Dcera fyzicky napadá chlapečka kterého hlídám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
2.3.15 08:05

Přesně tak, kluka je mi líto. Nedivim se, že se neusmiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
2.3.15 08:17

@Lenunu, jj, žárlí. Dcerce zkus vysvětlit situaci, co se děje, jak to je a jak to bude. Stále ji vysvětluj, že jí máš ráda ať dělá cokoliv, ale že její chování se ti nelíbí. U nás toto na dceru zabírá, potřebuje být ujištěna, že ať udělá cokoliv (i bytí sourozence), tak ji mám ráda, i když se na ni kvůli tomu zlobím.
No a pak zkusit předvídat situace, kdy se to stává. Co se týče hraček, tak bych ji naučila a vysvětlila, že hračky je dobré půjčit, ale samozřejmě je dobré, když má i malý nějaké své hračky s sebou. Pak si tvoje dcerka může hrát s nimi a vzájemně si je půjčovat. No a taky u nás zabírá být venku.

My doma normálně nerozlišujeme čí jsou hračky, ale jednu dobu jsme to kvůli dceři dělali. Brala všechny hračky s tím, že jsou její a syna žádné.

Zkus se na danou situaci dívat tak jako by byly obě děti tvoje, jak by jsi to řešila mezi sourozenci? Občas je také dobré, když chlapeček „počká“, nebude mít vždy ve všem přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
2.3.15 08:24
@miisenka píše:
A eate upeimne ai priznaj, ze sa Ti i peniaze z hlidania hodia, takze si hladas ospravedlnenia, ze dcera je inak hodna atd..

Komu by se nějaké peníze navíc nehodili. Ba naopak by mě přišlo divné, kdyby hlídala dlouhodobě, celý týden bez jakékoliv finančního ohodnocení. Je to náročné, tak proč za to nevzít peníze.

Jinak mě přijde, že zakladatelka chce situaci řešit, jen neví jak. Tak proč bych ji měla odsuzovat, že někomu hlídá dítě. Taky od 14 měsíců syna pracuji a syn dochází k paní na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.3.15 08:31

Přečti si třeba knížku sourozenci bez rivality, jsou tam nějaké rady. Pokud dcerka chlapečkovi ublíží, je třeba věnovat pozornost jemu, ne jí a ani tu negativní.
Pak zjistí, že takto si pozornost nezíská, ty budeš věnovat čas malému a budeš ho v tu chvíli utěšovat.
Ona žárlí, chce tvoji pozornost, cítí se ohrožená, ubližuje. Je to náročné jak pro ni, tak pro toho chlapečka. Najednou jste ji vrhli do situace, kdy má doma vetřelce, musí mu půjčovat hračky, dělit se o tvoji pozornost.

Tak bych volila klid, empatii a pevné nervy. Hračky by měla mít i nějaké jen svoje, které půjčovat nemusí a pokud jí to chlapeček bere, tak mu to vzít a dát mu jiné. Ubližování netolerovat, ale nebít ji za to, bude ještě ukřivděnější, což už asi je, když je k němu ještě ostřejší.
Hlídat je neustále, co jiného, minimálně uklízet, vařit třeba večer. Věnovat se dceři co nejvíc, dát jí i pochopení, že víš, že to pro ni není jednoduché, ale ujistit ji, že ji máš ráda, ale zároveň říct, že bít a ubližovat nesmí, že jí to nedovolíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
2.3.15 08:39

@Lenunu
Tak to se musis rozhodnout - bud chces penize nebo ne. Nevim, jak zvladas peci o dve deti, jestli jsi vycerpana nebo v pohode nebo jestli chces byt jen s dcerkou.
Nicmene, pokud to zvladas a chces kluka hlidat, urcite bych to vysvetlovala ji- ona zarli. To same budes mit az budes mit druhe, taky bude zarlit - nebude se chovat jinak.
Ve skolce bude dobra - tam nebude mit svou mamu a nebude se o ni delit.
Jinak kluk by mel mit sve hracky u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.3.15 08:48
@elen-ka píše:
Komu by se nějaké peníze navíc nehodili. Ba naopak by mě přišlo divné, kdyby hlídala dlouhodobě, celý týden bez jakékoliv finančního ohodnocení. Je to náročné, tak proč za to nevzít peníze.Jinak mě přijde, že zakladatelka chce situaci řešit, jen neví jak. Tak proč bych ji měla odsuzovat, že někomu hlídá dítě. Taky od 14 měsíců syna pracuji a syn dochází k paní na hlídání.

pockaj, ja ju neodsudzujem..ja len poukazujem na to, ze v jej prispevku tam nic take neni, ale o tom ako ju potrebuju ajej dcera je inak hodna, na to poukazuje viackrat..je to normalne, ze za hlidanie sa plati..o tom ziadna, tiez nechavam dite hlidat..nastastie bezdetnej osobe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
2.3.15 08:59
@miisenka píše:
pockaj, ja ju neodsudzujem..ja len poukazujem na to, ze v jej prispevku tam nic take neni, ale o tom ako ju potrebuju ajej dcera je inak hodna, na to poukazuje viackrat..je to normalne, ze za hlidanie sa plati..o tom ziadna, tiez nechavam dite hlidat..nastastie bezdetnej osobe..

Aha, tak to jo. Mě to tak přišlo, špatně jsem to pochopila, za to se omlouvám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.3.15 09:06

Já bych v tomhle případě hlídání chlapečka vzdala. Evidentně to za stávající situace není dobré ani pro něj, ani pro tvou dcerku a ve finále ani pro tebe. Místo, aby sis užívala svou dceru, řešíš kobflikty a situace, které díky hlídání vznikají a nejnáročnější je pro obě ty malé děti, které ani jedno ještě nemají rozum, aby se dokázali orientovat. To, že rodiče chlapečka „nemají jinou možnost“, není tvůj problém, ale jejich. Tak se musí snažit nějakou jinou, přijatelnou možnost zajistit. Ideálně paní na hlídání, která se bude jejich synkovi, na kterého oni nemají čas, láskyplně věnovat. Aby nemusel od takhle útlého dětství už zažívat ústrky. Ukončení hlídání by prospělo vám všem. Opravdu si nemyslím, že by tvá dvouletá dcerka nějak fatálně nesla na vlastním duševním vývoji, kdyby si užívala svůj čas s maminkou jen sama, bez „vetřelce“, kterého špatně snáší. I ona je maličká a prochází nějakým vývojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.3.15 09:18
@2121978 píše:
Přesně tak, kluka je mi líto. Nedivim se, že se neusmiva.

Přesně to jsem chtěla napsat. Kdo by se usmíval? Je u cizích, bitý a bez maminky… Hlavně že rodiče si vydělají a ty taky, že :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.3.15 09:29
@elen-ka píše:
Aha, tak to jo. Mě to tak přišlo, špatně jsem to pochopila, za to se omlouvám. :oops:
:hug:
to je ten pisany prejav obcas.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
2.3.15 09:37

Souhlasím s Rozumbradou, na druhou stranu, pokud tě hlídání obtěžuje, jednoduše ho přestaň hlídat, bez ohledu na to, zda ho mají kam dát, či ne.
Pokud by ze dne na den zrušili jesle tam, kde by jejich syn chodil, museli by se taky postarat o to, aby ho dali jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
2.3.15 09:38

A nejlepší je diskuse o 2 stranách, kam zakladatelka, kromě úvodního příspěvku nenapíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.3.15 09:39
@vin píše:
A nejlepší je diskuse o 2 stranách, kam zakladatelka, kromě úvodního příspěvku nenapíše…

třeba zrovna odtrhává dcerku od ročáka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
2.3.15 09:44
@ospalámyš píše:
třeba zrovna odtrhává dcerku od ročáka :)
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
2.3.15 10:30
@Takyjedna píše:
Chlapečka je mi líto. Ani ne rok a už je někde u „cizích“, kde ho holčička mlátí. Jeho rodiče by si měli vybavit buď ty jesle, nebo hlídání u nich doma. Je mi líto i holčičky. Najednou nemá mámu pro sebe, bez varování se u ní doma nachází vetřelec, který se na rozdíl od mimina už nějak projevuje. Na sourozence se dítě nějakou dobu připravuje, taky je jasně dané, že máma je obou, že budou spolu všichni bydlet, tady není jasné nic, nic se nejspíš dopředu neřeklo, dítě podle chování ztrácí půdu pod nohama. A nevychovaný spratek který bude ve školce mlátit děti, to jsou rozhodně silná slova, to si vůbec ale vůbec nemyslím, vždyť to srovnejte s manželkou, které by manžel přivedl svůj nový objev domů, nebo kdyby si nějaká paní přivedla domů k manželovi milence :mrgreen: - to by lítalo nádobí, na facky by třeba došlo taky a to mluvíme o dospělých lidech, tohle je dítě, které ještě svoje emoce ukočírovat neumí.Příspěvek upraven 02.03.15 v 08:08

Souhlasim. Absolutne nechapu ty rodice, kdyz uz jsou tak strasne zaneprazdneni, ze nemaji cas na ani ne rocni mimino, tak bych predpokladala, ze si vydelaji aspon na chuvu, ktera by ditko obstaravala doma. Pro kluka to musi byt hrozny, pendluje mezi dvema „domovy“ a nikde se zrejme neciti uplne v bezpeci a chteny; holce se ale taky nedivim, je jeste malinka a najednou se musi delit o maminku s „vetrelcem“, nemyslim si, ze z ni vyroste rozmazlenej fakan, jen kvuli tomu, ze ve 2 letech zarli na cizi dite, na ktery nebyla pripravena a ktery ji „okrada“ o maminku. Ja bych to hlidani utla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí