Dcera nechce k babičce na prázdniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
31.7.14 13:02
@TerezkaW píše:
Nevidím žádný přínos takové návštěvy pro dceru. Sama mám téměř pětiletého syna a rozhodně bych nedovolila, aby před ním někdo někoho takto přebaloval. Z jedné strany je to nepříjemné té dotyčné osobě (a je to nedůstojné) a z druhé strany i pro dítě. Něco jiného by bylo zajít k babičce jen na chvíli na návštěvu, ale tohle bych nedopustila.
To babička není soudná, že jí to nenapadne?

Jakože nechá strýce posra. ného dokud návštěva neodejde? Dobrý nápad! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.7.14 13:05
@marmelada78 píše:
Jakože nechá strýce posra. ného dokud návštěva neodejde? Dobrý nápad! 8o

Proč hned nechat ho v pokálené plíně, když nesouhlasí s přebalováním v přítomnosti dítěte? Možnost je přece i odchod do jiné místnosti ;)

• Citovat
  • Upravit
2507
31.7.14 13:26
@marmelada78 píše:

Ne, takhle jsem to rozhodně nemyslela! Bylo to myšleno tak, že se seberou a buď odejdou vedle do místnosti nebo se půjdou projít. Prostě obě strany budou ušetřené toho přebalování. Jak strýc, tak dcerka.
@Krakatice88 přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
31.7.14 13:29
@marmelada78 píše:

No já počítala s minutami, ne s hodinami. A je fakt že úplně odejít, jak to dělá manžel je lepší. Občas se nad sebou člověk musí zamyslet :oops: :oops:

Příspěvek upraven 31.07.14 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
31.7.14 13:39

Chvilkama mi padá síť, prší nám tady a tak píši se spožděním. Mamka říká že nadává i když tam návštěva žádná není. Navíc má několik zvyků. Jeden čas se rád vozil na dětském kolotoči, jak teď nevím. Rád chodí zvonit na domovní zvonek a když je vypnutá televize tak se mu to taky nelíbí. Mamka říkala že musí být zapnutá i v noci, kdyby se vzbudil. Dcera se na něj s nedůvěrou dívá i když sedíme na dvorku a opékáme párky. Na prázdniny jsem měla jet já s oběma dětmi, dcera by tam sama nebyla. A ani manžel si to nepřeje. Co mi síly stačí snažím se dceři o strejdově stavu něco říct. Zatím to vypadá že je nevratný, mozek má dle vyšetření značně poškozen. A vysvětlovat asi nemá smysl. Navíc sprostě mluvil i dřív ( pohyboval se více méně jen mezi dospělými ) tak se to neodnaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.7.14 13:50
@zasemamina píše:
Chvilkama mi padá síť, prší nám tady a tak píši se spožděním. Mamka říká že nadává i když tam návštěva žádná není. Navíc má několik zvyků. Jeden čas se rád vozil na dětském kolotoči, jak teď nevím. Rád chodí zvonit na domovní zvonek a když je vypnutá televize tak se mu to taky nelíbí. Mamka říkala že musí být zapnutá i v noci, kdyby se vzbudil. Dcera se na něj s nedůvěrou dívá i když sedíme na dvorku a opékáme párky. Na prázdniny jsem měla jet já s oběma dětmi, dcera by tam sama nebyla. A ani manžel si to nepřeje. Co mi síly stačí snažím se dceři o strejdově stavu něco říct. Zatím to vypadá že je nevratný, mozek má dle vyšetření značně poškozen. A vysvětlovat asi nemá smysl. Navíc sprostě mluvil i dřív ( pohyboval se více méně jen mezi dospělými ) tak se to neodnaučí.

Pořád ale nechápu, na co se ptáš. Není ti snad zřejmé, proč tam dcera nechce jezdit? Mně je to víc než jasné a můžete za to vy. Ne strýc, ne dcera. Vy jako rodiče a tvoje matka, která má takové řeči. Já si myslím, že i děti by měly vědět, o čem je život, co k němu patří a že všechno není jako v pohádce, že jsou i nemocní lidi apod., ale sakra, musí být v jedné místnosti, když se tam přebaluje dospělý? Já se nedivím, že se na pomateného nemocného strýce, kterého viděla v tak nesmírně citlivé a zároveň svým způsobem i nechutné situaci (přebalování), dívá škaredě i při opékání párků :roll: Je jí pět proboha, ona z toho nemá rozum a ještě nějakou dobu mít nebude. Tak jí to ulehčete a jezděte jen na jednodenní návštěvy s nevystavujte dceru přebalování.

• Citovat
  • Upravit
3931
31.7.14 13:57
@Krakatice88 píše:
Pořád ale nechápu, na co se ptáš. Není ti snad zřejmé, proč tam dcera nechce jezdit? Mně je to víc než jasné a můžete za to vy. Ne strýc, ne dcera. Vy jako rodiče a tvoje matka, která má takové řeči. Já si myslím, že i děti by měly vědět, o čem je život, co k němu patří a že všechno není jako v pohádce, že jsou i nemocní lidi apod., ale sakra, musí být v jedné místnosti, když se tam přebaluje dospělý? Já se nedivím, že se na pomateného nemocného strýce, kterého viděla v tak nesmírně citlivé a zároveň svým způsobem i nechutné situaci (přebalování), dívá škaredě i při opékání párků :roll: Je jí pět proboha, ona z toho nemá rozum a ještě nějakou dobu mít nebude. Tak jí to ulehčete a jezděte jen na jednodenní návštěvy s nevystavujte dceru přebalování.

Pěkně napsáno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.7.14 14:00

@klarushka Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
839
31.7.14 14:04
@Krakatice88 píše:

Třeba jsem se ptala právě na tohle. Jak skloubit to, že mamka „musí“ přebalovat zrovna když přijedeme a děti. Chtěla jsem slyšet zkušenosti někoho v podobné situaci. Jak se takové věci řeší jinde. Mimochodem dcery jsem se ptala jestli se strejdy bojí, že se nemusí bát mi to říct. A řekla že babička bydlí moc daleko. Tak nevím. Neříkám že rodina z které pocházím je či byla kdy ideální, v každé rodině je něco. Co se na to podívat takhle. Občas taky nadávám a časem se mi to rozleží v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
31.7.14 14:08

@zasemamina napsala jsem ti svoji zkusenost, treba ti unikla. Hygiena nam, vnoucatum, ale i dceram, byla utajena. Bylo to jen mezi babi a dedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
31.7.14 14:21
@zasemamina píše:
Třeba jsem se ptala právě na tohle. Jak skloubit to, že mamka „musí“ přebalovat zrovna když přijedeme a děti. Chtěla jsem slyšet zkušenosti někoho v podobné situaci. Jak se takové věci řeší jinde. Mimochodem dcery jsem se ptala jestli se strejdy bojí, že se nemusí bát mi to říct. A řekla že babička bydlí moc daleko. Tak nevím. Neříkám že rodina z které pocházím je či byla kdy ideální, v každé rodině je něco. Co se na to podívat takhle. Občas taky nadávám a časem se mi to rozleží v hlavě.

O ideální rodině se nikde nic nepsalo přece. Já to nemyslím nijak zle, ale opravdu by tě nenapadlo odcházet z místnosti i s dcerou pryč při přebalování dospělého člověka, aniž bys na to zakládala diskuzi? I kdyby v tom nefigurovalo dítě, postup by byl stejný - odchod pryč. Vždyť je to jasné. No a taky může dcera říkat pravdu, že nechce k babičce, protože je to daleko. Není zvyklá tam trávit čas několikrát týdně, není tam prostě doma a navíc je tam i ten nemocný strýc..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
31.7.14 14:43
@zasemamina píše:

tak pokakaný člověk se musí přebalit ihned… nebo ty jsi dcerku přebalovala až když odešla návštěva? Dovedeš si představit ty opruzeniny? Není nic jednoduššího než se s mamkou domluvit, ab ti řekla: jdu přebalit strejdu, a ty se s dětma sebereš a odejdeš na potřebnou dobu jinam.
Jinak už od mala (půl roku prcka) chodíme za jeho pradědou do LDN a následně do domova důchodců a hygiena vždy probíhala bez naší přítomnosti, prostě jsme chvíli počkali na chodbě.
Ale jinak si myslím, že na tohle by si děti měli zvykat od mala. Vidět, že je normální pečovat o nemohoucí, věnovat se jim. Takže návštěvám bych se nevyhýbala.

• Citovat
  • Upravit
13714
31.7.14 14:51
@zasemamina píše:

Máme to nyní aktuálně u babičky, jak už jsem psala, s prababičkou býváme v jejím pokoji, pokud je třeba ji přebalit, umýt, na mísu, převléct - cokoli, co narušuje její intimní zónu, odcházejí na požádání všichni, kromě toho pečujícího.

Myslím, že je hlavně na tvé mamince, aby jako pečující osoba dbala o důstojnost toho pečovaného. Prostě slušně požádá, aby všichni odešli, pokud už to z jakéhokoli důvodu nenapadne návštěvu samotnou, chápu, že ne každý zná a má v krvi přiměřenou míru chování k tomu dotyčnému.

Pokud se tam dceři z jakéhokoli důvodu nelíbí, nenutila bych ji tam být samotnou na prázdninách a zkusila bych nejprve zajet režim pravidelných návštěv s tím, aby nebyla vystavena právě té hygieně a podobným věcem.
Naše děti tedy jezdí k babičce rády a prababičku znají jako člověka ležícího na posteli, žádných jiných úkonů se nezúčastňují, ani třeba cvičení atp., on pohled na velmi starého neoblečeného člověka mnohdy nebývá příjemný ani řadě dospělých, natož dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
31.7.14 15:01
@zasemamina píše:

Nezlob se, ale tahle diskuse je neskutečná. Pro Tvoji maminku a ani pro Tebe skutečně nemám slov - jediný, kdo se chová a reaguje normálně, je Tvoje pětiletá dcera - což je dost tristní.

U maminky se to dá ještě omluvit a pochopit - dlouhou a náročnou péčí o strýce otupěla, má posunuté hranice. To se stává - úplně stejně, jako se třeba stává maminkám, že občas ujedou a přebalují mimino veřejně… prostě je-li něco trvalá součást mého života, snadno mi může nedocvaknout, že pro jiné je to pokřivené.

Ale že Ty - která se na péči nepodílíš, takže bys měla být objektivní - dopustíš, aby Tvoje pětileté dítě přihlíželo div ne veřejnému přebalování dospělého, bezmocného člověka, to je neuvěřitelné. Neuvěřitelná neúcta vůči strýci, neuvěřitelná hloupost matky.

Strýc je, jaký je - s tím se nic nenadělá. Je pochopitelné, že se dceři nelíbí - možná se ho i trochu bojí, jen to nedovede správně formulovat.

Nemoc, stáří i umírání - to všechno patří k životu. Ale Tvoje dcera si z toho momentálně odnáší jen pohled na nepochopení, neúctu a nedůstojný závěr života svého strýce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.7.14 15:03

Pokud tam dcera nechce, tak je blbost jí nutit. Třeba syn se odvážil zůstat u manželovi mamky bez nás až v sedmi letech. Do tý doby jen s tatínkem, pak tam byl ochotný i přespat. A tchýně fakt děti nežere ;). Můžeš dceři vysvětlit, že babičce návštěva hodně pomáhá a že bude hezké se na ní s vámi zajet podívat, ale pokud tam nechce být sama, tak nemusí. To je myslím kompromis, co by mělo dát i pětileté dítě. Prostě jednou za měsíc se jede juknout na babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová