Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Takze vy mate treba plany, ale napise ex, ze prijede, a ty se musíš klidit?
@PaníBovaryová my se domlouvame vzdy aspon den predem jestli se nasledujici den uvidime a pritel treba rekne, ze se uvidi podle toho, jestli dojede mala, ze to neni jeste jiste a ex napise az rano.
Připomínáš mi kamaráda a jeho holku, když nám bylo náct. Jeho kamarádi „ho neměli rádi“ (měla mezi nimi vyhlédnutého jiného) a když nepřijeli, volala mu, že teda může přijet on. On měl vždycky čekat, jestli teda jo nebo ne ![]()
A nebylo by lepší vědět takové věci dopředu, abys mohla třeba něco si naplánovat se svým synem? Máš také dítě. Připadáte mi jako takoví sběrači zbytků
Muze za malou jezdit, kdyz ty mas pracovni vikend. Spis se mu nechce..
@Lissima Hezky napsané. Mě na první čtení napadaly podobné věci, hlavně teda ta, že po třech měsících je trochu mimo takhle na partnera tlačit.
Dělá to na mě dojem, že si uvědomil, že s tím seznamováním dcery a nové partnerky byl trochu hrrr, že nedomyslel spoustu věcí, včetně opravdu napřeshubu reakce od své bývalé, a tak se teď snaží nabrat zpátečku. Což se mi v této situaci (tak, jak se vyvinula) připadá rozumné.
Pokud jde o to, zda má bývalku uzavřenou… Abych byla upřímná, myslím si, že nemá. Ne teda kvůli těm Vánocům, spíš kvůli tomu, jak ji furt měl tendenci řešit a nechápal, že na to nikdo není zvědavý a že do začátků s novým partnerem to opravdu nepatří. Každopádně, pokud to uzavřené nemá, potažmo není ze zakladatelky tak vedle, jak by měl být, tak opaku určitě nejde docílit tlakem a výčitkami. Spíš bych zakladatelce doporučovala se také aspoň trochu stáhnout.
Příspěvek upraven 08.11.24 v 08:52
Nevím, proč by měl pro dceru jezdit jenom on. Většinou se do rozsudku dává, že se mají střídat. Někdy snad i, že by měl dovážet ten, kdo se odstěhuje. Nějak jsem nezaregistrovala, jestli jsou vůbec rozvedení. Tohle uspořádání je pro tebe úplně pitomé. K nám normálně manželovo dítě jezdilo na víkendy od 3 let, v poho zvládal a těšil se k nám, v létě klidně na 2 týdny dovolená…
To, že ji vídá i v tom týdnu, když matka jede do města, to mi nepřijde špatné, pokud zrovna má tvůj přítel čas, proč ne…ale i tak by měli mít stanovené pevné dny a tyhle mít třeba nad rámec dle domluvy.
@Theli oni nebyli manzele, po rozchodu byli jen na ospodu, kde se poresilo, ze dite bude u matky, styk tusim podle domluvy s tim, ze si budou vychazet vstric a stanovilo se tam vyzivne.
Manžel má také dítě ve společné péči, ale jsou domluveni na nějaké pravidelnosti, aby mohli oba dva plánovat dopředu. Asi by mi na tvém místě vadilo se neustále přizpůsobovat na poslední chvíli…
Vzala bych zpátečku také a hlavně hleděla na své zájmy.
@Theli píše: Více
ja to nechápu…pokud jsem v takovém nevyresenem stadiu, není lepší se tedy start o to dite, trávit společně vanoce a dovolené, ale netahat do takového nastaveni někoho dalšího? Co ty lidi k tomu vede? Proč nepotkají na fázi, kdy uz si nebudou muset hrat na rodinku s bývalým partnerem? Rika se tomu vyřešena minulost?
Strašnej chlap, o dítě se pořádně nestará, hlavu má plnou bývalky, zakladatelka není partnerka, ale opravdu bohužel matrace pro volné chvíle, které se řídí podle času a chuti bývalky… Ano, dítě je jedna věc, ale měl by exce jasně říct, že má novou partnerku a chce být o Vánocích i s ní, takže se to prostě nastaví tak, aby byli spokojení všichni.
Myslím, že i sama moc dobře víš, že si tě neváží a má tě jenom pro občasnou zábavu.
Tak tady prr, na tohle bych zvědavá nebyla.
@Lojzísek minuly tyden se stalo to, ze v patek jsem se s nim chtela domluvit na vikend, rekl mi, ze v sobotu tam bude mit na 3 hodiny malou, ale ze mi urcite v sobotu zavola a domluvime se a budeme spolu. Volal mi v sobotu az v 5 vecer po tom, co mala odjela, ze se muzeme stavit. Ja si mezitim co se cely den neozval udelala svuj program a za nim jsem uz nesla, videli jsme se az v nedeli, prece nebudu cely den cekat nez se mi ozve, domluvit jsem se chtela uz v patek.
@Venetia píše: Více
Asi nechtějí zůstávat sami a některým jenom milenka na sex nestačí. Pak když exka začne dělat zle, tak se někteří stáhnou a je z toho takový polovztah. Někdy nový vztah může být i naschvál exce.