nějaký vážný problém…
Ale zdravé dítě tohoto věku, by se mělo najíst už samo. To je asi víc než jasný.
Možná to vypadá na nějaký psychický problém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22549
2.11.25 21:28

Ja bych nekrmila. Nevadi, ze moc neji. At si jen zobne, kdyz chce a kdyz se pak nedojida blbostma, tak bych neresila. Nikde neni dane kolik toho ma kdo snist. Kazdy potrebuje jinak. Davala bych malinke porce, ktere vim, ze sni. Ono takova vetsi naloz na taliri muze cloveka odradit. Pridat se da vzdy. 16kg mi neprijde jako zadna tragedie. Tabulky jsou tabulky a musi se sledovat, ze se dite treba hodne nepropadne, protoze to muze znacit zdravotni problem. Kdyz je dite setrvale hubene, tak proste takove je. Kdyz krmis, tak tim ziskava tvoji pozornost a sni i treba vice, nez by potrebovala(kazdy ma jiny metabolismus). Rekla bych, ze se tim muze zadelat na problemy v budoucnu s jidlem, ze se na to moc obraci pozornost a moc se to resi. Spousta deti zije dlouhodobe snad ze vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
2.11.25 21:32

@Černá Madonna psychické problémy žádné nemá, ve všem ostatním je naprosto v pořádku. Jen prostě nemá pocit hladu a nebaví ji jíst, to si myslím já, vždy když dostane na talíř jídlo tak ji musím říkat ať si dá do pusy před každým soustem, když si dá tak popáté tak většinou řekne že už nechce, že nemá hlad a tím končí, když potom ale přijdu já, a začnu jí krmit, tak jí dál. Kdybych před ní jidlo nedala, nikdy si sama neřekne že má hlad, kamarádka mi ted poradila ať jí to jídlo zkusim jen nabírat ale nedávat jí až do pusy, tak uvidime :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76795
2.11.25 21:36

to si myslím, že neklapne - to nabírání, ale za zkoušku nic nedáš

Příspěvek upraven 02.11.25 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
2.11.25 21:37

Nekrmila bych a ani nenabírala. Převeď odpovědnost za potřebu jídla na dítě. Ona spoléhá na tebe. Však mamka nakrmí. Co by přemýšlela, jestli má sama hlad. Jedete začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16091
2.11.25 21:56

Myslela jsem psychické, ohledně toho jídla…
Podle mě, tam opravdu nebude něco v pořádku. :think:
Protože, kdyby už opravdu neměla hlad, tak bude odmítat jídlo i od tebe.
A nebo je tu i druhá možnost, že je zkrátka zvyklá jen od maminky. :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.25 22:24

@Liiiiiiinda no je to divné, stejně stará dcera za mnou chodí, že má hlad a sama si klidně namaže rohlík, vezme jogurt…připraví i sestřičce…má nějaký pohyb, chodí do sportovního kroužku? Dcera má hodně zálib a pak má i hlad :-)

• Citovat
  • Upravit
1063
3.11.25 07:28

Kecy ze nekrmit muze mit jen nekdo kdo nema zadnou zkusenost s nejedlikem.

Urcite ji krm, hlavne at ji :) ja bych ji krmila neste v 15 klidne kdyby to pomohlo :D
Ve skole se urcite da domluvit, ale taky muze jedlik do ty doby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.11.25 07:33

2× týdně chodí na tancování a je pravda, že tyto dny večeří nejvíc. Ale i jiné dny má pohyb, do odpoledne je ve školce, potom většinou jedeme na nákup, doma potom taky běhá a hraje si. Každý člověk i dítě je jiné, kamarádky dcera by jedla od rána do večera a pro změnu řeší příliš vysokou váhu. Ted u snídaně jsem zkusila to nabíraní a docela to funguje, tak uvidíme. Vždycky jedla málo, od mimina bojujeme takže mi to nepřijde až zas tak nenormální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
3.11.25 08:03
@Kelsey1 píše: Více

Takže místo krmení posadit k televizi…??? Ty jo tak to jsou tedy názory… nechápu.
Raději děcko nakrmím, nají se a hotové… místo toho ho s jídlem naučit jíst u televize??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
3.11.25 08:06

@Liiiiiiinda Prosím tě já dceru krmila taky dlouho. Ona to chtěla… když jsem nekrmila tak taky nejedla, nimrala v obědě… tak jsem k ní sedla… dávala ji lžičku za lžičkou za chvíli bylo snězené a hotové. Hlavní pro mě bylo že snědla oběd, večeři, snídaní. Ostatní jídla jsem tolik neřešila… prostě základ. Je jí 9 let a už ji fakt nekrmím. Utlo se to nějak v předškolácích pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
3.11.25 08:26

@KKK85 v příspěvku jsi si vyzobala televizi :palec: :mrgreen:.
Nikdy nedebatuji s člověkem, který nasadí Lucena tón. Takže se měj hezky :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
3.11.25 08:44

Já bych si s tím nic nedělala hlavu a klidně ji krmila. Lepší než skončit na kapačkách ve špitále s první školkovou sjačkou.
Však na věky ji krmit nebudeš a rozhodně je to lepší, než ta televize. :roll:
Jinak se školou si nedělej starosti, v první třídě učitelky na takovéhle věci běžně dohlíží, jinak by se nenajedla půlka dětí. Hlavně ze začátku, než si zvyknou. To půjde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 09:28

@Liiiiiiinda dcery toho taky moc nesní, ale nenutím je, někdy jedí lépe, jindy hůře…ale nekrmím…prostě jíme společně u stolu, děti si mohou říct, co chtějí jíst zdravého…ale zdravé 5,5leté dítě už se snad zvládne obsloužit, je to zvláštní…učitelky ji ve škole rozhodně krmit nebudou…

• Citovat
  • Upravit
41209
3.11.25 09:57

a když budeš sedět vedle ní a taky jíst? bavit se s ní, trochu odvedeš pozornost, tak jíst dál nebude? ani když ji pobídneš? taky mám doma nejedlíky - v 6 letech měla malá 13kg, rozjedla se až v cca 10letech, ikdyž to stejně není nic moc…syn 9 let a má 28kg, ten pocit hladu nijak extra nemá, takže tam dost válčíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí