Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gerbera001 píše: Více
A proč by tam měl být napjatá atmosféra a přemahaní?
Oba jsou rodiče a mají zájem udělat dítěti hezké Vánoce, v tom nevidím nic špatného. To zakl. někde píše, že partner už teď ví, že se bude u stromečku přemáhat?
Zakl. je s partnerem ve vztahu 3 měsíce i s cestou, je ještě dost brzy aby si vyskakovala jak to bude na Vánoce. Kdyby spolu byli déle tak pochopím, že by to zakl. vadilo.
A proč tu řešíš dárky pro něho a ex, to už vůbec nechápu, ale Ok.
@Anonymní píše: Více
pro mne byla tohle jasná stopka, konec vztahu s přítelem. Do budoucna to lepší nebude, konflikty budou na denním pořádku, to bych neměla zapotřebí.
Udelala bych hezke Vanoce sobe a svemu diteti. Rozhodne bych mu vanocni pohodu nebourala nejakym prebihanim na povel.
Pritel je stale mentalne u byvalky. Nech ho tam
@Venetia píše: Více
Ale houby, má jedinou možnost, jak s dcerou být na štědrý den. To bych nevyměnila za tříměsíční známost ani kdyby to byl Richard Gere:
@Venetia píše: Více
Jo, vybral si dceru. A po 3 měsících bych zakladatelku nazvala začínající známostí, rozhodně ne partnerkou. Řešení mi naopak přijde celkem fajn. Staví se bejvalka s dcerou, a potom budou spolu. A? V těhlech slepencích to chce toleranci. Já bych zase syna netahala na Vánoce do domu ke chlapovi, kterého znám takovou chvilku. To třeba zase přijde jako úlet mně.
@Anonymní píše: Více
To je sice pěkný, ze má barak, ale Vánoce bych dítěti chtěla udělat doma. Chlap je skoro cizi a určitě bych se mu hned na začátku vztahu ve všem nepřizpůsobovala.
@karkarka píše: Více
No on asi pan hledá pecovatelku rychle
zakladatelko, jak je na tom v péči o domácnost a vaření? ![]()
@Bubla Bůčková on si vse dela sam, on je extremne peclivy a puntickarsky a beda jak je nekde kapka, to on lita po kuchyni a celou ji utira a vari taky a to ho bavi, on si to dela rad sam vsechno.
Mám podobnou zkušenost, když jsme s manželem začínali…také zvažoval, zda netrávit Vánoce s ex a dítětem společně. Mě se to hrozně dotklo, i když to bylo po krátké známosti, tak jsme byli v té době nejvíc do sebe zamilovaní a paradoxně by mi to vadilo méně po x letech než tehdy. Nakonec spolu na Vánoce nebyli, ale myslím, že spíš kvůli tomu, že nechtěla jeho ex. Zpětně vidím, že to v sobě ukončené rozhodně neměl a někdy lituju, že jsem se s ním tehdy nerozešla hned. Je znát, že ty s ním hodně počítáš do budoucna, ale on s tebou podle mě moc ne…Buď bych to ukončila, nebo se na něj už tolik nevázala.
V lete tady bude diskuze, ze pritel a byvala jedou kvuli dceri na spolecnou dovolenou.
Na Vánoce budeme s ex na Štědrý den také spolu, kvůli našemu dítěti, co stále věří na Ježíška. Můj partner, se kterým jsem o dost delší dobu, než ty, s tím nemá problém a bude i s dítětem u své matky. Nejsou schopni se s ex dohodnout, mají střídavou péči.
Tady je několik rovin.
Vánoce bys měla chtít udělat co nejhezčí pro svého syna, ne pro sebe.
A soudit z toho, že to oni dva nemají vyřešené, je úplný nesmysl. Ani já ani ex bychom se k sobě ani náhodou vrátit nechtěli, oba máme jiné partnery, ale Štědrý večer budeme trávit pohromadě, čistě kvůli dítěti.
Jestli o toho chlapa stojíš, tak se přestaň urputně cpát do jeho života PO TŘECH měsících, ale klidně i třeba po roce. Nemontuj se mu do toho, kolik času tráví se svou dcerou. Tady vůbec nejde o tebe a riskuješ, že mu z toho, pod jakým je tlakem, rupnou nervy a hádej, a kým to utne? Užívej si čas, kdy jste spolu, její matka časem vychladne. Na nějakou hrdou pozici partnerky, se úplně vykašli.
Moje rada (a vím o čem píšu, partner má také dítě): Nechtěj horkou jehlou spíchnout sešívanou rodinu. Čím větší tlak z tvé strany, tím větší protitlak ze strany tvého partnera, jeho dcery, její matky a tvého syna. Čas je tvůj přítel. Ty děti to mohou akceptovat, protože nemají na výběr, ale rozhodně ti to nic dobrého nepřinese. Jen víc problémů. Neznáš dobře ani jeho, natož abys věděla, jestli si budete vyhovovat vzájemně všichni čtyři. Je dost možné, že ti začne jeho dítě lézt na nervy, jemu zase tvoje dítě. Když na to budeš tlačit, tak se to téměř určitě stane, protože ty děti pod tlakem budou „horší“. Víš, co se říká… Děti se dělí na dvě skupiny: 1) ty zlobivé, 2) ty naše.
Nemáš důvod žárlit, když ten chlap se tebou být nebude chtít, tak nebude. Ale nechoď tomu naproti, ne? Co kdybys prostě vymyslela nějaké úžasné Vánoce pro svého syna? Co by si přál? Být třeba společně u tvých rodičů, nebo jít o půlnoci na mši, spojit to s procházkou, nebo navštívit nějaké jesličky (myslím Betlém)… Připravit vše předem, abyste mohli celý den ležet u pohádek… Nevím, jak jste zvyklí trávit Vánoce, ale já bych určitě nechtěla být s chlapem a holčičkou, které zná moje dítě sotva tři měsíce.
@izabe píše: Více
Ja bych si ve vztahu „vyskakovala“ klidne po 3 mesicich.
Kdy je moralni rict, ze se mi nelibi, aby byl pod jednim stromkem s ex na Stedry den a ja cekala na povel, az me vpusti? ![]()
A vsimave dite se pta, kde Jezisek nechal darky pro tatu a mamu.