Dcera mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1761
7.11.24 20:59

Jste spolu jen 3 měsíce. To za mě není ani na to seznamovat děti. To se pak dostáváte do kolotoče, kdy děti každý rok seznamujete s někým jiným. A to moc vhodné není, protože jim dovolujete vytvářet si opakovaně vztahy s lidmi, kteří jim za pár měsíců zmizí ze života. To je jedna věc. Druhá je, že s dcerou tráví opravdu málo času a neexistuje jediný důvod, proč byste je nemohla v tu dobu nechat o samotě. Vy ho máte celý ten zbylý čas, ne? Máte čerstvý vztah s mužem, stále jste v oťukávacím období, ale chováte se, jako byste byli rodina. To ale nejste. Takže je za mě docela logické, že s vámi ani nebude trávit Vánoce. Popravdě by mě nenapadlo to v takové situaci očekávat… A dobrá rada, pokud po dvou letech od rozchodu fňuká něco o bývalé, tak to nemá vyřešené a moc bych od toho nečekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 21:27

@andiedvorakova cely zbyly cas ho nemam, jsme spolu vetsinou tak 2-3 dny v tydnu, nekdy mene, nekdy vice, on pracuje od pondeli do patku, ja zase mam nepravidelne smeny a delam 2 vikendy v mesici, do toho mam take dite, nejake konicky, maly ma krouzek, klidne bych se s nim videla i vickrat, kdyby to cas dovolil.
Dekuji vsem za nazory, dost jsem si dneska nad tim popremyslela a rozhodla jsem se, ze nebudu tlacit na pilu, nebudu se mu s tou malou vnucovat, necham ho at si uvedomi sam, kdy bude vhodny cas na to, abysme se stykali vsichni.

• Citovat
  • Upravit
1396
7.11.24 21:40
@Anonymní píše: Více

To je rozumné rozhodnutí. Opravdu je lepší přemýšlet, než zbrkle konat. Pokud to myslíš vážně a dokážeš to bez toho, abys ho tím „školila“ a dávala mu to sežrat, tak na tom jedině vyděláš. Dáš mu prostor, aby si vyřešil styk se svým dítětem a taky se začal zabývat tou „sešívanou rodinou“ třeba do budoucna. Protože to lidé pod tlakem nedokážou, jednají unáhleně a nemá to pak význam. Zbytečně byste si kazili vztah. Nebo úplně zkazili. Užij si krásné Vánoce se synem, to je nejvíc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
7.11.24 21:41
@Theli píše: Více

Můj manžel první vanoce co jsme spolu byli 8 měsíců taky trávil vanoce s dcerou a ex. Mně to nevadilo, věděla jsem, že to dělá jen k vůli dceři, která byla na něho hodně fixována. K vůli ex to určitě nedělal. Chodil ji i 2 krát týdne somu uspavat, neboť jestevnebyla připravena spát jinde než doma.

• Citovat
  • Upravit
1481
7.11.24 22:07
@Cizinka 999 píše: Více

Pokud dítě ještě není připravené spát u druhého rodiče, aby si mohli dítě na Vánoce vystřídat, tak to chápu. U nás to takhle nebylo. Jeho dítě s námi normálně trávilo bez problému víkendy. Já jsem samozřejmě manžela nenutila, aby byl o Vánocích se mnou, ale myslím, že pokud by je trávil tehdy se svou ex, neustála bych to a rozešla se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
7.11.24 23:12

Takze je jasne, ze ex mu dovezie malu a budu spolu ten cas kym ji zase neodvezie prec.

Preco za nou nejazdi ked je mu to malo? Hodina cesty zas nie je taka tragedia a ak by ex nemala cestu, tak ju vobec nevida?

To ze za tebou nechce prist lebo mas 1+1, hmmm ci ozaj nie si ten matrac. To sa ale po nejakych 3 mesiacoch neda potvrdit ani vylucit.

Pokial je po 2 rokoch stale ublizeny z jej chovania, pravdepodobne ho aj ona nechala, tak ci s nim nebude takto nepriamo cvicit do buducna ci uz ex alebo dcerka, to bude este len preverenie vztahu, ked zacne mat 10 rocny skoropubertak svoju hlavu..

Vianoce si spravte kazdy svoje. Navstivit sa mozete dalsi sviatok, naozaj nevidim vyznam v tom pendlovat v den ked si mozem vychutnat Tri oriesky so zemiakovym salatom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 06:40

@Magic Unicorn pry za ni nejezdi, protoze to ma daleko, po praci by to nestihal a bere to tak, ze kdyz ona se odstehovala ( pro nej ) tak daleko, tak ma s ni dojizdet ona. Kdyby uz nedojizdela, tak by se to pry resilo nejspis tak, ze by ji mel na vikend.
S rozchodem to bylo tak, ze on ji prisel na neveru, ale rozchazet se nechtel, misto ni se to snazil napravit a kdyz videl, ze ho neustale podvadi, tak ji rekl, ze se teda rozejdou a at se odstehuje. Ona asi necekala, ze neco takoveho udela a pry kdyz padlo to konecne slovo rozchod od nej, tak mela najednou potrebu to napravit, ale to on uz nechtel.

• Citovat
  • Upravit
101644
8.11.24 07:00

No, ono je vlastně jedno, jak to bylo, podstatné je, ze se. e na vlastní dítě a bere si ho jen když mu pristane pod nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
8.11.24 07:08

To jsou od něj jen výmluvy. My pro manželovu dcerku jezdíme 90 kilometrů. Někdy jednou za 14 dni, někdy každý týden, podle toho jak malá chce a jak má plány. Jezdíme pro ni v pátek v šest, sedm večer, jak manžel dojde z práce, takže domu přijedeme kolem desáté a v neděli po obědě ji odvážíme, to už ale maminka jede na půl cesty, takže jedeme jen 45 km.. všechno jde když se chce..
A taky se maminka sama rozhodla se odstěhovat takhle daleko a že pokaždé pojede na půl cesty, v pátek napíše, mě se nechce nikam jet a jestli malou chceš, tak si přijeď :nevim:, samozřejmě to není fér ale malou chceme, tak se prostě jede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33576
8.11.24 07:23

Jste spolu fakt chvilku, vlastne se jeste ani poradne neznate, ale uz jsou do toho zatazeny deti a ex. On ji pred tebou pomlouval, jak byla strasna, jak mi ublizila a vzapeti s ni chce travit vanoce a zaobali to do udajnych hezkych vzpominek pro dceru. Ten to nema zpracovany ani nahodou. Takze predpokladam, ze spolu travili vanoce i minuly rok? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 07:25

@arinecka ano, pry tam byla s malou na stedry den a vecer jely domu.

• Citovat
  • Upravit
7337
8.11.24 07:31

to jsou řeči… manžel se rozvedl když bylo dětem 7 a 3, a hned si holky bral na víkendy, dva víkedny v měsíci, a v týdnu za nimi jezdil navíc, taky to bylo dál. A potom jak ji bylo 8 a 4 byli u nás na 14 dní v létě, naprosto v pohodě.. sice jsem si pak říkala že další rok to uděláme spíše po týdnu v létě, že to bylo dlouhé, ale spíše pro tu starší, ona byla více na matku než ta mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.24 07:39

@KKK85 ja si taky zacinam myslet, ze to jsou vymluvy, podle me se mu nechce tam jezdit, tak proste ceka az prijede ona.
Oni nejsou ani pevne dohodnuti jake dny prijede, jednou je to streda, pak je to ctvrtek, pak zas to ma byt sobota a ona mu napise rano, ze dojede az v nedeli, takze my se taky ridime a delame plany treba az konkretni den rano, protoze oni nemaji pevne stanovene dny, kdy ji ma mit.

• Citovat
  • Upravit
7337
8.11.24 07:41

já bych asi hledala přítele jinde.. už jen podle toho jak se staví k dítěti… můj chlap měl vždy děti na prvním místě!! Já to tak přijala, jako chlapa s dětma. A on se chtěl stýkat.. brali jsme holky i na dovolené atd. trávili společně i vánoce.. svátky, jednou štědrý den, druhý rok silvestr apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
8.11.24 07:42
@Gerbera001 píše: Více

Tak nebude čekat na povel a zařídí se podle sebe ne? Navíc, kolik je lidí co své dítě seznámí s protějškem až po nějaké době než se oni dva pořádně seznámí (sami se znají málo a už proběhlo představení). No bože tak si dají i oni nějaký dárek (nejsou přece na nože) anebo dítěti vysvětli, že Ježíšek nosí dárky hlavně dětem apod., to už jsou nepodstatné věci co resis…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí