Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To tu bylo nedávno podobná story, jak manžel a dcera spolu šoupou. Podle mě je to tajná fantazie nějakýho honibrka. ![]()
Já na tohle moc čuch nemám, ale tohle je podle mě jasný troll, tady mi to naskočilo ještě jsem to ani nedočetla do konce.
Taky si myslím, že to bude zase nějaký mastikulka, co chce, aby tu všechny psaly, jak dcera určitě spí s „otcem“ a on si u toho mohl dělat dobře… ![]()
Takových už tu bylo – plenkoví úchylové, ten, co tu psal, jak jsou dceři vidět v zimě pod bundou tanga a že nemá podprsenku… určitě bych přišla i na další ![]()
@JancaS84 píše: Více
Jo, matka ho vyhodí, dcera si ho nastěhuje ![]()
Všiml jsem si věty „od 2 ročníku na střední škole se přistěhovala ke mě, táta ji vsechno dovoloval,“ „když ke mě přišla, vychova musela být celá od znovu.. chytla se hrozné party a neuměla se chovat.. "… tady vidím problém, který se mi jeví jako velký. V 2. ročníku už by měla být prakticky samostatná a sama si volit přátele, mít svobodu v tom s kým a jak chce trávit volný čas. Samozřejmě kromě fetu a protizákonného jednání. Vy jste ji vstoupila do života způsobem že jste nerespektovala její volbu a začala ji omezovat. Musela se cítit hodně manipulovaná a to mohlo poznamenat vaše vztahy. Ted tuto svou netoleranci a potřebu převychovávat znovu aplikujete na současnou situaci. To může váš vztah s dcerou do smrti pohřbít. Domnívám se, že je to právě Vaše odmítavé jednání a netolerantní jednání, zakazování, hrozby, trestání apod. vůči dceři i partnerovi, co je spojilo protože našli navzájem k sobě porozumění a útěchu v této situaci. Takto se mi to jeví, že váš postoj se jim jevil jako silně nepřátelský a negativní, a protože spolu žili pochopitelně si k sobě našli cestu, když hledali východisko z té situace ve formě jakési úlevy, kterou se jim stala důvěra. Jestliže jste sama důvěru k nim pohřbila, nedivte se, že ji k sobě našli. Ale respektovat byste to měla, je to výsledek vaší "výchovy“ již dospělé dcery. Pokud se mýlím a vztahy byly poznamenány drogama nebo protizákonnou činností, tak se omlouvám, jinak nevidím důvod k přísné výchově, to je akorád tak cesta do pekel. ![]()
@Anonymní píše: Více
Měla jsi s ním vyrazit dveře už po první nevěře, a tohle sis mohla ušetřit. Nechápu na co čekáš. Dceři bych řekla že si najde práci a bude se podílet na chodu domácnosti jak finančně, tak manuálně. Mladá holka a takhle se fláká doma? No a jestli s tím bude mít problém, tak kde jsou dveře jistě ví.
@Lolinka94 píše: Více
Co ti je po tom, kolik má kdo času? Když založím diskuzi, tak je slušnost reagovat nemyslíš?
@otevřená_mysl píše: Více
Pohřbila k „nim“ důvěru? Ten chlap jí byl několikrát nevěrný. Je nepochopitelné, když k němu ztratí důvěru? Že v noci chodí ve dvougeneračním baráku telefonovat do pokoje spící „dcery“, je také v pořádku? Pokud jde o dceru, tak jestliže se fláká, neumí se chovat, tahá se s podivnou partou, otec ji rozmazloval a neměla žádné hranice ani povinnosti, je snaha o nějakou nápravu ze strany matky přece pochopitelná. Který rodič tohle chování bere jako „volbu, která se musí respektovat?“
Zasahovat, až když jde o drogy a trestnou činnost je trochu pozdě, ne? Že matka chce, aby se holka uměla chovat a neflákala se, podle mě není přísná výchova, která by chudince malé přivodila narušení vztahu s matkou. Teda jo, když se na to člověk podívá z pohledu fracka, který byl od tatínka zvyklý, dělat si co chce a teď narazil. Hrozby, trestání…to si domýšlíš. Vůbec nevíme, jakým způsobem se matka snaží s dcerou vycházet. A hrozby a trestání vůči partnerovi, promiň, to už je fakt k smíchu. Ano, dcera by měla být samostatná. Tak proč není? Kdo jí v tom brání? Ať si najde práci, vlastní bydlení… Ale její volbou je flákání a noční špitání s nevlastním otcem o tom, jak matka ztratila jejich důvěru. Jsou to vlastně chudáci, kteří se cítí omezováni a zastrašováni netolerantní harpyjí.
Příspěvek upraven 22.07.26 v 08:59
@Lil Kitkatt píše: Více
Ja si pamatuju starší diskusi, kdy manžel si začal s kamarádky dcerou a ta dcera o všem věděla a dělala jim alibi, tam bylo hnusné to, že to spolu táhli tak dva roky, zakladatelka neměla o ničem ani netušení a kamarádky dceru brali s sebou na výlety a dovolené a ona bokem prcala s taťkou a dcera je kryla, hnus ![]()
@Heduš Homolková píše: Více
Jo, to si taky pamatuju. Tam bych si cestu k dceři hledala hodně těžko.