Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Tohle dělám velmi nerada, neboť mi není komfortní ventilovat se „širokou“ veřejností /byť anonymní/, mé osobní věci, ale nevím si rady a vím, že by mi zrovna založení této diskuze mohlo pomoci.
Jsem mladá, s přítelem jsme 3 roky, nesla jsem si spoustu špatných toxických vzorců z předešlých vztahů- za pochodu ve vztahu velkou většinu z nich zpracovala /kvůli příteli, sobě, našemu vztahu/. Ale teď přes léto se ke mně od někoho uplně cizího dostalo, že mi přítel v 1.roce vztahu byl nevěrný s bývalou kolegyní z práce /díky bohu, tam už není/. Rána je to velmi silná, narušení „osobního prostoru“, intimity, důvěry, teď ty myšlenky a porovnávání se, že? Ale racionální část mě dokáže pochopit, proč se tak stalo /bylo to, řekla bych, nejtěžší období v našem vztahu, absolutně jsme nemohli pochopit toho druhého, masivní hádky, atdd../. Samozřejmě jsem si vědoma, že přítel mohl bejt inteligentnější a řešit věci jinak- ale to už dnes neovlivním. Nicméně, jsou to 3 měsíce od té doby, co to vím, jsem velká cíťa, proto bych řekla, že se s tou myšlenkou denně peru, do teď byl přítel velmi příjemný, nápomocný a tolerantní, vlastně byť jsi to „napekl“ sám, byla jsem ale ráda, že vzal rozum do rukou a projevuje mi tu „lítost“ a následnou péči. Pár dnů zpět jsme se ale dostali do hádky, nepříjemné a vznikla kvůli mě- poslední dobou velmi špatně snáším stres a jsem m_egera-. Po nějakém uklidnění jsme se bavili, ne uplně v klidu, ale bavili, a vlastně z něj vypadlo, že chce někoho, „kdo s tím asi bude vlastně v pohodě“- mimo nevěru jsme totiž v minulosti řešili i tématiku strip klubu, které mi nejsou příjemné (vím, že máme každý jiný názor, ale přijde mi to nevkusné a nerespektující vůči mé osobě- nicméně, každý máme vztah jiný, a jsem ráda, že třeba právě vy s vaším partnerem to neřešíte, u nás ty hranice byly už v počátku nastaveny jinak a byli oběma stranami odsouhlaseny). Řekla jsem mu, že nejsem teď v rozpoložení, kdy si dokážu představit- v závisloti na provalené věci-, že bych s tím byla v pořádku.
Cítím se špatně, že mu to nechci dát (silně cítím, že to narušuje mé hranice. Jsou to prostě mé hranice)
A cítím se ještě hůř, že mi tím vzal všechny ty hezké věci, které říkal (samozřejmě diskuze byla obsáhlejší než jen to, že na mě vyhrkl, že chce chodit do těhle podniků..), že budou samozřejmostí, doopravdy jsem měla pocit, že se chce ponaučit ze svých chyb a že si uvědomuje, co ve mě má a v kontrastu s těmahle věcma, že jsem podstatnější.
Mohu se vás zeptat na názor? Děkuji všem za vaše odpovědi. Těším se na ně.
Natálie ![]()
@natalie593 muj nazor je, ze jsi mlada a najdes lepsiho, podvedl te, nerespektuje te, chce chodit strip klubu a nebere v uvahu to jak se citis, to neni partner do zivota..a duvid nevery hadky, to je sice hezky, ze jsi takto nadveci a snazis se to omluvit, to se moc. ouvit neda, udelal to dobrovolne a vedome..podvedl te..ale tech krizi ve vztahu jedte prijde a to hidla vzdy resit takto?
On je jediný chlap na světě?? Proč se tak ponizujes?
Nebo si najdi taky milence a řekni mu to do očí a i to že tě láká chodit na pánský striptýz a uvidíš jeho reakci ![]()
@Anonymní píše: Více
To je na mě moc radikální teda, nedokážu si představit jít za jiným.
ale věřím, že by to spoustu věcí ve mně /nebo v někom jiném, kdo to takhle udělal/ zaléčilo. Děkuji za komentář každopádně!
P. S.: mimo tu nevěru / a teď ty stripkluby, kdy jsem tedy v tom létě od něj zjistila, že i tam byl/ je to doopravdy hodnej člověk. Nechci o něm říkat, že je zlej, na základě tohohle. Kdybych mu tyhle věci mohla smazat, vidim ho velmi hezky a perspektivně.
Víš co? Nehodíte se k sobě. On je poněkud free a ty jsi zase moc urputná. Promiň, ale se mnou se partner bavit ve stylu, který vedeš ty, tak zdrhnu. Ty máš evidentně taky máslo na hlavě. Co on v tobě má? Sama píšeš, že jsi megera, po roce vztahu vedete masivní hádky…… To není nic k závidění. Rozejděte se a najděte si partnery, co budou umět respektovat život a postoje toho druhýho.
Pořád si neseš jeden špatný vzor - dobrovolně jseš s někým, kdo ti ubližuje a vážně uvažuješ v tom zůstat a sama si pošlapat své vlastní hranice dál. Nemáte děti, nebuď masochista a najdi si někoho, s kým ti to bude fungovat. Tenhle to nikdy nebude. Ale pokud chceš i nadále řešit nevěry a masivní hádky - tvůj výběr
.
Jsi mimo. Ten uz te podvedl vickrat. A moc se mi nechce verit, ze by nekdo strizlivy sel jen tak do stripklubu. Takze jeste chlasta, vid? Kokes?
A ty mi z tveho textu prijdes taky dost divna, takovej uzlicek nervu, otloukanek.
@natalie593 píše: Více
Nechces ten vztah pustit, protoze vypada „pozitivne a perspektivně“.
Jedina rada: ve chvili, kdy si musis sama sobe partnera obhajovat a hledat na nem to dobry, by to mel byt konec. Kazdej dalsi jeho preslap pada na tvojí hlavu, protoze vedome hledas způsoby, jak pred realitou zavrit oci.
@Janli píše: Více
No, spis ho vnímá jako nejaky projekt, který buduje, nez partnera
@Janli Děkuji vám za komentář. Moc urputná si nepříjdu tedy, neboť nic mimo nevěru a stripáče mi nevadí, i z toho důvodu, že mám ráda svůj osobní prostor, trávit čas s mými práteli atd.. A nikdy jsem po partnerovi nechtěla nic víc, než upřímnost a loajalitu. Nevedu špatný styl komunikace, naopak, ta vždy v našem vztahu byla kvalitní ( následující 2 roky, ten první rok, když dám doopravdy ruku na srdce, tak to bylo binkání od ničeho ještě k většímu ničemu). Ale shodli jsme se, ještě před řešením těchto věcí, že jsme moc rádi, jak spolu rosteme a učíme se. Samozřejmě budu ráda, když mi blíže vysvětlíte styl mé komunikace, třeba to jen nevidím a bude tam prostor pro zlepšení. ![]()
@Sadman píše: Více
Děkuji vám za váš komentář!
Přítel nepije nijak výrazně, jednou za kvartál klidně bych řekla, ale ne nějak nezdravě. Je to sportovec. Drog se nikdy nedotkl a příčí se mu. To samé vlastně alkohol do určité míry, nese si z rodiny špatný pohled na opilé lidi.
Budu ráda za vysvětlení, proč jsem divná, protože jsem text psala snad hodinu, abych co nejvíc objektivně popsala situaci a nedej bůh sama sebe nijak třeba neprotěžovala. Aby i vaše názory mohly být co nejvíce objektivní. ![]()
@andrasteia píše: Více
Děkuji za váš komentář a tady musím trochu souhlasit, teď přes ty 3 měsíce mám občas pocit, že ho nemůžu nechat, co by si beze mě počal (vzbudil ve mně tento pocit jeho slovy..)