Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim si rady s ditetem, tak ho rovnou soupnu k psychologovi. Ucinek stejne zadny nebude. Znacna chyba bude uplne jinde..
@Ketris píše: Více
A to je dobře, nebo špatně? Psycholog dítě nepokouše a třeba i dobře poradí, kde ta chyba je a co s ní, a nebude hloupé kecy, jako ty. ![]()
Když bude dítě nemocné, tak se tě taky nebude nikdo ptát, zda s ním jít k doktorovi. ![]()
Prostě když je problém, tak se jdu poradit k odborníkovi, a na tom nezmění nic nějaká slepice na eMiminu.
@eumedon vubec nechapes jak to myslim. Nikde zadne psychology neurazim nebo neznehodnocuji jejich praci.. Ovsem ty budes mit v sobe take problem, kdyz hned mas tendenci cizi osobe nadavat. Jako proc? Nojo, to jsou ty bolistky z detstvi ![]()
Zato odsouzeni jine osoby, kterou vubec neznas, to je naprosto v pořádku, viď
Normálně zanedbaná výchova a nastavování hranic v předškolním věku. Malá rozmazlovaná princeznička, která si mohla všechno dovolit, byla najednou sesazena z tůnu mladším sourozencem. Již ji rodiče tak neobletovali jako dřív neb na to neměli čas a ona to těžce nese, tak začala na sebe strhávat pozornost zlobením. A tím, že jí to prochází, jak doma, tak ve škole, tak přitvrzuje. Ve škole s tím těžko mohou něco dělat, kromě důtek či dvojek z chování. Doma by to ale šlo, jenže ony se dost těžko nastavují hranice až v devíti letech navíc rodiči, kteří to ani neumí.
Myslím si to samé. Ale lítat s dětmi k psychologovi je dnes běžné, stejně jako nalepování různých diagnóz. Nicméně psycholog neuškodí, možná, že i pomůže. Ale spíš bych se zamyslela nad svojí výchovou.
@Da12 tak ale sourozence má pět let a blbnout začala teprve nedávno, že. Mě tu fascinuje, z jak mála informací jsou tu někteří schopni zhodnotit, co všecko bylo za minulých devět let všecko blbě.
Netuším, jak v devíti letech, ale v pubertě mám někdy pocit, jak kdybych předchozí dlouhé roky házela hrách na stěnu, a hranice, co dřív spolehlivě fungovaly, padají jak postavené ze špejlí. Beze zjevné změny zvenčí. Nezbyva než doufat, že až se hormony utrepou, sedne si to a dítě si zas rozpomene. Teď nezbývá než ty hranice držet zuby nehty.
@Zeoli děkuji za komentář. Právě v květnu jdeme do PPP, tak uvidíme 🤷♀️
@BeaL ne nikdo na ni od 5 let nesere, děláme si i své “holčičí dny “ pro sebe, každý den slýchá, že ji milujeme, ale při mladším dítěti se prostě více běhá. Nemyslela jsem to zle, to je je jen můj názor, že si myslím, že žárlí.
@hanka.br. Vím, že to tady nevyřeším, PPP jsem kontaktovala už v prosinci a teď ke konci května jsme se dostali na řadu. Jen jsem chtěla vědět a do té doby poradit, kdyby měl někdo zkušenost
@Vada je zapojena do klasických běžných prací v domácnosti a pomáhání se sourozencem.
@free333 nečekám na nic, do poradny objednaná je, ale chtěla jsem vědět zda třeba nemá někdo podobnou zkušenost ![]()
@KlaraK12 píše: Více
Nějaké drobné povinnosti v rámci domácnosti ok, ale neni sebemenší důvod, proč by měla pomáhat s mladším sourozencem.
@Skaiqy děkuji moc, čekáme na poradu do konce května, jen jsem chtěla poradit od někoho, kdo to měl třeba podobně 🙂