Dcera mého přítele

Anonymní
7.11.24 15:06

Dcera mého přítele

Zdravim, mam noveho pritele, jsme spolu od srpna. Oba mame jedno dite z predchoziho vztahu. Pritelova dcera ma 5 let a ma ji 2× tydne na 3 hodiny, ja mam syna u sebe neustale, s otcem se nestyka.
S byvalou spolu nejsou kvuli tomu, ze ho zacala podvadet. Prvni mesic mi o ni hodne rikal, jak mu strasne ublizila, jak se k nemu hrozne ve vsem chovala, ze nebyl vubec respektovany, ze ho v nicem neposlouchala, nevarila, no proste delal ze sebe jen ublizeneho a stopla jsem to az ja, kdy jsem mu rekla, ze se o ni bavit nechci.
S jeho malou nas seznamil po mesici, byl do toho strasne hrr a bylo to fajn, videla jsem ji 2× do doby nez mala doma jeho byvale rekla, ze u tatky byla nova pani. Ji to pry dost vytocilo a zacala mu psat a volat, co v tech zpravach bylo nevim. Zacala ji navadet proti me, oslovala me matrace, rikala ji, at tatovi rekne, ze nikdo si nebude pujcovat jeji hracky, nikdo nebude tam vice doma nez ona atd. Pritel rekl, ze ji napsal nejakou zpravu, aby nefiltrovala ruzne veci pres dceru a pry si s ni chce dat schuzku, kde se o tom pobavi. Kazdopadne pritel to nase spolecne stykani i s malou utl, videla jsem ji pak uz jen jednou, vcera jsme se o tom bavili, zacal se bavit o tom, ze uz tak ji ma malinko, jen 2× tydne na par hodin a ze kdyz tam jsem ja nebo my oba se synem, tak on se ji nemuze venovat, nemuzou si dat ten spolecny cas poradne, minule byl konflikt, ze muj syn ji nechtel udajne pujcit hracku, kterou dostal od pritele a mala z toho byla strasne rozhozena a rekl mi, ze ona je zvykla, ze vsechno tam je jeji a on chce, aby se ji u nej doma toho co nejvice povolilo, aby se tam stale citila jako doma a aby tam vubec chtela jezdit. Proste ve vsem ji ustupuje, aby se ji nahodou nejak nedotkl a aby to ona nebrala jako krivdu. Rikal mi, ze chce abysme meli vsichni hezky vztah, ale ze na to nemuzeme tlacit aby se mala nejak nesekla. Vcera jsme se jeste bavili o tom jak to bude na stedry den a vanoce. Ja pocitala tak nejak s tim, ze budeme spolu a mala bud prijede za nama nebo prijede treba dalsi den, tak to pry i byva, ze jednou je na stedry den dite u otce a dalsi rok u matky. Pritel mi rekl, ze by to videl tak, ze u nej bude byvala i s malou, aby mela jeho dcera hezkou vzpominku na spolecne vanoce a aby meli spolecnou fotku pod stromeckem a ze tam budou treba pulku dne a pak muzu prijit ja s malym.
Ja nevim, jestli to je v pohode, jestli je tohle normalni, ale me se to nelibi, aby tam byla ona, kdyz je to muj pritel a ja pak dostanu pokyn, ze teda muzeme prijit. Jaky na to mate prosim nazor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
7.11.24 15:19

To, že chce trávit čas s dcerou sám, když ji má tak málo, mi přijde v pořádku. Že chce trávit čas s bývalou mi v pořádku nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
7.11.24 15:19

Mne by se to nelibilo, vypada to, ze to mezi sebou nemaji vyresene, kdyz on s ni chce byt na Stedry den a ona te bezdůvodně tituluje jako matrace. I podle toho, jak o ni porad mluvil, ji mel plnou hlavu. Rekla bych mu, at se rozhodne, s kym chce byt, a s tim pak travi i Vanoce, tohle traveni Vanoc kvuli dceri je na hlavu. K cemu je diteti par hodin za rok, kdyz jinak rodice spolu nejsou.
A pokud zustanete spolu, budes narazet na to, ze si neumi dceru usmernit a dcera s nim, jak poroste, bude orat cim dal vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.11.24 15:21

Já bych ty Vánoce brala, že chce ať je mají společně - dárky, stromeček a tak. Ikdyž nejsou partneři tak rodiče jsou stále a ty děti Vánoce hodně prožívají. Takže ten půl den bych i tolerovala. Jasně, velký rozdíl by byl ten kdyby jste spolu byli dele než od srpna (přes rok napr).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.11.24 15:23

Po třech měsících vztahu si teda dost vyskakuješ a diktuješ podmínky….. ;) Proč by sis ho měla na vánoce usurpovat ty, když má dítě? Jemu chce udělat co nejhezčí vánoce. Kdybyste spolu žili nebo byli stabilní pár, tak neřeknu půl slova, ale tohle mi přijde přitažený za vlasy. Už tak má to dítě poměrně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
7.11.24 15:26
@izabe píše: Více

A to nemuze dite prozivat darky a stromecek dvakrat, pokazde s jinym rodicem? K cemu je diteti napjata atmosfera a premahani rodicu, kdyz hned za par hodin si ji zase zacnou predavat. A pochybuju, ze kdyz si pani za rok nekoho najde, bude chtit strasit u stromecku s ex. Mimochodem ty darky pod stromeckem budou jen holcicky a tatovi a mamince Jezisek nic neda?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
7.11.24 15:27
@Janli píše: Více

A proc by mel po 3 mesicich po rozchodu slavit Vanoce s byvalou? To je jako normalni? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 15:29

@Gerbera001 ja jsem s pritelem 3 mesice, oni dva spolu nejsou momentalne neco pres 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
6626
7.11.24 15:29
@Gerbera001 píše: Více

Ano, pokud se dva dospělí umí dohodnout a dělají to v zájmu dítěte, tak ano. Rozhodně mi to přijde normálnější než po třech měsících vztahu určovat trávení vánoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15136
7.11.24 15:37

Proč jsi u něj nalezlá, když má mít u sebe dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 15:39

@karkarka jak nalezla? On sam me s ni seznamil, protoze chtel. Pak me pozval znova kdyz tam mala byla a naposledy jsme byli taky domluveni, ze se tam stavim jak prijede. Urcite to nebylo bez predchozi domluvy.

• Citovat
  • Upravit
1307
7.11.24 15:40
@Anonymní píše: Více

O to vic mimo mi pripada s ex travit Vanoce. Nema smysl se uz po 3 mesicich vztahu premahat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6904
7.11.24 15:47
@Janli píše: Více

Souhlas, 3 měsíce, to si sotva řekli „dobrý den“.
Po doslova pár týdnech nového vztahu by mi to vůbec nevadilo. Znám dost rozvedených lidí, co jsou spolu s dětmi na Štědrý den společně.
Mj. já bych po tak krátké době ani děti s novým amantem neseznamovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6904
7.11.24 15:50
@Gerbera001 píše: Více

Ale oni chtějí část Štědrého dne strávit spolu kvůli dítěti. Zřejmě jsou rozumní a rodiči být nepřestali. Nevidím na tom nic špatného. S novou partnerkou je chviličku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 15:51

@Lojzísek ja musela, protoze nemam moznost hlidani a kdyz uz mam volno a jsem bez maleho treba dopoledne, tak to je zase pritel v praci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky