Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tomu říkám teda pecka
takový zlý a zákeřný člověk…a ještě sestra
škoda, jak jsi psala, že s ní nemůžeš vyrazit dveře…
Já jsem zase taková svi*e, že kdyby si tohle někdo dovoloval ke mě…tak bych ji zatáhhla za pačesy do sklepa/kůlny a tam ji takovou natáhla se slovy ještě jednou, tak tohle byl začátek
![]()
A kdyby o tom mluvila všem, normálně bych to zapřela
a vůbec bych neměla výčitky.
Vím, normální to asi moc není, ale nechat si takhle ničit život, nechávat si nadávat před rodinou, dětmi…kde to jako jsme? ![]()
Ona vidí že se nebráníš a že jsi rezignovala a holt s jídlem ji roste chuť.
nenastavila jsi mantinely, nenastavila jsi hranice a tudíž si myslí, že může všechno.
myslím si, že muž by měl ZCELA RÁZNĚ zakročit, aby věděla že je někdo, kdo se vás zastane…a aby z něj měla i trošku strach
Příspěvek upraven 31.07.14 v 10:22
@kočička Evička dům je rok přepsaná na mě, darovaný všechno řešené od právníka, dědeček je tu do smrti jako břebemeno, což pro mne neni problém s tím jsem souhlasila společně s ním užíváme přízemí jak jsem psala, kam ona má přístup když dědečka chce navštívit ve společných prostorách a na zahradě se ji prostě nevyhnu.
sestra ma podobným zpusobem darovaný ten svuj dům hodnotnější a větší a stále má málo.
Vztahy se sestrou jsou napjaté a zhoršují se, takže přímým jednáním už to více zhoršit ani nemůžeš. no můžeš, ale zase aspoň já bych měla pocit, že jsem jí to aspoň řekla, co mám už delší dobu na srdci.
A věř, že na každou sv.ini se vaří voda. ![]()
@Nina Filipi ale pokud by to byl clovek jako sestra tady pani, asi bych se pak bala udani na policajtech… takove svi*e jsou schopne z toho udelat pokus o vrazdu ![]()
Prijde mi to jako bezvychodna situace, co na to rika dedecek? Ja bych ji nepustila do baraku, no co, ze chce za nim jit, je to tvuj dum. Ne? Co bys na ni mela brat ohledy?
Já být tebou bych se snažila zapracovat na svém sebevědomí… Protože ji zřejmě nezměníš, tak musíš začít u sebe. Aby její nenávist po tobě sklouzávala, nedělat si nic z jejích řečí a pomluv, mít přátele, kteří věří tobě a ne jejím pomluvám.
@Nina Filipi nic na ni neplatí otřepe se a jde dál a ještě by se mstila kdybych ji ublížila, ublížit ji nemohu bohužel uplně vidim jak si všem stěžuje jak lže a jak ji ostatni litují a navštěvuji v nemocnici uplně se v tom litování vyřívá i v tom jak si pokaždé něco přihodí aby mne pošpinila. ona je taková nevynná napohled takový andílek převlečený. dědečka by ještě víc štvala proti mě.
Manžel při poslední hídce zakročil opravdu rázně smála se mu do očí a vyhrožovala socialkou a já nevím čím ještě, když mi tu bude chtít poslat nějaké soc. pracovníky atd…prostě je pošle, neumím si t ani představit nevyznam se v takovém udání.,důvod si už nějaký najde a lhát umí dobře.
Na mě to působí jako - na sestru od malička žárlím, dokonce si dovolila se mi smát do ksichtu
Moc jsem nepobrala co Ti vlastně dělá. Moje sestra o mě vykládá kde co, neřeším to, já si o ní taky můžu vykládat co chci
Proč si myslíš že všichni věří jen jí a Tebe nikdo nemá rád? Dědečkovi přece můžeš vařit co chceš, jestli se jí to nelíbí tak se může třeba vzteknout a stejně nic nezmůže. Co takhle zapracovat na sebevědomí?
@Anonymní píše:
@Nina Filipi nic na ni neplatí otřepe se a jde dál a ještě by se mstila kdybych ji ublížila, ublížit ji nemohu bohužel uplně vidim jak si všem stěžuje jak lže a jak ji ostatni litují a navštěvuji v nemocnici uplně se v tom litování vyřívá i v tom jak si pokaždé něco přihodí aby mne pošpinila. ona je taková nevynná napohled takový andílek převlečený. dědečka by ještě víc štvala proti mě.
Manžel při poslední hídce zakročil opravdu rázně smála se mu do očí a vyhrožovala socialkou a já nevím čím ještě, když mi tu bude chtít poslat nějaké soc. pracovníky atd…prostě je pošle, neumím si t ani představit nevyznam se v takovém udání.,důvod si už nějaký najde a lhát umí dobře.
v tom případě bych se vysmála do ksichtu ji a řekla ji ať jde do zadele a jde si hlásit třeba na lampárnu co chce ![]()
Souhlasím s @Nina Filipi, šla bych tvrdě do útoku a rozhodně bych si od ní nenechala tohle líbit. Na tuhle situaci není rada, ani pomoc… nejhorší je srážka s blbcem a o to hůř, když je to rodina. Jak tuto situaci vnímá dědeček? Netvrď mi, že nikdo v rodině nezaznamenal její chování. A co tvé děti, jak to vnímají? Kdyby to přeteklo únostnou mez, zvážila bych trestní oznámení za pomluvu a obtěžování; rodina, nerodina
. A neboj, na každou svini se vaří voda! ![]()
@AnastazieB bohužel přátele už několik let nemám, tedy zde ve vesnici nemam nikoho, měla jsem, nemám, zařídila, pomluvila a věřily ji to. mám kamarády v jiných vesnicích a mám manželovu rodinu. nějak ji to nijak nemohu vrátit. samozdřejmně závistí div nepraskne když jsme si ted koupily nové vybavení do kuchyně, linku, posezení na zahradě a nebo když jedeme na dovolenou.to na ni vidím jak by praskla a hned vymýšlí co dál.
nedovedete si představitjak je zlá, ale zlá je jen na mě, na ostatní je anděl ta nejmilejší.
A pokud je to tvůj dům, jednoznačně ZÁKAZ VSTUPU, ať se s dědečkem stýkají u ní nebo někde jinde. To, že má věcné břemeno on na dožití, neznamená, že ona si tam může chodit jak chce. Situaci vysvětli dědečkovi, že si kvůli jejímu chování nepřeješ, aby tam chodila a hotovo.Jen musíš být tvrďák.
Já bych ju tam taky nepustila, je to váš dům, nemůže děda chodit k ní? nesmíš ustupovat, ona pak vidí, že se jí bojíš, já mám to samé co ty, akorát na mě je takový přítel. taky někdy ustoupím ale jen kvůli malé, protože je maličká a psych. už ted po některých rozpeřích je vykulená a špatná z toho…
jen ti radím nesmíš ustupovat, možná bys na nu měla začít být zlá a chovat se jako ona, prostě bojovat, ona vidí, že se jí bojíš a proto se ti směje do očí…atd.
ale vím jak ti je, prožívám totéž, ale je to ještě horší, a navíc mám problémy s tchýni atd.
@Halibar dědeček o našich hádkách samozdřejmě ví, on má svuj klid a ještě se ji zastane že si sem muže zvát koho chce do společnych prostor že my se sesetrou hádáme namáme se rády už od dětství. ano i policii muže poslat může si vymyslet cokoliv.
Sestra mě chce zničit, poradíte???
Vím že hádky a spory jsou v každé rodině…
Se sou sestrou jsem nikdy neměla dobrý vztah, vždy ona byla ve všem ta nejlepší a první, vždy všchno mohla.
celé dětství jsem poslouchala její urážky atd…
Potřebovala bych poradit, jak se jí zbavit co na takovou osobu funguje???
Já a má rodina bydlíme v rodinném domku a žijeme si svúj klidný rodinný život, sestra bydlí ve stejné vesnici v jimém větším domě..bydlí tu s námi náš pradědeček/v přízemí/
já děti a manžel máme své první patro. Dědeček všechno zvládá sám a jsme u něj dole často máme tam stejně společné prostrory koupelnu a kuchyn, zahradu…
Jde o to že se do mě sestra začíná navážet trvá to už delší dobu, prostě si sem přijde za dědečkem na návštěvu, dělá ze sebe tu nejlepší starostlivou vnučku, dědeček ji má samozdřejmě moc rád, ona ho má také hezky omotaného kolem prstu atd…stará se úplně o všechno co kde zaslechne, co dělám, kam chodím, s kým se bavím do všeho seplete, hledá cokoliv čím by mi mohla ublížit.
Jde o to že se sesetrou setkáváme dole v kuchyni nebo když jsem s dětmi na zahradě tak venku.,když ona přijde za dědečkem…,a ona si vždy rýpne nebo jen stojí blbě kouká a směje se mi do očí, je drzá nic na ni neplatí, nebudu tu psát o našich hádkách jak jsem ji od srce všechno řekla a jak všechno otočila proti mě abych já byla ta špatná. delší dobu mi vyhrožovala že mě zniči že to prostě zařídi abych nejela na dovolenou na kterou se těším a že mě prostě nějak udá i na sociálku…něco si vymyslí, prostě mi chce udělat ze řivota peklo.
Už nemám sílu se sní hádat, i muj manžel si s i chtěl promluvit a bez výsledku jen se smála a vyhrožovala že ona muže všechno. své děti štve proti našim dětem, což bych já nikdy nedělala jsou to jen děti a setkávaji sespolu ve škole tak zakázat jim komunikaco nejde a to ani nechci. čeká mne brzy další ponižování a blbé narážky na mou odobu a na děti třeba i ve škole na šatně, v parku, atd…a pomlouvání celé mé rodiny že už nebudu moci vyjít ani ven.je to opravdu moc nepříjemné, když si na mne někdo ukazuje prstem a věří tomu co mu sestra napovídala…
Já už po poslední hádce a tomu jak mi chtěla rozkazovat a říkala mi co a jak mám dělat jak se třeba starat o dědečka co mu uvařit,…já už rezignovala uplně, když ji vidím mlčím, neodpovím ji ani na pozdrav, nemám na to už sílu na ty hádky, nějak mi to prostě nejde pžez krk řici ji ahoj sestřičko a přetvařovat se jako ona.
Nejím, nespím, bojím se toho co bude, je schopna všeho, jen abych měla problémy, má z toho prostě radost, řekla mi at se odstěhuji at klidně jdu ja ji řekla že ji tu radost neudělam aby ji potom zustal tenhle dum.
Ano jde ji asi o náš malý domeček, dodám ona stejným zpusobem, darováním získala jiný dum daleko větší a hodnotnější než ten náš, žárlit bych tu měla já když bych měla srovnávat spravedlnost a majetek..Ale stále má prostě asi málo. A snaží se mě zničit jakkoliv. já se o jeji dům vunec nestarám nechodím tam-
Dělá ji potěšení vidět mne na dně, vidět jak řeším problémy které zavinila ona, jedinou větou dokáže rozpoutat neskutečnou hádku a nenávist a lež v rodině, všichni ji to věří…
Dodám zakázat ji vstup do domu nemohu, chodí sem za dědečkem, domu se nevzdám a nehodlám se stěhovat po těch letech co tu bydlíme, mám tu přeci jen svůj život, děti své kamarády a školu., vyboduvané a opravené své věci v domě, které tu nenechám.
Najde se někdo kdo si prošel něčím podobným, co trvalo opravdu několik let? a stále se to zhoršovalo a ničilo to vás a vaši rodinu???
Budu ráda za jakoukoliv radu.