Dcera nechce k babičce na prázdniny

833
31.7.14 11:11

Dcera nechce k babičce na prázdniny

Chtěla bych se zeptat zda někdo z vás byl v podobné situaci. Moje mamka pečuje o svého bratra ( cca 3 roky, jemu je 51 a mamce 45 ), byla jediná ze sourozenců kdo si ho domů mohl vzít. Strýc měl úraz a po něm zůstal trvale invalidní. Neurologicky je špatný a celodenně na plenách. Mamka si nedělá žádné násilí a normálně ho před námi v obýváku ( kde mám strýc svou postel ) přebaluje a žertuje s dcerou ( 5 ) že strýc je podělaný. Do toho strýc začne sprostě nadávat, že se přebalovat nechce a že podělaný není i když je. Dcera tam nechce moc jezdit. Sice říká že nechce protože je to k babičce daleko, ale my s manželem si myslíme že je to z výše zmíněného. Bratr je svobodný, proto ho má mamka. Jak někdo píše v diskuzi, že nemá vztah s babičkou, já ho nemám s tímto strýcem. Spoustu let pracoval v zemědělském družstvu a když jsme přijeli k babičce buď nebyl doma, nebo jsem ho nijak neregistrovala a on na mě taky nereagoval. Navíc vždy když tam přijedeme on se na nás divně dívá, a sama nevím jak se k němu chovat. Když s ním jedou rodiče na někam návštěvu, většinou ani nedopije kávu a chce domů. Původně nechtěl být ani u rodičů. Byl zvyklý být s jinými příbuznými, ale už si zvykl u našich. Řešíte nebo řešili jste v rodině něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
31.7.14 11:13

Toto jsem neresila, ale ani se dcerce nedivim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
31.7.14 11:15

Dceři se nediví a strýci taky ne - že nadává, když ho máma přebaluje před lidma, kterým to není blbý a nezvednou se a neodejdou aspoň do vedlejší místnosti. Matce bych řekla, ať laskavě před dcerou strýce neponižuje - ať už kecama, tak i jednáním a dceru bych nenutila tam jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
31.7.14 11:17

A s babičkou jsi to probírala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
31.7.14 11:19

Já na tom nevidím nic špatného… :nevim: Myslím pro dceru… :nevim:

Spíš bych si promluvila s mamkou aby před dcerou mluvila jinak, aby jí spíše dávala příklad jak s láskou pečovat o invalidu. Vysvětlila bych jí co se strýcem je a snažila bych se jí ukázat příkladné chování k takovýmto lidem :nevim:

Druhá věc je chování strýce… :think: Pokud je nevrlý a pořád naštvaný - možná TO je ten důvod proč tam dcera nechce. Taky by se mi nechtělo poslouchat celý den poznámky nabručenýho pomatenýho chlapa :nevim:

Záleží jestli se s ním dá mluvit… vysvětlit to strýcovi :nevim: Že svým chováním nedává dobrý vzor dceři… jestli je na tom psychicky tak aby to pochopil a aspoň před tou malou si dával bacha na ústa :nevim: :think:

P. S. A ano, přebalovat ho na veřejnosti je nedůstojné. To je špatně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.7.14 11:23

@zasemamina No tak vám nic nebrání z toho obejváku odejít, zato dostat pryč nemohoucího dospělého chlapa kvůli přebalení, je celkem opruz. Tak se domluvte, že to babi ohlásí a vy se na chvilku půjdete vyvětrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
31.7.14 11:25

@zasemamina Myslím, že je nepřípustné, aby se prováděla intimní hygiena za přítomnosti návštěvy, ať už blízké nebo vzdálené, natož tedy za přítomnosti malého dítěte. Máme to v rodině, pracovala jsem i v soc. službách a opravdu se na to dbá.
Dceři se nedivím a rozhodně bych to s babičkou probrala, takhle se k člověku prostě chovat nelze, ať už je zcela při smyslech anebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
31.7.14 11:25
@zasemamina píše:
Mamka si nedělá žádné násilí a normálně ho před námi v obýváku ( kde mám strýc svou postel ) přebaluje a žertuje s dcerou ( 5 ) že strýc je podělaný.

8o A to je jako normální?! Žertovat o dospělém, nemohoucím člověku, že je podělaný před ‚návštěvou‘ a dítětem k tomu?! Je teda hezké, že se matka o něj stará, ale… :think: Vrchol… :poblion: Chudák chlap! A vy se styďte! Že nemáte ani tolik soudnosti, aby jste odešli z místnosti a s dítětem kor :cert:

• Citovat
  • Upravit
7974
31.7.14 11:28

@Kies Tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
31.7.14 11:35

@zasemamina Sama bych tam dceru neposílala, protože by mi to vadilo. Nejdřív bych si s mamkou promluvila. Ale je nemorální přebalovat dospělého chlapa před malou holčičkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
31.7.14 11:36

Jak píšou holky nade mnou, přebalovat dospělého člověka před cizími lidmi je krajně nedůstojné. Pětileté dítě je dost staré, aby chápalo, o co jde, u toho přebalování by nemělo být, natož aby o tom babička před ním a strýcem žertovala. Dceři se nedivím, že tam nechce být. Jinak je fajn, že se dcera tímhle učí pomoci příbuzným, ale takhle fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Mě by to bylo trapný i jako dospělé. Vím, že když tchýně pečovala o svojí invalidní maminku, ta tvrdě požadovala, aby všichni šli v dané době pryč - a upřímně, mě přišlo vhod, že jsem byla vykázána.

Takže se dceři nedivím. dané potřeby jsou sice lidské, ale… přesto jaksi osobní a intimní a natolik, že by se fakt měly odehrávat v co největší intimitě. Při co nejmenším počtu lidí, kteří musí popřípadě asistovat. Třeba při mytí ve vaně. Pokud je jeden ještě při smyslech a prostě jen není soběstačný, je to ponižující. Dceru chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868

@Kies souhlasím

Si představ sebe v jeho situaci. to bych taky tvrdila, že nejsem podělaná jen aby mě před nima narozbalila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
31.7.14 11:38

Nedivím se ajni sterejcovi ajni dceři. Jako jestli si Tvoje matka myslí že ponižovat dospělího chlapa před Vámi a před vnučkou je strašná sranda tak nevím kdo to má v hlavě pomotaný :zed:. A že neodejdete z místnosti Vy to bych brala jako naprostou absenci úcty k nemocnému člověku a nepochopení toho jak se může člověk ku**vsky cejtit trapně :zed:. No dcerku bych tam rozhodně nenutila jezdit ono je top pro dítko dost zápřah a vám bych přála aby se vám rozsvítilo nebo radči dát strejdu do pečovateláku kde se k němu budou chovat jak k člověku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
31.7.14 11:39

Ehm… moje babicka 8 let pecovala o leziciho po mrtvici dedu. Povahu mel udajne nesnesitelnou uz za zdrava, za nemocna vrcel, kdyz jsme se u babi jednou za 3 roky sesli na prazdniny ve trech detech. Ale on mel svuj pokoj a jeho hygiena nam byla prakticky utajena. Babi oznamila, ze ho povede na zachod (potom mu i pomahala s umytim - bidet nebyl) a tak jsme nevylezali z pokoje. Od svych dcer nikdy pomoc nechtela, ani pres dohady. Na malou chodit na bazanta postaveneho na zidli u posteli. Nikdy jsme nebyli svedky nejakyho rozebirani. Babi mela 2+1, takze ona spala v jinem pokoji na pohovce a my na rozkladacim rohovem gauci. Deda sice byl mensi „rusivy“ element, protoze ji nechtel poustet nadlouho ven, ale i tak jsem babi milovala a jezdila tam pravidelne (kazdy rok i na vikendy) moc rada.
Takovou verejnou ponizujici hygienu bych nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová