Dcera a můj muž?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.7.26 11:09

Děkuji. Každý jsme originál a jsem rád, že nejsem Vaší kopií. :mavam:

Takže ještě jsme neprobrali možnost, že partner má s dcerou pouze „otcovský“ vztah, a je mezi nimi tak velká důvěra, že nemají problém před sebou chodit ve spodním prádle, nebo se navštěvovat v noci. Jak zjisti jestli nelžou? Jedině dát do domu štěnice a odposlech, což mohlo by to zakladatelku uklidnit, když přijde, že to byly jen její obavy a nic se mezi nimi neděje. Nebo o tom takto přemýšlet, že o nic nejde. Nic není dokázáno. Zatím je nepřistihla inflagranti, pouze se domnívá…

Tím nejspíš výčet můj úvah končí a už se nechci podílet na zdejší diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
26.7.26 11:55
@otevřená_mysl píše: Více

Děkuji. Jsem opravdu šťastná, že nejsme kopie :srdce: Tvé úvahy už opravdu stačí. Těch spekulací už bylo dost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.26 16:40

Dobrý den,
přečetl jsem si váš příběh a upřímně mi z něj zůstává rozum stát nad tou mírou popírání, ve které se evidentně nacházíte. Chápu, že se stydíte a že je to pro lidskou psychiku tak obludná a nestandardní představa, že se ji bráníte přijmout, ale podívejte se na fakta, která sama popisujete.
Tady už dávno nejde o to, že „si dcera rozumí s vaším mužem“. Muž, který v noci opouští společné lože a chodí si „telefonovat“ do pokoje mladé dívky, a partneři, kteří po domě v době vaší nepřítomnosti pobíhají v polonahém stavu, spolu s největší pravděpodobností vedou paralelní intimní život. To, co sledujete, je toxická směsice zrady, ztráty jakýchkoliv morálních zábran a hluboké neúcty k vám jako k partnerce i matce.
Ptáte se, co máte dělat. Odpověď v sobě nosíte a dokonce ji v závěru sama vyslovujete. Máte chuť je oba vyhodit z baráku a věřte, že je to to jediné zdravé a důstojné řešení, které vám zbývá. Nečekejte na další důkazy, nehledejte racionální omluvy pro chování, které je lidsky zvrácené. Pokud je okamžitě nekonfrontujete a neukážete jim dveře, budete dál dobrovolně přihlížet tomu, jak vás ničí pod vlastní střechou. Seberte zbývající hrdost a udělejte to dřív, než vás tahle situace zcela pohltí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35037
26.7.26 17:09

Tak ted jsi to zabil uplne, ja padnu fakt :mrgreen: :mrgreen:
Rozhodne to bude otcovsky vztah, a my trubky v tom vidime kdo vi co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
29.7.26 10:25
@arinecka píše: Více

Já nechodím ve spodním prádle ani před vlastním otcem. Asi se budu muset zamyslet, jestli je mezi námi důvěra :think: V některých rodinách prý před sebou všichni chodí dokonce nazí, ale v kontextu zakladatelčina dotazu je důvěrný otcovský vztah fakt komedie. Začínám si myslet, že jsem to celé pochopila špatně. Všichni se mají rádi, důvěřují si, nevěry i noční volání z ložnice dívky ve dvougerenačním baráku mají zcela nevinná a logická vysvětlení, dospělý člověk nemusí chodit do práce, protože ho k tomu nikdo nemůže nutit, takže jedinou divnou osobou je tu matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35037
29.7.26 10:45
@syslomil píše: Více

Asi tak. No, doufám, že zakladatelka toho chlapa vyrazila, a s dcerou měla vážný rozhovor. Tohle bych netrpěla ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.26 15:22

Poskytl jsem alternativní pohled na věc, abychom nekřivdili. Jde o to, že zakladatelka je v tom sama proti dvěma. Logicky si tedy mohu říci: ona tvrdí toto, co asi tvrdí oni dva? Třeba možnost volání z dceřina pokoje se dá vysvětlit takto: měl vybitý telefon, potřeboval si zavolat od ní. I když je to celé podezřelé, dokud si nevyslechnu ty dva, nemohu podat jednoznačný pohled na věc. Sama zakladatelka je nenačapala inflagranti, ani nenašla nic tak otevřeně pobuřujícího, co by mohlo jejího partnera usvědčit. Jde taky o to jak dlouho byli v tom pokoji spolu sami a v kolik hodin. Ano, po půlnoci bych to už i já považoval za podezřelé - to by ale muselo být urgentní volání třeba na pohotovost. Někteří lidé trpící nespavostí jsou schopni být do 0h - 1h vzhůru. Nepřipadá mi to tak neuvěřitelné tento alternativní pohled, představit si situaci, že v 23h on tam zajde si na deset minut pokecat. Pokud by tam byl déle a zakladatelka by povídání nebo telefonování neslyšela, pak bych musel logicky uznat, že opravdu když to nevypadalo jako telefonování, tak to asi telefonování nebylo. Ostatní jsou jen domněnky a celou zdejší maminkovskou reaktivní diskusi vnímám jako typicky emoční dezinformační jednostranně obhajující a jednostranně empatickou. Množství disputujících a množství odporu neříká nic o relevanci důkazů a jako policejní vyšetřovatel či soudce, bych prostě musel přihlédnout k nedostatku důkazů. Forenzní důkazy tu schází a je mi líto, ale nemohu obvinění uznat.

Obě strany bych potřeboval nutně vyslechnout, přihlédnout k jejich fyzickému a psychickému zdraví, abych jim nekřivdil. Mám příliš velké :srdce:, a nebudu nikoho vytlačovat ven. :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
31.7.26 13:48

A co bys dělal s tím, že dcera nechce chodit do práce? I kdybys vyslechl všechny zúčastněné a slyšel jejich názor, ona existuje nějaká omluva pro to, aby 20letá nedělala nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
31.7.26 13:51

Zakladatelko, jak to u vás vypadá? Můžeš doplnit nějaké další informace, jak píše otevřená_mysl? Jak to bylo s tím voláním z dceřina pokoje? Pořád odchází v noci pryč? Víš kam a proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79888
31.7.26 13:52

matka, která celý ten příživnický ansámbl ubytovává a živí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.26 19:59

určitě pro to vysvětlení je, jenom ho nechce/te slyšet.

„Já nechodím ve spodním prádle ani před vlastním otcem.“
No a jak to souvisí s tématem? Váš otec je Váš. Její otec je její. Nějak nechápu logiku, vidím jen moralizování podle hodnot, ve kterých jste vyrůstala vy. Dcera vyrůstala v jiném prostředí než vy. S jinou výchovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
3.8.26 20:13

A jaké vysvětlení si představuješ, že by ospravedlňovalo to, že dospělý člověk nechodí do práce? Hlavně nepiš, že je třeba chromá na ruce nebo nohy, o zdravotních omezeních nepadlo ani slovo. To už by zase bylo vymýšlení stovky ničím nepodložených situací, které by eventuálně mohly v tomto případě nastat :roll:

O logice se s tebou bavit nebudu, promiň. Zase by to vedlo k omílání o důvěře, že nevíme, jaký spolu mají vztah a že bychom museli vyslechnout všechny zúčastněné atd. atd. Já zase nechápu tvou logiku. Dcera má svoje důvody, proč se jí nechce makat, takže ji musí matka živit? :think: Zkusím to navrhnout doma. Drazí rodiče, rozhodla jsem se, že nechci pracovat, z čehož plyne, že musíte respektovat moje rozhodnutí a živit mě. Vy totiž svoje rozhodnutí dělat nemůžete a nikoho nezajímá, jestli vám to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.26 04:24

tvl chceš vysvětlení a zároveň vysvětlení odmítáš, di někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
4.8.26 16:44

Vždyť jsi žádné vysvětlení, proč holka nemůže pracovat, nenapsal, tak si tam jdi sám! Pořád jen meleš, že nějaký důvod určitě má, že matka ho nechce slyšet, že musíme znát pozadí jejich vztahů… Máš hromadu vysvětlení, proč chlap v noci volá z cizí ložnice, proč před sebou chodí ve spoďárech, proč byl nevěrný, proč matka ztratila důvěru dcery, ale proč by nemohla makat, to ne. Jen kecy, že je to její volba, protože je dospělá a nikdo ji nemůže nutit. Na všechno máš v zájmu spravedlnosti nějaké vysvětlení. Tak mi teda napiš, co asi tak může vylučovat její zapojení do pracovního procesu a pomoci mámě s domácností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.26 10:50

Je to jednoduché tobě nemusím vysvětlovat nic, ale pokud se tu dotyčná najde, může mi klidně napsat soukromou zprávu a svěřit se. Jsem totiž na straně zde nepřítomné na základě presumpce neviny. Jsem jedno velké naslouchavé ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí